Szűrők
Betöltés...
Címkék
Ez a kiváló bátaszéki termőhely a Kékfrankos teltebb, húsosabb arcát mutatja meg, gazdag gyümölcsösséggel, melyben az érett meggy és cseresznye játszák a főszerepet. Vibráló karakter, hosszú utóíz jellemzi.
Illatában tropikális, harsány, ízében friss, ropogós savakkal bír, az illat gyümölcsei térnek vissza, lendületes, fiatalos bor.
Az érett szőlő és a 28 napos héjon erjesztés gazdag zamatokat eredményezett. Lesimult tanninok, a palackérlelés során szépen megjelent a franc ra jellemző mély meleg illat, csokoládés jelleg.
A Thummerer Pince hagyományait szem előtt tartva, továbbra is csak a legkiemelkedőbb évjáratokban készül, a Bikavérek felső kategóriájába tartozó superior. Fele fele arányban szerepelnek benne Kárpát medencei és világfajták. 18 hónapos fahordós érlelést hosszú palackérlelés követett.
Élénk eperbe hajló szín cseresznyés árnyalatokkal, intenzív, friss, üde illat. A kevés természetes CO2 tartalom miatt még intenzívebb gyümölcsös ízvilág.
Barátságos, finom tannintartalmú, kerekké érlelt bor. A két fajtának köszönhetően fűszeres és gyümölcsös jegyek találkoznak, amit diszkrét barrique hordós érlelés tesz teljessé.
Sötét rubin szín, gazdag, fűszeres íz, érett málnára emlékeztető illat. Ízében telt, kitűnő savegyensúly, fahordóban kiérlelt selymes tannin.
A Superior Válogatás Cabernet Sauvignon már az első pillantásra is a komoly, nagy vörösborok jegyeit juttatja eszünkbe. A sötét rubin szín egy gazdag, fűszeres ízzel párosul, melyben a paprikára és érett málnára emlékeztető illatok is könnyen felfedezhető.
Az évjárat jó beérést hozott a Chardonnay-nál, magas cukortartalom, szép savak. Az almasavbontás és a finomseprőn történő rendszeres keverés után egy nagytestű, elegáns fehér bor született.
Élénk, intenzív, szőlővirágos muskotályos illat, finom savszerkezet. Az alacsony alkohol és a szőlőből származó maradék cukortartalmával a borkóstolással csak most ismerkedők számára is kedvessé teszi ezt a könnyű bort. Alkohol: 11,5%, sav: 4,8 g/l, cukor: 48,5 g/l.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem A fajta jellegzetességét magában hordozó illat- és ízvilág kiemelését elősegítve, 20 hónapos második töltésű barrique hordós érlelést alkalmaztunk, hosszú palackos érleléssel egyetemben. Ennek eredményeképpen egy zamatos és sokszínű, rendkívül hosszú lecsengésű bort kaptunk.
A bor neve utal arra, hogy eredetileg kóser bornak készült, és ezért egy sajátos ízlésvilágot tükröz. Szőlőből származó maradék cukrot tartalmaz, mely alacsony alkoholtartalommal párosul. Intenzív illat, fűszeres íz, a maradék cukrot jól kiegészítő finom savak. Nagyon népszerű bor.
Cabernet franc, Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot. Erősen visszafogott termésmennyiség, 18 hónapos barrique érlelés, teljes almasavbontás. Komoly megjelenésű, mély szinű, már illatában a nagy vörösborok igéretével. Ízvilága rendkivül tömör és sokrétű A nagy vörösborok iránt érdeklődőknek feltétlenül meg kell kóstolni
A 2017-es év rendkívül csapadékszegény és meleg volt. A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel. Tanninjai lekerekedettek, utóíze hosszú, a fajtaösszetétel izgalmas ízvilágot kölcsönöz. Védett eredetű superior száraz...
Nagy bor, koncentrált ízekkel, gazdag beltartalommal. Intenzív sötét rubin szín, nagy testű „mély-Merlot” illatú szép bor. A 2011-es rendkívüli meleg év volt, a kékszőlő szüreti ideje a megszokottól jóval korábbra esett.
A noszvaji Tekenőhát dűlőről származó fajtabor szőlőjének tökéletes időpontban történő szüretelése egy igazán egyedi és harmonikus ízvilágot hozott létre. A magas cukorfokra beérés érdekében gondos odafigyelésre volt szükség a szüret időpontjának meghatározásához.
Extrém sötét rubin szín, igen intenzív illat, gyümölcsösséggel, fűszerekkel. Ízben jelentős extraktédesség! Ez a bordói stílusú házasítás Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot házasításából áll...
A bort a Kopár , és az Ördögárok dűlőből származó tételek alkotják a következő arányban 70% Cabernet sauvignon (Kopár) 20% Cabernet franc (Kopár) 10% Merlot (Ördögárok).
Pincészetünk az 1989-es évjáratú Cabernet Sauvignon-nal jelent meg először a gasztronómiában. Az évek során a Cabernet Franc, majd a 2011-es évjáratól a Merlot is beházasodott a borba.