Szűrők
Betöltés...
Címkék
Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
3 borásznő Bárdos Sarolta, Bodó Judit és Berecz Stephanie közös bora, amely 2011-től minden évjáratban elkészült. Nagyrészt Furmint és kisebb részben Hárslevelű házasítása, 3 település 3 dűlőjéből. Szóval egy igazi borvidéki bor.
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Gyümölcsös, illatos, könnyed akár csak a Mátrai borvidék vezérszavait hirdetné; nem hiába vált a borvidék zászlósborává is. Parfümös, zamatos, elegáns. Ajánlom; jól behűtve könnyű párolt húsokhoz, sült szárnyasokhoz, üzleti tárgyalások nyakkendőlazító levezető társaként.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
254 gr maradékcukor szépen kiegészül a 7,5 grammnyi savval. Krémes, sűrű, illatában déli gyümölcsök, kandírozott citrusok és gyömbér. Megmutatja a botrytis ízének mély és komplex világát, míg a savak a vulkanikus ásványokkal játszanak.
A mádi Kakas-dűlőn termő öregtőkés furmint rendkívül alacsony 1 kilós tőketerheléssel. 300 literes használt hordóban érett 8 hónapon át. Ásványos, gazdag bor hosszú, őszibarackos lecsengéssel.
Nagyon tiszta, egyértelműen fajtajelleges illat. Fehér húsú gyümölcsökben tobzódhatunk, elsősorban érett alma, körte, őszibarack jelenik meg, de citrusok, grapefruit, éretlen banán, sőt fehér virágok, gyógynövények, és egészen finom pirított magvasság is felismerhető.
A Manósi dűlő körbe napozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C° on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.
A Manosi dűlő termése ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk.
Illatában virágok, alma és citrusok. Ízében fehér húsú barack, alma kis mineralitás és élénk savak.
Fajtajelleges illat. Ízben élénk, zamatos. Egyszóval egy jó ivású szürkebarát.
Halvány, zöldes fehér szín, élénk, friss, Szájban is fürge: virgonc savakkal a Balatonszőlőst ölelő Gella hegy oldaláról.
Illatában tipikus fajta jegyek, zöldfűszerek, fehérbors, citrusok, sárgabarack. Teltebb test, lendületes savérzet végén finom sósság.
Vidám illatú, gazdag ízű Egri Csillag a Középbérc és Hajdúhegy dűlőkből. Királyleányka, sauvignon blanc, hárslevelű és rajnai rizling erjedt hűtött tartályokban, majd rövid érlelés és jó arányú házasítás után került palackokba. Virágos, citrusos illat, kortyban fehér húsú őszibarackkal és ásványos lefutással.
Illatában barack, bodza, csalán. Szájban ropogós savak, zamatos, hosszú korty.