Szűrők
Betöltés...
Címkék
Három kékszőlőfajtánk (pinot noir, merlot, cabernet franc) házasítása, amely három dűlőben termett. Fakádas-acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja. Nagyon szép kerek, tartalmas bor lett!
Ízében a selymes és lágy tanninok jól kiegészítik a friss savakat. Piros bogyós gyümölcs dominancia érezhető a lecsengésben.
Illatában gazdag fekete bogyós gyümölcsök, áfonya, szeder, pici fűszer paprikával, amit a háttérben egy kevés keserű csokoládé zár le. Elegáns és finom melegséget áraszt az aromatika. Ízben gazdag, mély gyümölcsök, frissesség és fűszeresség jelentkezik
A Benedek hegytetőn lévő ültetvényünkről szedtük az egyik leghosszabb érési idővel rendelkező szőlőnket. 15 hónapig barrique hordóban érlelődött, majd ezt követően palackban fejlődött.
A birtok legjobb fekvésű területe található az Előhegy fennsíkján, melyről kézi szüretelés során válogattuk a szőlőt. A nemes alapanyagot vegyes dongájú barrique hordókban érleltük 15 hónapon keresztül, a végleges ízvilág kiteljesedése érdekében.
80% Franc és 20% Merlot házasítása a Görögszó dűlőből. Október közepi szüret. Spontán erjesztve, saját élesztőkkel, szűretlenül palackozva. Francia és magyar, első és másod töltésű tölgyfahordókban érlelve 24 hónapig. Komplex, szép egyensúlyú, folyamatosan változó: erdei bogyós gyümölcsök, likőrös hordós fűszerek, dohány, csokoládé. szilva, cédrus, menta,...
100% Kékfrankos a Leányvár dűlőből. Friss, ropogós, filigrán, ribizlis, szamócás, mályvacukros, enyhén szénsavas. Nagyon populáris stílus!
Kiváló minőségű termését a Sauli völgyben található tőkéiről kézzel szüreteltük, és válogattuk. Francia tölgyből készült hordókban érlelődött 15 hónapon át a letöltés elött.
Teljes érésben szedett, telt, nagyon jó ivású, tartályos Olaszrizling és Rajnai Rizling házasítása a szekszárdi Leányvár dűlőből. Citrusok, grépfrút, érett trópusi gyümölcsök kavalkádja. Stílusában a mediterrán borokra hasonlít, igazi nyári bor a vízpart mellé, kerti grillpartikhoz, késő éjszakába nyúló nyáresti beszélgetésekhez.
A késői novemberi szüret során gondos válogatással olyan fürtöket szüreteltünk, melyek a túlérett szemek mellett részben aszúsodott szemeket is tartalmaztak. A finom fahordós érlelés után a bor elegánsan hordozza a késői szüretelésű szőlő ízeit. 10 12 oC ra hűtve desszertek, gyümölcssaláták és kék sajtok jó kísérője.
Színe egészen mély rubin vörös. Illata és íze egyaránt feketehúsú gyümölcsökben bővelkedik, szilvában, feketecseresznyében amit szépen egészít ki a fahordónak köszönhető fűszeresség.
Ez a szalmasárga színű, ragyogó citromsárga Chardonnay a barack és a nektarin aromáit mutatja, a tölgyfában erjesztett és érlelt bornak köszönhetően finom fűszeres és szenes jegyekkel.
Közepesen mély, gránát szín. Illatában intenzív kávés, csokoládés, fekete erdei bogyókkal indul, majd meggy, szilva, füstösség és némi dohány jelentkezik. Közepes test, lágy, selymes tanninok és tercier ízek dominálnak a szájban, bors, fa, kevés dohány, medvecukor és grillázs formájában.
Rubin szín. Mérsékelt intenzitású illatában szilva, szeder, meggy és ropogós sötét bogyós gyümölcsök jelennek meg. Közepes test és alkohol, valamint élénk, egyenesvonalú savak mentén halad a bor. Szilva, fekete bors, fahéj, illetve egy kevés édes érzet is felbukkan az ízben. Szép egyensúly és kellemes fűszeres, nugátos jelleg mutatkozik a végén.
Egy vörösbor, amely azonnal és közvetlenül adja magát, hűtve ugyanúgy, mint szobahőmérsékleten, telis tele bogyós gyümölcsösséggel, ütős alkohol vagy húzós tannin nélkül. Amihez kiváltképpen ajánljuk: tésztafélék házias ételek, sushi.
Egy család szenvedélye A bor szerelmeseinek tüze. A Cabernet Sauvignon fekete ribizlije, a merlot bogyós gyümölcse és a Shiraz különlegessége Ez mind a mi Tangónk Érlelés: kóracél tartályban és használt barrique hordóban
Shiraz, Carmenére, Malbec, Zinfandel, Sangiovese szőlőkből. Közepesen mély rubinszín. Illata érett, túlérett gyümölcsökre, napsütötte eperre és fekete borsra emlékeztet. Koncentrált, krémes textúrájú, súlyos bor jelentős alkoholtartalommal és aszalt gyümölcsök közepesen hosszú utóízével.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
Magas extrakttartalom. A szép, ropogós savak friss, igazán jól iható desszertbort biztosítanak.Ízében sárgabarack, körte és lépesméz. Még fiatal, hosszú érlelési képességgel!Kiváló kacsa- és vadételekhez, diós süteményekhez.Klasszikus kísérője libamájnak vagy kéksajtnak