A megszokott Zweigelt rosé idén egy...
Szűrők
Betöltés...
Címkék
Ottonel Muskotály, Olaszrizling és Chardonnay házasítás.
Élénk lilás színnel,lehengerlő ibolyás illattal rendelkező,nagyon gyümölcsös,közepes testű,igazán jó ivású vörösbor a mindennapokra.
Nagyon sok gyümölcs, ribizli és feketebogyósok, mellette a 24 hónapos kishordós érlelés elegánsan finom fás jegyeivel, vaníliával, szegfűszeggel és kevés dohánnyal. Az illatok visszaköszönnek a szájban is, tartalmas, zamatos a kortyban rengeteg gyümölcs, majd megjelenik a fajtára jellemző enyhe paprikásság, a végét lezárják az édes fűszerek és puha tanninok.
Fűszerpaprikás, testes, krémes hordós érlelésű Sauvignon.
Telt, zamatos, bor fekete gyümölcsökkel és kis földes ízjegyekkel az Ördögárokból. Merlot, Cabernet Franc és Sauvignon. Alkoholtartalom (V/V) 14%
A Loire folyó jobb partjára telepített ültetvényekről szüretelték a tökéletesen egészséges és jól beérett szőlőt.
A bor alapanyagául szolgáló Sauvignon Blanc szőlőt a Loire folyó bal partjáról szüretelték. Klasszikus francia stílusban készített Sauvignon. Illata és íze egyaránt üde és friss benyomást kelt.
Lilás rubin színű, intenzív illatában rózsát, epret és egries fűszereket érezhetni.
A birtok legszebb boraiból válogatott, Cabernet franc,Syrah és Kadarka fajtákból készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk.
Újvilági jegyeket magában hordozó Sauvignon blanc válogatás.
Argentína lelke jelenik meg ebben a borban. A bor eredetiségével és vitalitásával hívja fel magára a figyelmet. A Malbec a Cabernet Sauvignon és a Merlot fajták legszebb tulajdonságait hordozza magában. Intenzív, mély ibolyaszín jellemzi. Izében a komoly,édes tanninok mellett felfedezhető a vanília, a bors, a száraz füge, a szilvalekvár és a fekete ribizli.
Halványzöldes, szinte áttetsző szín enyhén sárgás reflexekkel. Rendkívül friss új-zélandi stílusban készített borra jellemző fajtajelleges élénk újboros illat, fehér virágok, citrusok és egy kis csalán, Kóstolva intenzív, hosszú íz. A gyümölcsösséget egyelőre még felülírja a vegetalitása. Intenzív savszerkezet, frissítő korty.
Irsai Olivér, Királyleányka, Chardonnay. Világos citromsárga szín. Bodzás, muskotályos illat, sok fehér mezei virággal. Ízében aroma gazdag, hozza az illatban ígérteket. Lecsengése közepesen hosszú, muskotályos. Könnyed, de jól strukturált korty.
100% Blauburger Eger ikonikus termőhelyéről a Nagy Eged-hegy szoknyájáról. Magas mustfokkal szüretelve, tartályban erjesztve, így megőrizve a kirobbanó gyümölcsösséget. Friss, lendületes, igazán vagány bor. Érett piros gyümölcsök zamatai dominálnak, selymes és lekerekedett tanninok jellemzik. Fiatalos, jó ivású, trendi "teraszos" bor a tavaszra, nyárra....
A pincészet első Bikavére. Az évjárat borait fajtánként külön-külön érlelték, másod töltésű és használt, 225 literes hordókban, 19 hónapon keresztül. Kóstolások után döntöttik el, hogy mely borokat, milyen arányban házasítják. Palackozás előtt csak ülepítés, derítés és szűrés nélkül töltöttik le!
Hagyományos préselést követően, az újbort ülepítettük és gravitáció segítségével fejtettük a színbort hordóba. Az érlelés új és használt barrique ban történt, 22 hónapon keresztül. Forgalomba hozatal előtt 4 hónapot palackban érleltük. Szüretlen
Az érlelés három darab, új barrique hordóban történt, 21 hónapon keresztül. Szűretlenül palackozva, amit másfél év érlelés követett. Buja, picit húsos, enyhén likőrös, konyakmeggyes illat. Finom hordós fűszerek, érett tanninok, ribizli, meggy, erdei bogyós gyümölcsök, hűvös menta, grafitosság és csokoládé jellemzi. Mindössze 880 palack!!
Szép évjárat volt, melyben kellően beértek és egészségesek voltak a szőlők. A kora reggeli, ládás szüretet követően a szőlőt kíméletesen feldolgoztuk, préseltük.
Szuper bor, az egyik legjobb a sorban. Egész fürttel erjedt nagy burgundi borok illatára emlékeztet. Primer gyümölcsök, repce, köves fülledtség, sok-sok réteg. A korty nagyon kerek, arányos, szomjoltó, a legvégén finom porossággal. Könnyű kézzel készített bor klasszikus kékfrankos jegyekkel, és izgalmas „natúr” karakterrel.
Egyértelmű fajtajegyek, érett faeper, kevés avar, finom fűszer, enyhe redukció. Szellőztetve egyre erősebb kocsányos, zöldpaprikás illat. Szájban nagyon filigrán és súlytalan, alig érezhető tanninnal, már már fehérboros felépítés.