Szűrők
Betöltés...
Címkék
A pincészet meghatározó termőhelye a Jánoshegy. Loire-i klónok, francia stílus. Egy része 4 hónapot töltött nagy fahordóban. Illatában friss citrusok, frissen vágott fű, minden, amit egy klasszikus Sauvignon Blanc-tól elvárunk. Ízében folytatódik a Sauvignon: friss, zöld, üdítő. Mindent tud, amit egy igazán jó Sauvignon Blanc-nak tudnia kell.
A fagyott szőlőszemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös. Igazi természetes édes desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.
A híres Apátság-dűlő szűz termése, 100% Juhfark. 1000 literes akácfa hordóban spontán érlelve és erjesztve, majd palackozáskor széndioxiddal dúsítva. Enyhén ásványos, erőteljes pezsgésű, grépfrútos, zöld almás, citrusos, sok-sok érett, lédús trópusi gyümölccsel. Alkoholtartalom (V/V) 10,5%
Vulkanikus bor, spontán erjesztve fahordóban érlelve. Tradicionális somlói. Aranysárga szín, aszalt gyümölcsök, sósság. Mély és koncentrált. Klasszik somlói stílus, mineralitással, fehérhúsú gyümölcsökkel. Alkoholtartalom (V/V) 12%
Savai tökéletesen összeértek. Csonthéjasra emlékeztető illat, sós, minerális ásványos ízek mellett karakteres diós jegyek is felfedezhetők, és fantasztikus a lecsengése. Nagy bor! Alkoholtartalom (V/V) 13%
Zenit, sauvignon blanc, chardonnay, olaszrizling, zöldveltelini és sárgamuskotály. A tavalyitól eltérően mélyebb, sűrűbb karakter, amelyet az évjárati adottságok hoztak magával.
Sauvigon blanc, Chardonnay és Olaszrizling Virágos, fűszeres, egreses illat fehérhúsú gyümölcsökkel, finom, zamatos, vitális. Sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling. Kiváló évjárat.
Szájban élénk, lendületes savak, némi seprős jegyek ízben, majd az olaszrizling mandulás kesernyéjével zár. A régi fehér Loliense karakterét idéző bor.
Az Irsai Olivér bora egy igazi üdítő ital. Hihetetlen gyümölcsösség, frissesség és karcsú savak jellemzik.
Mind illatában, mind ízében a fajtára jellemző ˝zöld˝ zamat kavalkáddal találkozunk. A reduktív készítési módnak köszönhetően friss, harsány és lendületes.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique hordókban 12 hónapig erjesztett és érlelt) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel.
Tartályban erjesztett és érlelt, a fajta karakterét ezúttal a maga üdeségéban és frisseségéban megmutató, elegáns, jó ivású fehérbor a napsütötte Grand Superior dülőinkből.
Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.
Illata hűvös és kedves: finoman visszafogott hársméz, virágok és friss gyümölcsök jellemzik. A közepesnél testesebb bor lendületes savakkal. Ízében élénk, lédús gyümölcsösség, majd utóízében izgalmas a méz és Somlóra jellemző sósság találkozása. Harmonikus, jó egyensúlyú bor.
Virágos és gyümölcsös jegyek mellett a Somlóra jellemző minerális, sós illat érkezik az orrba, ez adja hűvös karakterét. Szájban kerek, a közepesnél testesebb bor tele gyümölcsökkel és friss savakkal. A citrusok, körte és déli gyümölcsök utóízében is kitartanak, az illatában érezhető sósság is visszatér.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
Finoman összetett illatában birs, körte és déli gyümölcsök. Ízében sósság egészíti ki az intenzív aromákat. Harmonikus bor élénk savakkal, kellemes textúrával és hosszú lecsengéssel. Hozza a somlói karaktert.
A diszkréten virágos, gyümölcsös illat hátterében szépen megjelenik a Somlóra jellemző ásványosság. Jól iható, arányos szerkezetű bor, amelyben a frissítő gyümölcsösség és grapefruit dominál. Utóízében a sósság is visszatér.
A stílusa finoman eltér a tavalyitól, a szüreti számok alapján a bogyókban sűrűbb volt a lé, magasabb a cukorfok, a pincében pedig nagyobb szerepet kapott a héjon erjesztés és az amforás érlelés.Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen palackozás az Irsai minden bájával!
Fehér. És kékfrankos. Illatban szinte egy könnyed, légies rozé, de lehetne egy friss rizling, némi cserszegivel beparfümözve. Kortyban már érezhető benne csavar, van itt friss, roppanós korai málna, barack, fehér faeper, kis krémesség....
Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György hegy Olaszrizlingje egy palackban. Íze, illata nagyon tiszta, fajtajelleges. Áradó gyümölcsösség, kevés menta, citrusok és sós, bazaltos jelleg.