Szűrők
Betöltés...
Címkék
A Kopár dűlőből származó legjobb Cabernet franc boraink kerültek ebbe a palackba. Intenzív illatában a dohány és a vanília mellett, erdei gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Buja, magával ragadó zamatát a tölgyfa pörköléséből származó ízek mellett, az áfonya és a málna vezetik. Testes, de nem nehézkes bor, ami magában hordozza a fajtára jellemző...
rajnai rizling, pinot blanc, fűszeres tramini Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel. A bor különlegessége, hogy a palackból a pohárba kerülve a citrusos jegyek dominálnak, majd kissé melegedve jelennek meg a mézes, marcipános jegyek.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.
A már megszokott Chardonnay-Szürkebarát-Ezerjó házasításából született. Organikus művelésű móri területekről, spontán erjesztve, majd novemberben házasítva és érlelve 5 hektós hordókban 5 hónapig. Igazi ízorgia, krémes, fűszeres, almás, citrusokkal kiegészülve, hosszas lecsengéssel.
A legszebb fürtöket kézzel szüreteltük, válogattuk. 500L-es magyar tölgyfa hordóban (50%) és acél tartályban (50%) spontán erjedt és 5 hónapig érlelődött. Illatában citrusok, főleg a grapefruit, a lime és lichi dominál. Gazdagság és frissesség, szép savgerinc egyszerre jellemzi!
A vénhegyi ezerjót (organikus szőlő) szeptember közepén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot harmad és negyed töltésű magyar tölgyfahordókba tették, spontán erjesztették és érlelték. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, frissesség a kortyban. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Az illata erdei gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel finom hordós jegyekkel és étcsokoládéval teli. Ízében a mérnökileg csiszolt savak, a komplex ízvilág és a fajtától merőben szokatlan, hosszú utóíz jelenik meg.
Egyedülálló karakterét a gyümölcsösség és ásványosság egyensúlyától nyeri, tükrözve a Disznókő termőterületének kirobbanó frissességét. Színe halványsárga, zöldes árnyalatokkal. Friss és illatos bor fehér virágok üzenetével és a grapefruit üdeségével. Ízében az egzotikus gyümölcsök körtével és birssel keverednek, amit tartós, ásványos és sós utóíz követ.
Színében a lenyugvó napsugár melengető árnyalatai. Decens illatában cseresznyevirágzás, liliom és barackliget. Szájban harsogó barackok, roppanó ananászkocka. A sárgadinnyét hűtve kérem! Édessége barátságosan körülölel, hűsít, mint az éji szellő. Remek savak, semmi cukortúlsúly. Egy igazán jól iható aszú, kérek még egy pohárral! Savtartalom: 7,7 g/l...
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél.
A kéknyelű talán az egyik legelegánsabb magyar fajta. Színe halvány sárga, illatában széna, szalma jelenik meg, ízében egy kis citrus kiséri a mészköves-sós ásvány kíséri.
Kínálatunkban az egyik legnépszerűbb bor, igazi mindennapi Olaszrizling. Tiszta, zöldes, világos citrom színben forog a pohárban. Illatában, zöldalma és zöld szilva fejlődik ki, ahogyan szellőzik és melegszik a bor...
Színében halványsárga, enyhe zöldes reflexekkel. A bor illatában a bodza és egzotikus gyümölcsök jelennek meg elsősorban licsi és mangó, ami a zamatos kortyot is végig kíséri. Lecsengésben grépfrút jegyek érezhetők.
Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Syrah, Cabernet franc Sok sok kóstolás a megfelelő alapborok házasításához és egy ilyen remek rosét lehet összerakni. Könnyed, gyümölcsös, jó ivású reduktív rosébor a zalai dombságról.
Színe tiszta és ragyogó szalmasárga, arany árnyalattal. Az illat már az első benyomástól kezdve nagyon intenzív. A szájban lendületes, karakteres. Hosszú utóízzel rendelkező Sauvignon blanc.
Chablis meredek domboldalain és magas fennsíkjain igen mérsékelt a terméshozam. Az itt található szőlőtőkék átlag életkora 15-25 év közé tehető, ám találhatunk olyan parcellákat is, melyeket még a jelenlegi tulajdonos, Gilles nagyapja ültetett.
Grenache, Syrah és Cinsault elsősorban a Roqua Blanca szőlőültetvényéből. Lágy, vörös bogyós illat és íz, de szelíd, krémes gyógynövény-árnyalatú, friss savassággal megtámasztva.
Korlátozott példányszámú bor, mely az igazán megkapó, vadregényes Minervois területről származik. Öreg tőkék adták az alapanyagot, Syrah (60%), Grenache (30%) és Mourvedre (10%). A feldolgozás során a Syrah szénsav-maceráción esik keresztül, míg a Grenache hideg áztatáson és kézi csömöszölésen. 15 hónapnyi újfahordós érlelés után került palackba.
A Blason dAussiéres friss aromákkal, simulékony struktúrával rendelkező bor, mely jól tükrözi a termőterület jellegzetességeit.