Szűrők
Betöltés...
Címkék
A kész vermut vörösesbarna, az illatában aszalt gyümölcsök és magvak, narancsos és fahéjas jegyekkel, finom hordós háttérrel. Ízben keserűnarancsos citrusosság keveredik mogyorós, fahéjas, szárított fügés, édes fűszeres jegyekkel, krémes, érett hordós lecsengéssel. Bár a maradékcukor számottevő, a termék szájban majdnem száraz ízű és elképesztően komplex.
A bor 85%-ban Malbecből készült, mely ültetvények legmagasabb része 3111 méter mgasan fekszenek, de a házasításhoz további fajtákat is használtak, Tannat-ot, Cabernet Sauvignont, Syrah-t és Petit Verdot-t, összesen 15%-ban...
70% Corvina, Corvinone - 20% Rondinella - 10% Molinara Rubin színű bor. Illatában a vadon termő gyümölcsök, meggy és szilva. Ízben könnyű fűszeres, kicsi bőröséggel és fűszerességgel.
cabernet sauvignon 46%, merlot 31%, kékfrankos 23% A Cabernet Sauvignon egy része a Kopár dűlőből, a Merlot a Csillagvölgyből, míg a Kékfrankos nagyobb része az Ördög-árok dűlőből származik.
cabernet sauvignon 46%, merlot 31%, kékfrankos 23% A Cabernet Sauvignon egy része a Kopár dűlőből, a Merlot a Csillagvölgyből, míg a Kékfrankos nagyobb része az Ördög-árok dűlőből származik.
A Kopár dűlőből származó legjobb Cabernet franc boraink kerültek ebbe a palackba. Intenzív illatában a dohány és a vanília mellett, erdei gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Buja, magával ragadó zamatát a tölgyfa pörköléséből származó ízek mellett, az áfonya és a málna vezetik. Testes, de nem nehézkes bor, ami magában hordozza a fajtára jellemző...
rajnai rizling, pinot blanc, fűszeres tramini Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel. A bor különlegessége, hogy a palackból a pohárba kerülve a citrusos jegyek dominálnak, majd kissé melegedve jelennek meg a mézes, marcipános jegyek.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Friss, gyümölcsös, virágos rét illata, friss szőlő zamata, ez az Irsai Olivér. Illatában gyöngyvirág, akác, bodza. Ízében muskotályos, gyümölcsös, citrusos.
Merlot, Cabernet franc. Szenvedély, harmónia Borászatunk TOP vörösbora! 12 hónapot érleltük tölgyfahordóban. Mélysötét vörös színű, testes. Sötétbogyós gyümölcsök, nugát, karamell és kávé ízjegyekkel. Egy szenvedéllyel telt bor, hosszú lecsengéssel. Alkoholtartalom (V/V) 15%
Tartalmas rozé cuvée, kedvességét a merlotnak köszönheti, kékfrankosnak a gyümölcsösségét, s a cabernet francnak a fűszerességét. Üde, gyümölcsös, megkapóan szép színű rozébor, kirobbanó gyümölcsízekkel. Eper, málna, mirabella szilva jegyekkel. Hosszú lecsengéssel. Meleg nyári estére tökéletes választás.
Tényő koncentráltsága és Szemere gyümölcsössége, s a két eltérő szüreti időpontnak köszönhető komplexitás. A talaj magas mésztartalma játékos, vibráló savakat eredményezett. Ízében bodza, csalán és egres, sok citrussal.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.
A vénhegyi ezerjót (organikus terület) szeptember végén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot a pincében egy éjszakán át ülepitették, majd Légli Attila amforáiba fejtették és érlelték. Spontán erjesztés és érlelés, finom seprő kevergetés mellett. Friss, gyümölcsös, kis krémesség a kortyban.
Tramini 70% és szürkebarát 30% Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor. Pinkes, narancsos szín, rózsás, fűszeres illatjegyek és telt, gyümölcsös korty, szép savgerinc jellemzi. Kötelező megkóstolni!
A vénhegyi ezerjót (organikus szőlő) szeptember közepén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot harmad és negyed töltésű magyar tölgyfahordókba tették, spontán erjesztették és érlelték. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, frissesség a kortyban. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Az illata erdei gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel finom hordós jegyekkel és étcsokoládéval teli. Ízében a mérnökileg csiszolt savak, a komplex ízvilág és a fajtától merőben szokatlan, hosszú utóíz jelenik meg.
Szájban friss, hosszú, komplex és koncentrált. Elképesztően tartós utóíz jellemzi, fűszeres lecsengéssel. Lendületes bor.
Egyedülálló karakterét a gyümölcsösség és ásványosság egyensúlyától nyeri, tükrözve a Disznókő termőterületének kirobbanó frissességét. Színe halványsárga, zöldes árnyalatokkal. Friss és illatos bor fehér virágok üzenetével és a grapefruit üdeségével. Ízében az egzotikus gyümölcsök körtével és birssel keverednek, amit tartós, ásványos és sós utóíz követ.
Színében a lenyugvó napsugár melengető árnyalatai. Decens illatában cseresznyevirágzás, liliom és barackliget. Szájban harsogó barackok, roppanó ananászkocka. A sárgadinnyét hűtve kérem! Édessége barátságosan körülölel, hűsít, mint az éji szellő. Remek savak, semmi cukortúlsúly. Egy igazán jól iható aszú, kérek még egy pohárral! Savtartalom: 7,7 g/l...