Szűrők
Betöltés...
Címkék
2018. Decanter World Wine Awards Platina Világos aranyszínű. Illatában egészséges, tiszta botrytiszes jegyek, aszalt barackos, sáfrányos aromákkal. Ízében üdítő, finom harmónia uralkodik a cukor-savtengelyen sokféle finom citrussal, végig kísérő botrytiszes utóízzel. Rendkívül tartalmas, hosszú utóízű bor.
Elegáns száraz furmint menta és kamilla aromákkal. Gazdag ízében citrusok, fátyolos ásványosság és finom dohány. Finom sós mineralitása hosszan a szájban marad, édeskömény és pisztácia lecsengéssel.
Chardonnay, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű, sauvignon blanc Szalmasárga, zöldes bevillanásokkal. Illatában harsogó hársvirág és gyanta. Kortyában akácméz, fehér tea, fehérhúsú őszibarack és ananász. Savai elegánsak, klasszul kísérik a kortyot, kifejezett egzotikus utóízzel. Jól behűtve a nyár bora lesz, már látjuk!
Sárgamuskotály és furmint kizárólag tartályban érlelve. Színe világos, zöldes reflexekkel. Illatban ananász, aszalt barack és akácméz. Ízében mangó, papaya és kis menta. Kortya arányos és kedves, sokáig a szájban marad.
Halvány szalmasárga, zöld bevillanásokkal. Illatában tűzkő és füge, kortyában mangó, kivi, citromhéj és némi zöldtea. Remek dűlőkről (Birsalmás, Holdvölgy, Padihegy) származó furmintok házasítása, szépsavú, tiszta, közepes testű bor. A fajta névjegye minden túlgondolás nélkül.
Tele van illattal, a szeretett aszalt kajszis, citromos jegyek mellett ezúttal főleg mandulavirággal. Szájban jelentős, rendkívül gazdag és hosszú. Sárgadinnye, körte, menta és citromfű dominál a kortyban, ami tényleg olyan jólesik, mint egy nyári séta a Birsalmáson. Klasszikus reduktív tétel, hordós érlelést nem kapott.
Halvány citromsárga színű, illatában és ízében citrusos, lime-os beütéssel, enyhe csonthéjas gyümölcsös kiegészítéssel!
A tokajhegyaljai történelmi borvidék különleges min&,245ségű desszertbora. Készítése a több évszázados hagyományoknak megfelelően , kisfahordós érleléssel történik. Íze, illata, egyedülálló harmóniája tette XIV. Lajos híres mondása szerint a ˝királyok borává, a borok királyáva˝. Fogyasztása 10 Celsius fokon ajánlott édes sajtokhoz, desszertekhez...
Ízében és illatában a csokoládé, szentjánoskenyér, aszalt gyümölcsök dominálnak. Harmonikus savtartalma összhangban van az alkohollal, cukortartalommal. Lenyelve hosszú, gazdagon tölti be a száj minden szegletét. 12 14 °C hômérsékleten, desszertekhez, édes tésztákhoz ajánljuk.
Arany szín némi vöröses árnyalással. Illatban kajszibarack. Karcsúnak hat, bár ízében jelentős édesség érezhető. Fiatalos savak, némi animalitás. Komoly potenciállal bír.
Egy kedves bor, illatában a mézeskalács fűszereivel. Egyensúlya jó, az édesség nem túlzott. Kellemes utóíz, főleg karamellel.
Aranysárga színű, száraz bor. Tipikus illata dióra, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Zamatában kellemes aszúhéj jelleg fedezhető fel.
Világon egyedülálló szőlőfajta csak Badacsonyban, nevét a levélnyél kékes árnyalatáról kapta. Semleges illatú, ízében fehér húsú gyümölcsök és a termőhely miatt ásványosság érezhető. Testes, kemény, hosszú lecsengésű bor.
A bor acéltartályban erjedt, majd 7 hónapos újfahordós érlelés után került palackozásra.A halvány citromszínű, zöldes reflexekkel bíró bor, kellemes, könnyed illat- és ízvilággal rendelkezik. Leginkább nyári alma, őszibarack, citrusok, virágok és kevés méz bontakozik ki belőle, a háttérben némi só, valamint finomra hangolt zöld- és édes jellegű fűszerek.
Citrus, barack, vegetális, zöldes jegyek, lime, fű, van itt minden! Mellette feszes korty és ropogós savak.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség...
A közel 1000 éves dűlő bora, a vörösagyag talajokról származó borok jellegzetességeit gyönyörűen példázza. Intenzív illat, krémesebb struktúra, gyönyörű egyensúlyt biztosító savak, egy nagy bor, mely már korán megmutatja erényeit...
Könnyed, csengő-bongó fehér házasítás. Fehérszirmú virágok, grapefruit, őszibarack és licsi. Közepes testű bor melyben izgalmas savak adják meg a lendületet. Kóstolva jönnek az illatban is érzett karakterek. Igazi Örömbor.
furmint, hárslevelű, olaszrizling, sauvignon blanc Az illat kirobban a pohárból. Sárga húsú őszibarack, zöld ananász, lime héj. Élénk, ám nagyon finom savélmény szörfözik végig a szánkban. Ízében az őszibarack és az ananász viszi a főszólamot, mellette pomelo és ásványos sósság kísérete. Hosszú lecsengésű, gazdag, összetett fehérbor szépen integrált...
A Steiger dűlő terméséből készült bor a pincészet könnyedebbre hangolt veltelínije, mely élénk zöldes sárga árnyalatot és rendkívül friss illatot hordoz, főleg grapefruit, lime és friss zöldfűszerek formájában. Ízében is a frissesség, tisztaság és lédús citrusos gyümölcsösség nyújtja a folytatást, melyet ropogós savérzet, valamint nagyon finoman apró...