Szűrők
Betöltés...
Címkék
A fagyott szőlőszemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös. Igazi természetes édes desszertbor, birsalmás, diós, mézes süteményekhez, de akár libamájhoz is bátran párosítható.
A híres Apátság-dűlő szűz termése, 100% Juhfark. 1000 literes akácfa hordóban spontán érlelve és erjesztve, majd palackozáskor széndioxiddal dúsítva. Enyhén ásványos, erőteljes pezsgésű, grépfrútos, zöld almás, citrusos, sok-sok érett, lédús trópusi gyümölccsel. Alkoholtartalom (V/V) 10,5%
Vulkanikus bor, spontán erjesztve fahordóban érlelve. Tradicionális somlói. Aranysárga szín, aszalt gyümölcsök, sósság. Mély és koncentrált. Klasszik somlói stílus, mineralitással, fehérhúsú gyümölcsökkel. Alkoholtartalom (V/V) 12%
Savai tökéletesen összeértek. Csonthéjasra emlékeztető illat, sós, minerális ásványos ízek mellett karakteres diós jegyek is felfedezhetők, és fantasztikus a lecsengése. Nagy bor! Alkoholtartalom (V/V) 13%
Élénk és ropogós Sauvignon Blanc, mely büszkélkedhet Marlborough különálló alrégióinak különféle tiszta és intenzív ízével. A sokféleség teljes mértékben kifejezi az aromák és az aroma intenzitását a régió egyedi éghajlati viszonyai között.
Zenit, sauvignon blanc, chardonnay, olaszrizling, zöldveltelini és sárgamuskotály. A tavalyitól eltérően mélyebb, sűrűbb karakter, amelyet az évjárati adottságok hoztak magával.
Nagyon jól egyben van, sima szerkezet, hosszú, könnyen befogadható, mégis kellően rétegzett korty.
Sauvigon blanc, Chardonnay és Olaszrizling Virágos, fűszeres, egreses illat fehérhúsú gyümölcsökkel, finom, zamatos, vitális. Sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling. Kiváló évjárat.
Decanter World Wine Awards 2025 - Bronzérem Mély színtónusú érett, rétegezett illatú, arányos cuvée. Komoly szerkezet, vastagság, de mellette rengeteg gyümölcs és finom keleti fűszer jellemzi. Lédús, cabernet sauvignon gerincre épített házasítás, cabernet franc fűszerekkel, bordeaux-i mintára.
Az Irsai Olivér bora egy igazi üdítő ital. Hihetetlen gyümölcsösség, frissesség és karcsú savak jellemzik.
Illatában a frissen szedett málna. Ízében ropogós savak, gazdag gyümölcsösség.
Mind illatában, mind ízében a fajtára jellemző ˝zöld˝ zamat kavalkáddal találkozunk. A reduktív készítési módnak köszönhetően friss, harsány és lendületes.
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique hordókban 12 hónapig erjesztett és érlelt) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel.
Tartályban erjesztett és érlelt, a fajta karakterét ezúttal a maga üdeségéban és frisseségéban megmutató, elegáns, jó ivású fehérbor a napsütötte Grand Superior dülőinkből.
Miként a legjobb jazzben a katarzis, úgy olvadnak igazi harmóniává a különböző fajták csúcsminőségű házasításunkban, a Superior Bikavérben. A karakteres Kékfrankos, a fűszeres Syrah, az utánozhatatlan Pinot Noir, a mindig hűséges Cabernet Franc és a bársonyos Merlot mennyei muzsikája köszön vissza minden kortyból.
Ez az elegáns burgundi világfajta igazi otthonra talált a kiváló adottságú Noszvaj melletti birtokunkon. Finom fűszeres jegyek párosulnak a tiszta gyümölcsösséggel, tükrözve a fajta 777-es „dijoni” klónjának minden előnyös tulajdonságát.
Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasítottuk, borunk ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.
Szép házasítása a Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó terroirok érett gyümölcseinek.