Szűrők
Betöltés...
Címkék
Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. Gondosan válogatatt szőlőkből készült, tölgyfahordóban érlelődött.
Kadarka Fehér félédes desszertbor meglepően friss, üde, szőlővirág illatú, íz világában a szőlő gyümölcs íz jegyei fedezhetőek fel. Színében halvány pirkadt szín látható. Speciálisan túros réteshez ajánljuk, de más desszertekhez is nagyszerű. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 7 9C
Visszafogott, de tiszta illatokkal kezdjük az ismerkedést. Ízében szépen komponált bor, sima, kerek, harmonikus. Tartalmas bor, sűrű, fűszeres, szekszárdi. Fekete bors és diszkrét fahéj, vanília és tőzegáfonya, kis édesgyökérrel. A végén picit szárítanak a tanninok, és van kis kesernye is a zárásban.
Malomoldali Dűlőből származik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc válogatott szőlőkből készült. 2 évig tölgyfahordóban érlelődött.
Friss, fűszeres, gyümölcsös illat és íz jellemzi, kerek bársonyos ízek és finom tanninok mellett egy kevés édes érzet teszi jól fogyasztható borrá.
Ez a közepes testű Zinfandel az erdei bogyós gyümölcsök és a kávé aromáit emeli ki, miközben borsos fűszeres jegyekkel kacérkodik. A fekete cseresznye, az étcsokoládé és az édes dohány ízei gyümölcsös, csábító lecsengéssel kápráztatják el a nyelvet.
Petite Sirah (85%) és Petit Verdot (15%) A petite sirah tanninjai határozott, szilárd keretekbe foglalják a Petit Verdot túláradó gyümölcsösségét.
Illatában zöldesség, frissen vágott fű keveredik a bodzával. Ízében a friss gyümölcsös jegyek kellemesen harmonizálnak a fűszeres telt zamattal. Hosszan tartó íz, szép lecsengés.
Olivér visszafogott, finom virágos illattal indít, ízében megjelenik a fajtára oly jellemző finom fűszeresség, mellettük egy kis viola. Friss gyümölcsökkel készült nyári illatos saláták, szárnyas ételek társa, vagy csak úgy forró nyári napokon beszélgető bornak a lugasban, kivált hölgyek számára ajánlott, de jól behűtve!
Kirobbanó illat, a stílusra jellemző zöldpaprikával, maracujával, ananásszal, frissítő és hosszú korttyal.
Olasz klónok termése, nyitott kádon érlelve, nem volt ez a tétel hordóban egyáltalán. Korábbi szüret időponttal, magasabb savval – alacsonyabb ph-val egy feszes, könnyű, nyári vörösbor.
A Görögszó és Alsónána dűlők termése. Ez már hetedik évjárat. Saját élesztőkkel, nyitott fakádban erjesztve, majd tartályban érlelve. Finoman parfümös, rózsával, borssal, erdei gyümölcsökkel. Selymes és tartalmas a korty. Vagány bor, mint mindig!
Nagyon fajtajelleges, fűszeres bor. Üde kadarka, nem a túlérett ízvilág jellemzi. Elegáns bor, mindenképp meghatározó benne a sav, de nem savhangsúlyos. Érdekessége, hogy nem volt fahordóban!
Ropogós, frissítő, könnyed nyári fehérbor, citrusos jegyeket hordoz. Jól behűtve, a grill vacsorák kiváló kísérője, aperitívje lehet. Ugyan ilyen jól esik laza fröccsnek is a meleg hétvégék kerti munkái mellé. Izgalmas, sokrétű fehérbor löszös talajról, egészen más élményt adva a vulkanikus fehérekhez képest. Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Merlot és Cabernet Sauvignon házasításából készült bor, amely nevét a kiváló adottságú területről kapta. A Porkoláb házasítást pincészetünk csak kiváló évjáratú borokból készíti.
„Vagány zweigelt!” Nagyon komplex, elegáns, gyümölcsös, szép hordós jegyekkel. Hordós érlelés, első töltésű hordóban érlelve. Erősen hozam korlátozott (1,5 kg-os tőke terhelés)
Egy nagyszerű, finom ,komplex és jóivású bort sikerült megalkotnia a pincészetnek. Minden pohár bor elégedettséggel tölt el bennünket.
100%-ban kékfrankos szőlőből, reduktív technológiával, hidegen erjesztve készített rozé. A kékfrankosra jellemző halvány pirosas színű, ropogós kerek savakkal, tartalmas, harmonikus ízzel.
100%-ban Merlot szőlőből készült bor, a Makár dűlő legtetejéről szüretelve, 9 hónapos másodtöltésű francia hordós érlelés. Közepes testű, elegáns vörösbor. Ízében selymes, jobbára piros bogyós gyümölcsök, meggy, cseresznye érződik. Igazán jó ivású, de mégis tartalmas bor.
Bíborszínű, reduktív bor, mely a megszokottnál hosszabb érleléssel készült. Friss, üde, kerek savaival igazi könnyed, mégis tartalmas bor. Specialitása, hogy mindig hidegáztatással készül.