Szűrők
Betöltés...
Címkék
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
100% Furmint Orrban nagyon gazdag, szárított barack, csokoládé, méz, dió, füge, narancshéj jegyekkel és némi karamella. A rendkívül összetett illatot egy csoda követ a szájban. Még mindig élénk, sok aszalt gyümölcs, csokoládé, karamell. Nagyon sima és krémes, és van egy olajos, összetett testesség is.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Igazán szép nektarinos és mézes ízjegyekben gazdag késői szüretelésű Kövérszőlő.
Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös, picit ásványos illattal indít. Ízében nagyon szép gyümölcsösség, és feszes savak követnek.
Ezt a bort nem minden évjáratban készítjük, hiszen megfelelő alapanyagot nem mindig tudunk válogatni. Hordóban erjed saját élesztőkkel, majd 6 hónapot érlelődik hordóban.
Illatban a jól ismert barakonyi-s jegyek körte, menta és virágpor jellemzi.
Illatát friss gyümölcsösség ( körte, kamilla) jellemzi. Elegáns, magas szerkezetű bor, kis maradékcukor teszi kerekké. Ízében ásványoktól és a fahordós érleléstől gazdag, hosszú utóízű bor.
Furmint és Kövérszőlő aszúszemekTermő terület: Barakonyi dűlő Borkészítés: A korai tavasz és a forró nyár miatt korán érett a szőlő, a megfelelő csapadéknak köszönhetően sok aszúszemet tudunk gyűjteni. Amióta teremnek az ültetvényeink, aszúszemekben ez volt a leggazdagabb évjárat. Hordóban erjedt és 2 évig érlelődött 220l es hordóban.
Egyedi illattal és aromával rendelkezik. Érett gyümölcsök és naspolya, ananász, szőlőcukor villan föl illatában. Ízében friss, citrusos. Gazdag, széles bor, utóízét sokáig érezzük a szánkban. A 66 g/l cukortartalma ellenére is könnyed, selymes.
Könnyed, gyümölcsös, friss szőlőre emlékeztető aromák után egy testes bort kóstolhatunk. Hosszú utóízében megjelennek ásványos jegyek is.
Illata szép fajtajelleges jegyekkel rendelkezik, mint a hársfa, aszalt barack, méz. A kellemes illatot követi ezen jegyek kavalkádja, amit a végén egy kis vanília zár le. Mint egy csodás zenei alkotás: az ízek és illatok kellemes kompozíciója. 5 hektoliteres kőris hordóban érlelődött 6 hónapon keresztül.
Színében a narancsra emlékeztet, de koránt sem az. Komplex fajtaösszetétele a gazdag illatában is megmutatkozik, amit szépen egészít ki a héjon erjesztésből származó illatjegyek összessége, mint a bodza-, hársfa- és az akácfavirág. Szájban a virágillat helyét a telt zamatok, a déli gyümölcsök mint a grapefruit, a narancs és az érlelt hárslevelű íze veszi át.
Érett, válogatott szőlőből készített száraz Olaszrizling, alma, barack, valamint fűszeres, virágos illatjegyekkel. Hisszük, hogy e fajta gondos odafigyeléssel csodákra képes. A tavaszi virágok kavalkádját nagyon szépen egészíti ki a zamatos, mandulás ízvilág. Hosszú lecsengésű, telt bor.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk meg, mely lényege a tölgyfahordós erjesztés és a seprőn tartás többszöri felkeveréssel. Illatában kiválóan párosul a fajtájára jellemző banán, ananász, illetve a 12 hónapos fahordós érlelésből adódó pörkölt aromák. Ízében a fás jegyek, és a krémesség dominál.
Halvány sárga színű, kiemelt illatintenzitású reduktív bor. Illatában a francia Sauvignon Blanc-t idézi, amely vezető illatjegyei az egres, a citrom, a grapefruit a vágott fű és a bodza. Ízében a bor száraz és citrusokban gazdag, közepes testtel, közepes alkohollal és intenzív savszerkezettel.
Rendkívül elegáns, a termőhelyi karaktert előtérbe helyező bor, visszafogott aromatikájában fehér gyümölcsökkel, friss nyári almával, épp csak érintésnyi csonthéjasokkal. Ezzel az évjárattal szintet lépett a birtok eddig is remek chardonnay-ja; alighanem köszönhetően a méltán jóhírű burgundi François Frères 300 literes, light pörkölésű hordóinak is,...
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
Szeptember 3-án a hatéves fertőbozi Apollónia dűlőről 19 mustfokkal szüretelve. Irányított erjesztéssel, 10 napig erjedt tartályban. Finoman marcipános, licsis illat és ízvilág jellemzi. Ahogy megszokhattuk már az előző évjáratokhoz hasonlóan testesebb, tüzesebb stílust képvisel.
Az aranyszínű bornak első szippantásra fűszeres-mézes illata van, amelyből idővel narancs és őszibarack bontakozik ki. Az édes bor intenzív, gazdag lehengerlő ízekkel és hosszú lecsengéssel bír.
Friss, ropogós, lendületes. Grapefuitos, borsmentás, enyhén sós, kerek savakkal. Remek fröccsbor a kánikulában.