Koncentrált, érett és ásványos....
Szűrők
Betöltés...
Címkék
Halvány, közepes rubin színű, különleges fajta. Fűszervilága borsosan karakteres, bársonyosan selymes. Közepes test és alkohol, a szájban harmonikus egyensúly jellemzi. Bors, kardamon, eukaliptusz, szép hordófűszerek. Lecsengése hosszú, mélységekkel teli.
Gránátvörös színű tétel. Illatában intenzíven érezhető hordós jegyek, vanília, csokoládé és szegfűszeg, kóstolva fekete szeder, piros ribizli, édes hordófűszerek harmóniája. Tartalmasan gyümölcsös bor, hosszú finom fanyarsággal.
Halványzöld színű, elegáns megjelenéssel bíró bor. Illatolva frissítően zöldes, almás, citrusokkal vegyítve. Fanyar lime az orrban. Kóstolva élénk vibráló savakkal nyit, majd megérkeznek a citrusok, csalános-mentás vonalon. Fűves, bodzás, egres a korty végén.
Görögszóból szüretelt Merlot és Cabernet Franc valamint Sangrantino fajtákból készült, testes vörösbor.
Édes, puha zweigelt illat, krémes, nagyon behízelgő. Lédús, gyümölcsös (málna és erdei gyümölcsök) reduktív.
Lendületes bor, feszes savakkal. Ízben és illatban a fajtára jellemző fűszerek, málna és ribizli. Könnyed,mégis tartalmas vörösbor.
Elegáns, halvány rózsaszín. Leheletnyi szénsav, málna, pomelo, grapefruit, finom, zamatos korty.
Illatában a trópusi gyümölcs és az egres uralkodik. Kiegyensúlyozott, mégis ropogós savai teszik ezt a bort különlegessé. Tenger gyümölcseihez és aperitifnek egyaránt ajánljuk.
A tokajhegyaljai történelmi borvidék különleges min&,245ségű desszertbora. Készítése a több évszázados hagyományoknak megfelelően , kisfahordós érleléssel történik. Íze, illata, egyedülálló harmóniája tette XIV. Lajos híres mondása szerint a ˝királyok borává, a borok királyáva˝. Fogyasztása 10 Celsius fokon ajánlott édes sajtokhoz, desszertekhez...
Ízében és illatában a csokoládé, szentjánoskenyér, aszalt gyümölcsök dominálnak. Harmonikus savtartalma összhangban van az alkohollal, cukortartalommal. Lenyelve hosszú, gazdagon tölti be a száj minden szegletét. 12 14 °C hômérsékleten, desszertekhez, édes tésztákhoz ajánljuk.
Arany szín némi vöröses árnyalással. Illatban kajszibarack. Karcsúnak hat, bár ízében jelentős édesség érezhető. Fiatalos savak, némi animalitás. Komoly potenciállal bír.
Egy kedves bor, illatában a mézeskalács fűszereivel. Egyensúlya jó, az édesség nem túlzott. Kellemes utóíz, főleg karamellel.
Aranysárga színű, száraz bor. Tipikus illata dióra, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Zamatában kellemes aszúhéj jelleg fedezhető fel.
Világon egyedülálló szőlőfajta csak Badacsonyban, nevét a levélnyél kékes árnyalatáról kapta. Semleges illatú, ízében fehér húsú gyümölcsök és a termőhely miatt ásványosság érezhető. Testes, kemény, hosszú lecsengésű bor.
Spontán erjesztettük ezt is, mert érdekelt minket a végeredmény, ami - szerintünk - több, mint meggyőző lett. Illatos, ropogós, friss: igazi Irsai Olivér. Egy spontán ötlet, ami bevált! Ez a bor alacsony hisztamintartalmú, ezért hisztaminérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Szerencsére az élet mindig lehetőséget ad, hogy örülni tudjunk valaminek. Ez lehet egy jeles esemény, egy siker vagy baráti összejövetel. Ilyenkor egy kis buborék a hétköznapokat is ünneppé varázsolhatja! Irsai Gyöngyözőborunk az élet öröme - palackba zárva! Ez a bor alacsony hisztamintartalmú, ezért hisztaminérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Legfrissebb Rajnai rizlingünk összetéveszthetetlenül hozza a klasszikus stílusjegyeket. Kifinomult illat, vibráló savak, kevés maradék cukor, hosszú lecsengés. Tipikus Skrabski Rajnai.
35% Touriga Nacional, 35% Alicante Bouschet, 15% Baga, 10% Syrah, 5% Tinta Intenzív, mély rubin szín, élénkpiros peremmel. Ízében az érett, főtt fekete gyümölcsök dominálnak.Édes vaníliás és mokkás jegyek. Az első benyomás a szájban gazdag és telt. Kiváló a tanninok és a savak egyensúlya, hosszú, sima lecsengéssel.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség...