A megszokott Zweigelt rosé idén egy...
Szűrők
Betöltés...
Címkék
A Tempranillo (93%) és a Graciano 7%) 24 hónapot töltenek amerikai tölgyfahordóban, hogy elkényeztessék ízlelő bimbóinkat. Mély, intenzív fekete-cseresznye szín. Nagyon kifejező illatok: édesgyökér, fahéj és feketebors jegyekkel, a bonyolult összetételének és az érett, koncentrált gyümölcsöknek köszönhetően csak finoman sugallják a hosszú hordós érlelést.
Finom, barátságos és tökéletes egyensúlyban van a fa és a gyümölcsök. Amerikai tölgyfahordókban érlelt. Illatában sok gyümölcs és egy kis új fa a háttérben. Szájban lágy és gyümölcsös.
Illatban roppant gyümölcsös, lekváros, mely mögött diszkréten bújik a dohány enyhe aromája. Kóstoláskor az első selymes korty kirobbanóan friss gyümölcsös jegyekkel kápráztat el, ám pillanatokon belül átveszi az uralmat egy komplexebb, kifinomultabb ízvilág, megjelennek a tölgyes, olivabogyós intenzív aromái, határozott tanninok kíséretében.
Idős, több, mint 60 éves tőkékről október végén szüretelt Grenache Noir és Syrah házasítása egy évig francia tölgyfahordóban érlelve. Rendkívül érett illatában dohány keveredik a morello cseresznye aromájával. Kóstoláskor hihetetlenül gyümölcsös, málnás és feketeribizlis ízkavalkáddal találkozunk, amit lágy tanninok kísérnek.
Syrah és Grenache Noir a francia rosé Luberonból. Pohárba töltve gyönyörű mély lazacszínekkel kápráztat el minket, illatában pedig leheletnyi eper és fűszeres málna aromája fedezhető fel. Kóstoláskor megdöbbentően élénk, zamatos ízekkel találkozhatunk, ropogós ribizli és az egzotikus mangó jegyeivel.
Corvina, Rondinella, és Molinara szőlőkből készített vörösbor. Sötét rubinvörös színű finom lila árnyalattal. Aromái túlnyomórészt az érett cseresznye, árnyalatnyi vaníliával és fahéjjal. Gazdag és testes, lágy és bársonyos tanninok.
Szüret után a szőlőfürtöket bambusz rácson 3-4 hónapon keresztül szárítják, az erjesztés csak ezután következik. Ennek a technológiának köszönhetően a bor hihetetlenül testes és komlex. Akár 30-35 éven keresztül is érlelhető. Vadételek, érett sajtok ideális társa.
Pinot Grigio és Verduzzo szőlőfajták házasításából készült. A Pinot Grigio-t szüret után hagyományosan, acéltartályos erjesztéssel készítik el a frissesség és az aromák megőrzése érdekében.
A Costasera-hoz hasonlóan készül, de kizárólag a legjobb dűlők válogatott termését használják fel a borkészítéshez. Mind illatában, mind ízében a aszalt gyümölcsök, fűszerek, a kakaó és a kávé komlex aromáit fedezhetjük fel.
100% Primitivoból készült válogatás. Sötét rubin színű, illatában intenzív gyümölcsös aromák szilva és lekváros piros bogyósok édes fűszerekkel. Szájban nagyon szép test, meleg, nagyon érett gyümölcsösség által támogatott kellemes komplex édes tanninok.
Színe rubinvörös lila szélekkel. Illatban lekvárszerű érettség intenzív, piros és sötét gyümölcsök. Szájban selymes és több rétegű. Nagy bor!
Enyhén szénsavas könnyű rosébor. Intenzív gyümölcsaromái és frissessége teszi ellenállhatatlanná. Jól lehűtve fogyasszuk
A pohárból szinte kirobbanó illat, mentával, citrusokkal és egy kis bazsalikommal. Szájban is intenzív, vibráló. Itt is folytatódnak az illat izgalmas zöldfűszerei, valamint friss vágott fű, grapefruit, lime, zöld dinnye következnek, selymes és komplex savakkal...
Egészen mély rubin színű, szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad a mediterrán forróság az orrunkba. Mintha egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamom illata babonáz meg bennünket. Íze édes szilvás, lekváros, aszalt gyümölcsös.
Vinagora 2023 - Aranyérem Sötét, már – már feketébe hajló rubin szín bíbor széllel. Az illata elsőre izgalmas majd egészen magával ragadóan vonzóvá válik...
Közepesen élénk illat, az eleje meggy és szeder, később az érett bogyósok törnek elő, lekváros fűszerezettséggel. Kortyban is a gyümölcsök dominálnak. Egyensúlyos savak. Nem hivalkodó, emberi mérték szerint készült bor.
A biogazdálkodásból származó Epic 2022 szüret után spontán erjedt, és palackozás előtt szénsavasították, így nem Pet Nat, hanem egy egyszerű gyöngyözőbor. Gyümölcsös és virágos, hedonista lendülettel, ezek a buborékok tökéletesek a szabadban és a szeretteinkkel való megosztásra. Mint minden Meinklang természetes bor, szűretlenül és hozzáadott kén nélkül...
Spontán tartályos erjesztésű vegán bor. Az illatosságra, üdeségre épít, zamatos lecsengéssel zárva. Mesterséges segédanyagok nélkül, biodinamikus termesztésű szőlőből.
Doppio, azaz kettős, immáron az ötödik évjáratban. Ismét két bor találkozása ez a Merlot és Cabernet Franc házasítás.
A hatalmasra rakott tűz lángnyelvei vörösek, látványa rabul ejti az embert. Jóleső érzés a tűzből áradó meleg, kellemesen simogatja a bőrt, míg a ropogó hang régi esték hangulatát idézi. Így vagyunk mi ezzel a borral, mely a tűzhöz hasonlóan minden érzékszervünkre hat, s az évjárat mellet a Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták gondoskodnak arról,...
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el az Etalon, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.