Új termék
A fagyott szőlőszemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös. Igazi természetes édes desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Elérhetőség dátuma:
Koch Jégbor 2007
A fagyott szőlőszemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös. Igazi természetes édes desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Borászat | Koch Borászat |
Szőlőfajta | Rajnai rizling |
Jelleg | édes |
Bortípus | Fehérbor |
Évjárat | 2007 |
Alkoholtartalom (V/V) | 12% |
Ürtartalom (l) | 0.37 |
Zárási mód | Dugó |
Ország | Magyarország |
Borrégió | Hajós-bajai borvidék |
A jégbort Rajnai Rizling szőlőfajtából készítettük, melyet a Hajós-Bajai Borvidék előírásainak megfelelve -7 Celsius fokon kézzel szüreteltünk 2007 december 20-án a hajnali órákban. Erre az időre a szőlőszemek kellőképpen összetöppedtek és a fagy hatására a bogyókban jégkristályok keletkeztek, ezek a kristályok préseléskor nem kerültek a mustba. A fagyott szőlőszemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös. Igazi természetes édes desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.
Tölgyfahordós érleléssel és akkurátus odafigyeléssel készült elsőrangú különleges jégbort teljes szívvel ajánljuk 12-14 Celsius fokon fogyasztva.