Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Göndöcs Lajos

Göndöcs Pince / Szekszárd


A minőségben hisz Göndöcs Lajos is, aki Tamásiban született, s Gódor Attilához hasonlóan a szekszárdi dűlők egyikében vett magának egy kis telket, pincét. Egyhektáros területén termel zweigelt, kékfrankos, cabernet franc és shiraz szőlőket. S előfordul, hogy vásárol is, méghozzá cabernet sauvignont. Az első évben 600 liter bort érlelt a saját kézzel ásott pincéje, amelynek mérete a mai napig növekszik, igaz, súlyos izzadságcseppek árán. Jövőre szándékozik piacra lépni, eddig ismerősökön, barátokon keresztül értékesítette termékét.
Hírnevét egyelőre a hegyközségi borversenyeken igyekszik megalapozni. Az elsőn mindjárt egy ezüstérmet érdemelt ki a rozéja ,ami – lévén szó a szekszárdi borvidékről, ahol a borászok évszázadok tudását örökölték felmenőiktől - nem is olyan kis szó.


Ő is meg akar maradni "kicsiknek", körülbelül 7 ezer palackos borászatot akar létrehozni, ahol a minőség mindenekfelett áll. Amit lehet, kézzel és egyedül akar csinálni, kivéve a rozét, mivel az "megkívánja, hogy a fejlett technológiát használjam". Göndöcs Lajos

Ennek a gyártónak jelenleg nincsen terméke.