Szűrők
Betöltés...
Címkék
Koncentrált, érett, botritiszben gazdag furmint, komplex, mély, ásványos és mézes illattal, a zempléni hordós érlelés finom tölgyével keretezve. A 179 gramm cukor édességét élénk, lime-os, szépen érett savak egyensúlyozzák. Jóízű, kortárs, tartalmas. Krémes, vastag korty, citromkrém, kis vajasság, telt, hosszú íz.
Édes, gyümölcsös illat szépen keretezve Tokaj vulkáni talajának ásványosságával. Nagyon kedves, nagyon friss illattal indul: érett alma, kis barack és grapefruit. A szájban kedves édes ízérzet és citrusos, ropogós savak egyensúlyoznak. A korty minden szakaszában más-más gyümölcs: egressel indul, utána finom lapos barack, érett piros alma, a lecsengésben...
Egyik legkedvesebb termőhelyünkről mindössze két 225 literes hordót töltöttünk meg többször válogatott furminttal. Illatában méz, vanília, érett sárgahúsú őszibarack és friss mangó. Feszes ásványosság, gyümölcsös savak, a szőlő tiszta íze. A 9 hónapos használt hordós érlelés kedves édességet, finom vaníliát ad hozzá. Citrusos, nyáresti, hosszú.
Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és...
Bontás után ásványos, köves illattal indul, amely szépen tisztulva indul az egres, friss ananász irányába. Ropogós savak már a korty elején, azután ásványos-citrusos savszerkezet a hosszú korty végéig.
Klasszikus furmintnak indul a pohárban, visszafogott ásványosság, eső utáni bazalt. Utána grapefruit és őszibarack illata robban a pohárban. Kerek, kedves korty, kis természetes maradékcukor és vibráló tokaji savak szép egyensúlya. Behízelgő, tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel, almával és őszibarackkal, a végén friss nyári körtével, szájat mindenhol betöltő...
A Montalcino mellett elhelyezkedő Castel Giocondo birtokon termelt Sangiovese szőlőből készült nagytestű, komplex vörösbor.
A Castiglioni birtok a Chianti régióban található. A bor 90%-ban sangiovese fajtából készült, 10% merlot-val kiegészítve. Érlelése 6 hónapig tartott, acéltartályban. Illatában friss és aszalt gyümölcsök aromáit fedezhetjük fel, cseresznye, málna, aszalt szilva. Jól kiegyensúlyozott, bársonyos bor, hosszú utóízében is gyümölcsös karakterrel.
A bor Toscana Chianti Rúfina alrégiójából származik. Főként Sangiovese szőlőfajtából készült (90% és 10% ban egyéb fajták:
A Tempranillo (93%) és a Graciano 7%) 24 hónapot töltenek amerikai tölgyfahordóban, hogy elkényeztessék ízlelő bimbóinkat. Mély, intenzív fekete-cseresznye szín. Nagyon kifejező illatok: édesgyökér, fahéj és feketebors jegyekkel, a bonyolult összetételének és az érett, koncentrált gyümölcsöknek köszönhetően csak finoman sugallják a hosszú hordós érlelést.
Illatban roppant gyümölcsös, lekváros, mely mögött diszkréten bújik a dohány enyhe aromája. Kóstoláskor az első selymes korty kirobbanóan friss gyümölcsös jegyekkel kápráztat el, ám pillanatokon belül átveszi az uralmat egy komplexebb, kifinomultabb ízvilág, megjelennek a tölgyes, olivabogyós intenzív aromái, határozott tanninok kíséretében.
Idős, több, mint 60 éves tőkékről október végén szüretelt Grenache Noir és Syrah házasítása egy évig francia tölgyfahordóban érlelve. Rendkívül érett illatában dohány keveredik a morello cseresznye aromájával. Kóstoláskor hihetetlenül gyümölcsös, málnás és feketeribizlis ízkavalkáddal találkozunk, amit lágy tanninok kísérnek.
Syrah és Grenache Noir a francia rosé Luberonból. Pohárba töltve gyönyörű mély lazacszínekkel kápráztat el minket, illatában pedig leheletnyi eper és fűszeres málna aromája fedezhető fel. Kóstoláskor megdöbbentően élénk, zamatos ízekkel találkozhatunk, ropogós ribizli és az egzotikus mangó jegyeivel.
Corvina, Rondinella, és Molinara szőlőkből készített vörösbor. Sötét rubinvörös színű finom lila árnyalattal. Aromái túlnyomórészt az érett cseresznye, árnyalatnyi vaníliával és fahéjjal. Gazdag és testes, lágy és bársonyos tanninok.
Szüret után a szőlőfürtöket bambusz rácson 3-4 hónapon keresztül szárítják, az erjesztés csak ezután következik. Ennek a technológiának köszönhetően a bor hihetetlenül testes és komlex. Akár 30-35 éven keresztül is érlelhető. Vadételek, érett sajtok ideális társa.
Pinot Grigio és Verduzzo szőlőfajták házasításából készült. A Pinot Grigio-t szüret után hagyományosan, acéltartályos erjesztéssel készítik el a frissesség és az aromák megőrzése érdekében.
A Costasera-hoz hasonlóan készül, de kizárólag a legjobb dűlők válogatott termését használják fel a borkészítéshez. Mind illatában, mind ízében a aszalt gyümölcsök, fűszerek, a kakaó és a kávé komlex aromáit fedezhetjük fel.
100% Primitivoból készült válogatás. Sötét rubin színű, illatában intenzív gyümölcsös aromák szilva és lekváros piros bogyósok édes fűszerekkel. Szájban nagyon szép test, meleg, nagyon érett gyümölcsösség által támogatott kellemes komplex édes tanninok.
Színe rubinvörös lila szélekkel. Illatban lekvárszerű érettség intenzív, piros és sötét gyümölcsök. Szájban selymes és több rétegű. Nagy bor!
Gránitvörös szín, intenzív fűszeres illat amit hosszú lecsengésű az illatokkal jól harmonizáló telt, a fajtára jellemző íz követ. Sült húsokhoz és érlelt sajtokhoz kiváló választás. Fogyasztás előtt dekantálás javasolt.
Intenzív vörös szín, piros húsú gyümölcsökre emlékeztető fűszeres illat, lágy de intenzív íz, áfonya, szeder és finom tannin jellemzik.