Szűrők
Betöltés...
Címkék
Gránátvörös színű tétel. Illatában intenzíven érezhető hordós jegyek, vanília, csokoládé és szegfűszeg, kóstolva fekete szeder, piros ribizli, édes hordófűszerek harmóniája. Tartalmasan gyümölcsös bor, hosszú finom fanyarsággal.
Szép, halványpiros enyhén ribizlis színű bor. Markáns savak, hosszú pirosbogyós illat és korty jellemzi, igazi gyümölcsbomba, friss, üde, lendületes és sokszínű. A szájban uralkodóan friss ribizlis és szamócás ízvilág feszes savgerincbe foglalva.
Görögszóból szüretelt Merlot és Cabernet Franc valamint Sangrantino fajtákból készült, testes vörösbor.
Édes, puha zweigelt illat, krémes, nagyon behízelgő. Lédús, gyümölcsös (málna és erdei gyümölcsök) reduktív.
Elegáns, halvány rózsaszín. Leheletnyi szénsav, málna, pomelo, grapefruit, finom, zamatos korty.
Illatában a trópusi gyümölcs és az egres uralkodik. Kiegyensúlyozott, mégis ropogós savai teszik ezt a bort különlegessé. Tenger gyümölcseihez és aperitifnek egyaránt ajánljuk.
A tokajhegyaljai történelmi borvidék különleges min&,245ségű desszertbora. Készítése a több évszázados hagyományoknak megfelelően , kisfahordós érleléssel történik. Íze, illata, egyedülálló harmóniája tette XIV. Lajos híres mondása szerint a ˝királyok borává, a borok királyáva˝. Fogyasztása 10 Celsius fokon ajánlott édes sajtokhoz, desszertekhez...
Ízében és illatában a csokoládé, szentjánoskenyér, aszalt gyümölcsök dominálnak. Harmonikus savtartalma összhangban van az alkohollal, cukortartalommal. Lenyelve hosszú, gazdagon tölti be a száj minden szegletét. 12 14 °C hômérsékleten, desszertekhez, édes tésztákhoz ajánljuk.
Arany szín némi vöröses árnyalással. Illatban kajszibarack. Karcsúnak hat, bár ízében jelentős édesség érezhető. Fiatalos savak, némi animalitás. Komoly potenciállal bír.
Egy kedves bor, illatában a mézeskalács fűszereivel. Egyensúlya jó, az édesség nem túlzott. Kellemes utóíz, főleg karamellel.
Aranysárga színű, száraz bor. Tipikus illata dióra, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Zamatában kellemes aszúhéj jelleg fedezhető fel.
Világon egyedülálló szőlőfajta csak Badacsonyban, nevét a levélnyél kékes árnyalatáról kapta. Semleges illatú, ízében fehér húsú gyümölcsök és a termőhely miatt ásványosság érezhető. Testes, kemény, hosszú lecsengésű bor.
A bor acéltartályban erjedt, majd 7 hónapos újfahordós érlelés után került palackozásra.A halvány citromszínű, zöldes reflexekkel bíró bor, kellemes, könnyed illat- és ízvilággal rendelkezik. Leginkább nyári alma, őszibarack, citrusok, virágok és kevés méz bontakozik ki belőle, a háttérben némi só, valamint finomra hangolt zöld- és édes jellegű fűszerek.
Zweigelt, Cabernet sauvignon, Kékfrankos Színe kicsit lilás árnyalatú rózsaszín, illatában erdei gyümölcsöket idéz, ízben meggy, cseresznye, ribizli, ropogós, száraz korty. Igazi gyümölcsbomba!
Citrus, barack, vegetális, zöldes jegyek, lime, fű, van itt minden! Mellette feszes korty és ropogós savak.
35% Touriga Nacional, 35% Alicante Bouschet, 15% Baga, 10% Syrah, 5% Tinta Intenzív, mély rubin szín, élénkpiros peremmel. Ízében az érett, főtt fekete gyümölcsök dominálnak.Édes vaníliás és mokkás jegyek. Az első benyomás a szájban gazdag és telt. Kiváló a tanninok és a savak egyensúlya, hosszú, sima lecsengéssel.
50% Alicante Bouschet, 30% Shiraz, 20% Touriga Nacional Intenzív rubin színű, érett fekete gyümölcsök intenzív illatát csokoládés és fűszeres jegyek kísérik. Testes és tartós, szájban kiegyensúlyozott, és hosszú, harmonikus, fűszeres lecsengést biztosít.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség...
A közel 1000 éves dűlő bora, a vörösagyag talajokról származó borok jellegzetességeit gyönyörűen példázza. Intenzív illat, krémesebb struktúra, gyönyörű egyensúlyt biztosító savak, egy nagy bor, mely már korán megmutatja erényeit...
Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Syrah, Cabernet franc, Kadarka Mély és komplex illatvilág, érett fekete bogyósok, valamint a vulkanikus dűlők adta ásványos jegyek is felfedezhetőek az aromatikában. A korty szépen leköveti az illatot. Közepes testtel, érett és puha tanninnal és egries savszerkezettel rendelkező szép vörösbor....