Szűrők
Betöltés...
Címkék
Kizárólag kiemelkedően jó években készítjük. Ehhez akkor is ragaszkodunk, ha sokszor fájdalmasan hosszú évek maradnak ki. Ragaszkodunk a magas- és állandó minőséghez. A bor 22-24 hónapig érlelődik barrique hordókban. Mélyvörös, feketébe hajló színű, kifinomult tanninszerkezettel rendelkező nehéz testes bor.
Cabernet Franc és Merlot, klasszikusnak mondható házasítása melyben a Cabernet 60% ban a Merlot 40% ban szerepel. A bort évjárattól függően 15 18 hónapig érleljük barrique hordókban.
Öt nagyszerű fajta házasításából született bor, ami ennél fogva egyfajta birtokborként is értelmezhető. Négy nagy világfajta, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, shiraz kiegészítve a Kárpát-medence egyik fajtájával, a kékfrankossal.
Decanter World Wine Awards 2025 - Bronzérem A 100 éves bölcs tőkék sokat tudnak mesélni, és elképesztő csodákra képesek. A Kadarka játékosan fűszeres illata, friss savai, könnyed és elegáns íze mindenkit elvarázsol.
Dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgy rendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a Kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom, és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata.
80% merlot, 10% cabernet franc & cabernet sauvignon, 5% syrah, 5% Carmenére Csúcsborunk különös gondossággal készült, legjobb dűlőinkből származó fajták házasításából. Illatában gazdag és buja gyümölcsösség, ízében finom elegancia és gyönyörű egyensúly.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Syrah, Carmenere Kivételes házasítás, mely képviseli mindazt, amit a lösztalaj az egész világon közvetít. Gyönyörű telt gyümölcsösség, kerek tanninok és kedvesség. Végtelen elegancia Szekszárd völgyeiből.
A szekszárdi történelmi borvidék legrégebbi fajtája a Kadarka. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol.
Egy igazi szekszárdi Merlot, tele élettel. Vibráló friss karakter, szép egyensúly, hosszú lecsengés. Egy ölelés.
Tartalmas és gyümölcsös rozénk könnyű ételek, és nyáresti beszélgetések méltó kísérője.
Egy tradicionális házasítás Szekszárd völgyeiből. Illatában szép gyümölcsösség, ízeiben összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg kifogástalan egyensúly mellett. A hazai VINCE magazin nagy bikavér tesztjén a legmagasabb pontszámmal a legjobb szekszárdi bikavér címet kapta.
A Ciao illatos szőlőfajtákból készült, hogy rögtön a pohárba töltésekor azzal a vidám, gondtalan hangulattal fogadjon, ami számunkra a Balaton. E palackok ismertetőjegyeihez tartoznak még az üdítő buborékok és a játékos savak is.
A pohárban az összetéveszthetetlen illatot érezzük, ami az olaszrizling sajátja. Alma, mandula, észak-balatoni terroir. Kóstoláskor a határozott savak adnak gerincet a bornak; ennek köszönhető, hogy a korty első felében a citrusos, minerális jegyek állnak az előtérben, majd a második felében és a lecsengésben érett sárga húsú gyümölcsök bomlanak ki.
"Szerintünk a legkifinomultabb, legizgalmasabb fehérbor. Tőle várjuk a legtöbbet évjáratról évjáratra, és ezt meg is kapjuk. Egyenes tartása, elegáns savgerince mellett fiatalon gazdag, trópusi gyümölcsös aromáival kényeztet, a fajta rajongói azonban tudják róla, hogy az egyik legszebben érő fehérbor, amely valóban összetetté, rétegzetté válik az időtől."
Szuper könnyű vörösbor Balatonfüredről. A nyár, a Balaton és a fehérborrajongók vörösbora. Kizárólag tartályban erjesztették és érlelték a zamatos kékfrankos és az izgalmas syrah házasítását, hogy egy üde, behűtve fogyasztható vörösbort kapjunk, ami igazán frissítően hat. Gyümölcsös illatok és ízek, kerekség, mintha egy jó rozénál felcsavarnád a hangerőt.
Halvány sárga színű, kiemelt illatintenzitású reduktív bor. Illatában a francia Sauvignon Blanc-t idézi, amely vezető illatjegyei az egres, a citrom, a grapefruit a vágott fű és a bodza. Ízében a bor száraz és citrusokban gazdag, közepes testtel, közepes alkohollal és intenzív savszerkezettel.
"Mérföldkőként tartjuk számon az első syrah-évjáratunkat. Óriási dolog számunkra, hogy megmutathatjuk, mit tud ez az eredeti és elegáns francia szőlőfajta a Balatonon. Magasak voltak az elvárásaink, és nem kellett csalódnunk, igazi, modern vörös: gyümölcshangsúlyos, összetett és jól érlelhető."
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
Acéltartályban és nagy hordóban egyaránt pihent, utóbbiban csak annyit, hogy szép kerek legyen a bor.
Reduktív és hordós tétel vidám, gyümölcsös, citrusos, grapefruitos, ásványos sauvignon blanc.
Érett, de nem túlérett Zweigelt szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy szódával, fröccsnek óriási.