Szűrők
Betöltés...
Címkék
A Szegedy Róza-Ház alatti meredek, 30 éves dűlő mellett folyik a Kisfaludy forrás vize. Az itt szüretelt olaszrizlingből készült bort visszafogottan vegetális illatú, testes, izgalmas, citrusos, néhol körtés kortyok jellemzik.
Dűlőszelektált kékfrankos egy nagyszerű évjáratból. Tiszta, fűszeres illat tele gyümölcsökkel. Határozott savak vezetik a bort, komplex struktúrája harmonikus összhangot alkot a meggy és a fekete-szeder, illetve a lágy pörkölt csokoládé aromákkal.
Ez a bor a fenntartható gazdálkodás és a természet iránti elkötelezettség szimbóluma az Eszterbauer Borászat kínálatában. A borkészítés során nem használnak vegyszereket, így a bor a lehető legtermészetesebb formájában jut el hozzád.
Berliner Wine Trophy 2023 aranyérem Cabernet Franc és Merlot Érett és koncentrált alapanyag a Görögszó dűlőből, magasabb alkohol- és extrakttartalom, testes és behízelgő. Csúcsbor csak csúcsévjáratokból!
Dűlőszelektált kadarka -különlegesség egy remek évjáratból, amiből idén 660 sorszámozott palack készült.
Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítás. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
100% Kékfrankos. Virágos, puha, könnyedebb vonalú siller, kékfrankososan fűszeres.
+50Ft DRS (palackvisszaváltási díj) Komoly, mély színvilág. Az első pillanattól nagyon intenzíven gyümölcsös és fűszeres az illata, komplex és mély, hosszan szippantható. A teste nagy, az alkohol erőteljes, de bírja a szerkezet. Bírja, mert nagyon koncentrált, intenzíven gyümölcsös, komoly és egészen izgalmas. Sokrétű és nagyon jól egyensúlyoz, lecsengése...
Mély, gazdag aromatika, erőteljes struktúra és hosszan tartó lecsengés teszi egyedivé, azok számára, akik a természetes, kompromisszumoktól mentes borélményt keresik.
Kellemes, könnyed megjelenés, fiatalosan mozog a pohárban. Intenzív fűszeres illat, mély és szerteágazó.
Szekszárdias kékfrankos, mely egyszerre jeleníti meg a fajtára jellemző izgalmas savakban és gyümölcsökben bővelkedő tulajdonságokat és a borvidékben rejlő szelídséget. Tanninban gazdag, gyümölcsízeit hosszan megtartó vörösbor egy kiváló évjáratból.
Alapanyaga a Bodzási dűlőből óktober végi szürettel. 18 hónapos érlelés első töltésű 225 literes magyar és francia hordókban. Mély szín, intenzív fajtajelleges illat, gyümölcse a szilva, fűszere a pirospaprika. Testes, nagy bor, ünnepi alkalmakhoz ajánljuk!
Közepesen mély rubinszín. Jó intenzitású, palackos érettséget is mutató, piros gyümölcsös, meggyes, füstös illat. Szájban is lédús, meggyes, élénk savtartalmú, alacsony tanninú, közepes testű és jól iható bor, kellemes fűszerességgel.
Krémes, vajas egy pici fával ahogy kell. Lendületes sav és hosszú lecsengés. Igazán remek kis Chardonnay.
Pohárba kitöltve kirobbanó illatintenzitás: citrusok, fehér virágok, bodza, őszibarack. Ízben is a vezető szerep a gyümölcsösségé, bodzavirággal, zöldfűszerekkel. Könnyed szomjoltó a mindennapokra.
Színe közepes citrom szín, apró buborékokkal. Illatban parfümös savanyú cukorkás, majd fehér húsú gyümölcsök, sárgabarack és körte. Ahogy hagyjuk picit még szellőzni bodzavirág és akác is felfedezhetőek benne. Szájban lágy habzás, majd citrusok (citrom, lime, grapefruit).
Friss illat, egres, zöld fű, csalán és citrusok ahogy egy Sauvignon blanc-tól várhatjuk. Szájban is ropogós, kiegészülve lédús egzotikus gyümölcsökkel.
50-50% Királyleányka, Szürkebarát. Illatában fehér virágok, citrom és fehérhúsú barack. A korty végén trópusi gyümölcsök és pici fehér bors is beköszön. A lecsengés hosszú 6 gramm maradék cukor kerekítve.
A bor 85% Tempranillo, 10% Graciano és 5% Mazuelo szőlőfajták felhasználásával készült. Az érlelés 26 hónapig tartott amerikai és francia tölgyfahordókban.
A bor 92% Tempranillo és 8% Mazuelo szőlőfajták felhasználásával készült. Az érlelés 16 hónapig tartott amerikai tölgyfahordókban.