Szűrők
Betöltés...
Címkék
Mély színtónusú érett, rétegezett illatú, arányos cuvée. Komoly szerkezet, vastagság, de mellette rengeteg gyümölcs és finom keleti fűszer jellemzi. Lédús, cabernet sauvignon gerincre épített házasítás, cabernet franc fűszerekkel, bordeaux-i mintára.
Szájban élénk, lendületes savak, némi seprős jegyek ízben, majd az olaszrizling mandulás kesernyéjével zár. A régi fehér Loliense karakterét idéző bor.
Tartályban erjesztett és érlelt, a fajta karakterét ezúttal a maga üdeségéban és frisseségéban megmutató, elegáns, jó ivású fehérbor a napsütötte Grand Superior dülőinkből.
Miként a legjobb jazzben a katarzis, úgy olvadnak igazi harmóniává a különböző fajták csúcsminőségű házasításunkban, a Superior Bikavérben. A karakteres Kékfrankos, a fűszeres Syrah, az utánozhatatlan Pinot Noir, a mindig hűséges Cabernet Franc és a bársonyos Merlot mennyei muzsikája köszön vissza minden kortyból.
Ez az elegáns burgundi világfajta igazi otthonra talált a kiváló adottságú Noszvaj melletti birtokunkon. Finom fűszeres jegyek párosulnak a tiszta gyümölcsösséggel, tükrözve a fajta 777-es „dijoni” klónjának minden előnyös tulajdonságát.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique hordókban 12 hónapig erjesztett és érlelt) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel.
Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasítottuk, borunk ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.
Szép házasítása a Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó terroirok érett gyümölcseinek.
A bor ízében újraálmodjuk a szőlő virágzását, a nyári gyümölcsök illatát, az augusztusi füvek esti leheletét és a felettünk villanó csillaghullást. Mindez a Nagy-Eged-hegy lejtőinek hűvösségével és az évjárat lezser és különleges eleganciájával együtt ajándékoz meg bennünket.
50% Kékfrankos 50% Syrah Illata fűszeres, füstös málnás cigarettadobozra, enyhén likőrös, szegfűborsos szilvabefőttre emlékeztető. Íze telt és légies, meggy, szilvalekvár, szeder, édesgyökér, jól integrált tölgy és finom tanninok támogatják az elegáns testet.
Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.
Illata hűvös és kedves: finoman visszafogott hársméz, virágok és friss gyümölcsök jellemzik. A közepesnél testesebb bor lendületes savakkal. Ízében élénk, lédús gyümölcsösség, majd utóízében izgalmas a méz és Somlóra jellemző sósság találkozása. Harmonikus, jó egyensúlyú bor.
Virágos és gyümölcsös jegyek mellett a Somlóra jellemző minerális, sós illat érkezik az orrba, ez adja hűvös karakterét. Szájban kerek, a közepesnél testesebb bor tele gyümölcsökkel és friss savakkal. A citrusok, körte és déli gyümölcsök utóízében is kitartanak, az illatában érezhető sósság is visszatér.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
A diszkréten virágos, gyümölcsös illat hátterében szépen megjelenik a Somlóra jellemző ásványosság. Jól iható, arányos szerkezetű bor, amelyben a frissítő gyümölcsösség és grapefruit dominál. Utóízében a sósság is visszatér.
A stílusa finoman eltér a tavalyitól, a szüreti számok alapján a bogyókban sűrűbb volt a lé, magasabb a cukorfok, a pincében pedig nagyobb szerepet kapott a héjon erjesztés és az amforás érlelés.Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen palackozás az Irsai minden bájával!
Hűs, erdei illatokkal nyit, szinte mentás jelleg. Jó alapanyag, kortyban meglepően gyümölcsös, leginkább erdei gyümölcsös, nem kevés feketeszederrel. Ropogós savak, puha tanninok.
Illatában trópusi gyümölcsök, licsi és ananász. Ízben is azt kapjuk mint illatban: ropogós licsi, körte és ananász. Ezekhez társulnak még a savak, melyekkel lesz igazán friss ez a Chenin blanc.
Az Amancaya vörösbor harmonikus egyensúlyt mutat az argentin és a bordeaux-i stílus között. A gyümölcsösebb ízvilágú bor a nagyobb arányú Malbecnek köszönhető.
A CARO a Malbecnek köszönhetően tipikus argentin bor, a Cabernet Sauvignonnal való házasítása révén mégis elegáns és komplex száraz vörösbor született.
Fehér. És kékfrankos. Illatban szinte egy könnyed, légies rozé, de lehetne egy friss rizling, némi cserszegivel beparfümözve. Kortyban már érezhető benne csavar, van itt friss, roppanós korai málna, barack, fehér faeper, kis krémesség....