Szűrők
Betöltés...
Címkék
Tartályban erjesztett és érlelt, a fajta karakterét ezúttal a maga üdeségéban és frisseségéban megmutató, elegáns, jó ivású fehérbor a napsütötte Grand Superior dülőinkből.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique hordókban 12 hónapig erjesztett és érlelt) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel.
Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.
Illata hűvös és kedves: finoman visszafogott hársméz, virágok és friss gyümölcsök jellemzik. A közepesnél testesebb bor lendületes savakkal. Ízében élénk, lédús gyümölcsösség, majd utóízében izgalmas a méz és Somlóra jellemző sósság találkozása. Harmonikus, jó egyensúlyú bor.
Virágos és gyümölcsös jegyek mellett a Somlóra jellemző minerális, sós illat érkezik az orrba, ez adja hűvös karakterét. Szájban kerek, a közepesnél testesebb bor tele gyümölcsökkel és friss savakkal. A citrusok, körte és déli gyümölcsök utóízében is kitartanak, az illatában érezhető sósság is visszatér.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
A diszkréten virágos, gyümölcsös illat hátterében szépen megjelenik a Somlóra jellemző ásványosság. Jól iható, arányos szerkezetű bor, amelyben a frissítő gyümölcsösség és grapefruit dominál. Utóízében a sósság is visszatér.
A stílusa finoman eltér a tavalyitól, a szüreti számok alapján a bogyókban sűrűbb volt a lé, magasabb a cukorfok, a pincében pedig nagyobb szerepet kapott a héjon erjesztés és az amforás érlelés.Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen palackozás az Irsai minden bájával!
Fehér. És kékfrankos. Illatban szinte egy könnyed, légies rozé, de lehetne egy friss rizling, némi cserszegivel beparfümözve. Kortyban már érezhető benne csavar, van itt friss, roppanós korai málna, barack, fehér faeper, kis krémesség....
Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György hegy Olaszrizlingje egy palackban. Íze, illata nagyon tiszta, fajtajelleges. Áradó gyümölcsösség, kevés menta, citrusok és sós, bazaltos jelleg.
Vulkanikus jegyek, ászok hordó, fajtajelleg: minden, ami Badacsony. Apukánk ízlése szerint készült Olaszrizling, igazi nosztalgikus tétel, mely összehozza az embereket...
Kuriózum a borvidékről, a badacsonyi különlegesség. Illata fiatalon virágos, idősebben sárga gyümölcsökkel teli. Ízében mintha bazaltba harapnánk, izgalmas, igazi terroir bor. Két három éves korában kerekebb, komolyabb borrá válik.
Világfajta a mi kezeink közül. Szeretjük ezt a szőlőfajtát. Segítségével össze tudjuk hasonlítani borvidékünket más termőterületekkel, számunkra ez a bor a kitekintés a világra. Badacsony legszebb déli lejtőiről származik. Gyümölcsös és ásványos, komplex illattal rendelkezik. Klasszikus ízek, modern formába csomagolva, a hagyományok és a XXI. század...
Furmint- Chardonnay Frissítő, eleven, vibráló savakkal. Birses és trópusi gyümölcsös jegyekkel, ciderekre emlékeztető szárazsággal.
Tartályban és fahordóban erjedt, barackos, fehér virágos könnyedebb Chardonnay.
Vinagora 2021 Aranyérem Tartályban erjedt majd nagy fahordókban érett egy éven át. Illatában barack, zöldalma és kamilla. Élénk korty, közepes test, vibráló savakkal, hosszan tartó gazdag lecsengés.
Finoman élesztős, illatában virágos karakter, szájban átütő savérzettel, gazdag és hosszú ízzel, meszes, hosszan tartó lecsengéssel. Tartályban erjedt és érett.
Emlékezetes év, 100% tartály, hogy ropogjon. Zöldfűszeres, csalános, érett savakkal, hosszú lecsengéssel.
Friss, citrusos illat kis zöldalmával. Ízében a citrusok és a zöldalma. Szép savak, ropogós tétel.
A friss gyümölcsösséghez éppen annyi pezsgést társítottak, hogy a műfaj rajongóit levegyék a lábukról.
A mádi dűlőkre jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő, Furmint szőlőfajtából acéltartályos erjesztéssel készített száraz fehérbor. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza. Jól érlelhető, 8+ év potenciállal rendelkező bor. Tengeri halak, szárnyasokból készült fogások ideális párja.