Szűrők
Betöltés...
Címkék
Illatában barack, bodza, csalán. Szájban ropogós savak, zamatos, hosszú korty.
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
A Rózsakő a Badacsonyi borvidék kiváló fajtája, mely a Kéknyelű szőlő új porzója.
Az Olasz rizling a Badacsonyi borvidék legelterjedtebb fajtája. Az egészséges, érett szőlőből préselt mustot tartályban erjesztettük, hogy egy frissebb, gyümölcsös stílusú rizlinget, egy igazi fröccsbort kapjunk. A fajtának és a bazalt talajnak köszönhető finom savtartalommal és keserűmandulára emlékeztető utóízzel rendelkezik.
A Kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges Kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 6 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Magas Kálium tartalma kedvező élettani hatású.
A bor mosolyt csal a hölgyek arcára Finom muskotály szőlőre jellemző, virágos, parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor, mely elegáns édessége miatt elsősorban a hölgyek kedvencévé vált. 10 12 oC ra hűtve kiváló választás csajos beszélgetésekhez, könnyű gyümölcsös süteményekhez.
A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti és Gulács hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradicionális, 4 hónapos nagy tölgyfahordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát és harmóniáját.
„KARÓS” Badacsonyi Olasz rizling limited selection, az 50’es évek végén telepített, bak művelésű Olasz rizling ültetvény válogatása. A „Karós” név a művelésmódra utal, nagyszüleim hívták így a csak karóval művelt, bak művelésű szőlőiket a gyermekkoromban, innen kapta a nevét.
Halvány szalmasárga színű bor, amely intenzív, friss, a fajtára jellemző illatvilággal bír. Ízében szőlővirág, fehér húsú barack és zöldfűszerek érződnek, a finoman kesernyés, herbális és citrusos vonal pedig üdítővé teszi a kortyot. A könnyed test, a lendületes savak és a feszes, szinte kirobbanó karakter igazi nyári bort hoznak létre.
rajnai rizling, pinot blanc, fűszeres tramini Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel. A bor különlegessége, hogy a palackból a pohárba kerülve a citrusos jegyek dominálnak, majd kissé melegedve jelennek meg a mézes, marcipános jegyek.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.
A már megszokott Chardonnay-Szürkebarát-Ezerjó házasításából született. Organikus művelésű móri területekről, spontán erjesztve, majd novemberben házasítva és érlelve 5 hektós hordókban 5 hónapig. Igazi ízorgia, krémes, fűszeres, almás, citrusokkal kiegészülve, hosszas lecsengéssel.
A legszebb fürtöket kézzel szüreteltük, válogattuk. 500L-es magyar tölgyfa hordóban (50%) és acél tartályban (50%) spontán erjedt és 5 hónapig érlelődött. Illatában citrusok, főleg a grapefruit, a lime és lichi dominál. Gazdagság és frissesség, szép savgerinc egyszerre jellemzi!
A vénhegyi ezerjót (organikus szőlő) szeptember közepén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot harmad és negyed töltésű magyar tölgyfahordókba tették, spontán erjesztették és érlelték. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, frissesség a kortyban. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Egyedülálló karakterét a gyümölcsösség és ásványosság egyensúlyától nyeri, tükrözve a Disznókő termőterületének kirobbanó frissességét. Színe halványsárga, zöldes árnyalatokkal. Friss és illatos bor fehér virágok üzenetével és a grapefruit üdeségével. Ízében az egzotikus gyümölcsök körtével és birssel keverednek, amit tartós, ásványos és sós utóíz követ.
A kéknyelű talán az egyik legelegánsabb magyar fajta. Színe halvány sárga, illatában széna, szalma jelenik meg, ízében egy kis citrus kiséri a mészköves-sós ásvány kíséri.
Kínálatunkban az egyik legnépszerűbb bor, igazi mindennapi Olaszrizling. Tiszta, zöldes, világos citrom színben forog a pohárban. Illatában, zöldalma és zöld szilva fejlődik ki, ahogyan szellőzik és melegszik a bor...
Színében halványsárga, enyhe zöldes reflexekkel. A bor illatában a bodza és egzotikus gyümölcsök jelennek meg elsősorban licsi és mangó, ami a zamatos kortyot is végig kíséri. Lecsengésben grépfrút jegyek érezhetők.
Megjelenésében világos, árnyalatnyi zöldes tónussal. Illatában a fajtára jellemző tavaszi virágos méhlegelő és bodzavirág dominál. Kerek savai miatt kedvelt kísérője a mindennapi beszélgetéseknek.