Szűrők
Betöltés...
Címkék
50-60 éves öreg tőkékről a Rány dűlőből Olaszliszka határából. Szeptember közepi szüret, 5 hónapos érlelés 220 literes hordókban. Természetesen saját élesztőkkel erjesztve. Köves terület, markánsabb, ásványosabb karakter, mint amit Sacitól eddig megszokhattunk. Körtés, őszibarackos, köves-bazaltos, lendületes bor.
Furmint és Kövérszőlő aszúszemekTermő terület: Barakonyi dűlő Borkészítés: A korai tavasz és a forró nyár miatt korán érett a szőlő, a megfelelő csapadéknak köszönhetően sok aszúszemet tudunk gyűjteni. Amióta teremnek az ültetvényeink, aszúszemekben ez volt a leggazdagabb évjárat. Hordóban erjedt és 2 évig érlelődött 220l es hordóban.
Illata szép fajtajelleges jegyekkel rendelkezik, mint a hársfa, aszalt barack, méz. A kellemes illatot követi ezen jegyek kavalkádja, amit a végén egy kis vanília zár le. Mint egy csodás zenei alkotás: az ízek és illatok kellemes kompozíciója. 5 hektoliteres kőris hordóban érlelődött 6 hónapon keresztül.
Színében a narancsra emlékeztet, de koránt sem az. Komplex fajtaösszetétele a gazdag illatában is megmutatkozik, amit szépen egészít ki a héjon erjesztésből származó illatjegyek összessége, mint a bodza-, hársfa- és az akácfavirág. Szájban a virágillat helyét a telt zamatok, a déli gyümölcsök mint a grapefruit, a narancs és az érlelt hárslevelű íze veszi át.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk meg, mely lényege a tölgyfahordós erjesztés és a seprőn tartás többszöri felkeveréssel. Illatában kiválóan párosul a fajtájára jellemző banán, ananász, illetve a 12 hónapos fahordós érlelésből adódó pörkölt aromák. Ízében a fás jegyek, és a krémesség dominál.
Decanter World Wide Awards 2025 - Arany érem Az új évjárat illatában az érett sárgabarack dominál, lecsengésben megjelenik a koriander, ízében pedig mentás, sós, krémes, citrusos jegyek fedezhetők fel.
Egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsös világ jelenik meg benne, ízében sós, zöld csalán jegyek jellemzik. 3-4 hónapig finom seprőn érleltük a bort egészen a palackozásig.
Halvány arany színű bor, kiemelkedően magas illat és íz intenzitással. Illatában a bodza, a grapefruit, a vágott fű és a zöldfűszerek sora jelenik meg, együttesen alkotva egy illatos és izgalmas olaszrizlinget.
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
Acéltartályban és nagy hordóban egyaránt pihent, utóbbiban csak annyit, hogy szép kerek legyen a bor.
Reduktív és hordós tétel vidám, gyümölcsös, citrusos, grapefruitos, ásványos sauvignon blanc.
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
5 évig Tokaj-hegyaljai tölgyfa hordóban, utána 2 évig palackban érlelődött. Színében csillogó aranysárga. Illatában aszalt kajszi, méz, erdei virágok, narancs lekvár. Ízében aszalt kajszi, aszúszem, citrusos jegyek, selymes. Csodálatos egyensúlyban az édes és savas ízek. Gyönyörű, hosszú és vibráló utóíz.
Aranyérem International Wine Challenge 2017, Top 100 Hungarian Wines 2017 3 év Tokaj-hegyaljai tölgyfahordókban és további 12 hónap palackban érlelődött. Színében csillogó aranysárga.Illatában kajszi, méz, erdei virágok, grapefruit. Ízében aszalt kajszi, hársméz, citrusos jegyek, selymes. Csodálatos egyensúlyban az édes és savas ízek. Gyönyörű hosszú...
6 hónapig acéltartályban érlelődött. Színében fényes citrom sárga. Illatában citrusos és kellemesen füszeres aromák. Lime, grapefruit, egres. Ízében finom savasság, gyümölcsös hosszú lecsengés.