Szűrők
Betöltés...
Címkék
Élénk, intenzív, szőlővirágos muskotályos illat, finom savszerkezet. Az alacsony alkohol és a szőlőből származó maradék cukortartalmával a borkóstolással csak most ismerkedők számára is kedvessé teszi ezt a könnyű bort. Alkohol: 11,5%, sav: 4,8 g/l, cukor: 48,5 g/l.
A bor neve utal arra, hogy eredetileg kóser bornak készült, és ezért egy sajátos ízlésvilágot tükröz. Szőlőből származó maradék cukrot tartalmaz, mely alacsony alkoholtartalommal párosul. Intenzív illat, fűszeres íz, a maradék cukrot jól kiegészítő finom savak. Nagyon népszerű bor.
Cabernet franc, Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot. Erősen visszafogott termésmennyiség, 18 hónapos barrique érlelés, teljes almasavbontás. Komoly megjelenésű, mély szinű, már illatában a nagy vörösborok igéretével. Ízvilága rendkivül tömör és sokrétű A nagy vörösborok iránt érdeklődőknek feltétlenül meg kell kóstolni
A 2015-ös év kivételesen kedvezett a Kadarka fajtának, mivel szeptember 29-én még az októberi (elejei) esők előtt már szépen kialakult töppedt állapotban tudtuk szüretelni. A bor megjelenése valódi Kadarka színárnyalatot mutat, amit egy szép fajtajelleges illat mellett töppedt jegyek kísérnek.
Vinagora 2021 Aranyérem A 2017-es év rendkívül csapadékszegény és meleg volt. A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel. Tanninjai lekerekedettek, utóíze hosszú, a fajtaösszetétel izgalmas ízvilágot kölcsönöz. Védett...
Challenge International du Vin 2021 – Ezüstérem Vinagora 2023 - Nagyarany Extrém sötét rubin szín, igen intenzív illat, gyümölcsösséggel, fűszerekkel. Ízben jelentős extraktédesség! Ez a bordói stílusú házasítás Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot házasításából áll...
A bort a Kopár , és az Ördögárok dűlőből származó tételek alkotják a következő arányban 70% Cabernet sauvignon (Kopár) 20% Cabernet franc (Kopár) 10% Merlot (Ördögárok).
Pincészetünk az 1989-es évjáratú Cabernet Sauvignon-nal jelent meg először a gasztronómiában. Az évek során a Cabernet Franc, majd a 2011-es évjáratól a Merlot is beházasodott a borba.
Színe intenzív bíborvörös, magja szinte fekete, a szélen még mindig jól megfigyelhető kékes árnyalatokkal. Tiszta , intenzív , illatában tölgyre, csokoládéra, feketeribizlire és fűszerekre emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel.
40% Kékfrankos 30% Pinot Noir 20% Portugieser 10% Cabernet A fajtaösszetételen, mint minden évben ezévben is változtattunk kicsit. E változtatásnak és a kiváló évjáratnak köszönhetően véleményünk szerint az eddigi legszebb Immortal Cuvée született meg: a kétéves fahordós érlelés eredménye egy bársonyos szép vörösbor, lágy savakkal, érett, finom tanninal.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
100% Furmint Orrban nagyon gazdag, szárított barack, csokoládé, méz, dió, füge, narancshéj jegyekkel és némi karamella. A rendkívül összetett illatot egy csoda követ a szájban. Még mindig élénk, sok aszalt gyümölcs, csokoládé, karamell. Nagyon sima és krémes, és van egy olajos, összetett testesség is.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Igazán szép nektarinos és mézes ízjegyekben gazdag késői szüretelésű Kövérszőlő.
Furmint 100% Illatában aszalt barack, trópusi gyömölcsök, sárgadinnye, vanília, és egy kis narancslekvár. Izgalmas illat, nagyon sokféle, változatos, mégsem tolakodó. Ízében az illathoz illő komplexitás. Lendületes savak mellett a méz, mazsola és némi puncs fedezhető fel. Rendkívüli tartása van hosszú lecsengéssel. Egy bor, melyben nem az édesség dominál,...
Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös, picit ásványos illattal indít. Ízében nagyon szép gyümölcsösség, és feszes savak követnek.
A 2016-os évjárattól egy teljesen BIO dinamikusan művelt Sárgamuskotályból késői szüreteléssel készült édes fehérbor. Tartályban erjedt 8 hónapig majd palackba került a fogyasztók azaz a mi legnagyobb örömünkre!
Ezt a bort nem minden évjáratban készítjük, hiszen megfelelő alapanyagot nem mindig tudunk válogatni. Hordóban erjed saját élesztőkkel, majd 6 hónapot érlelődik hordóban.
Illatban a jól ismert barakonyi-s jegyek körte, menta és virágpor jellemzi.
Illatát friss gyümölcsösség ( körte, kamilla) jellemzi. Elegáns, magas szerkezetű bor, kis maradékcukor teszi kerekké. Ízében ásványoktól és a fahordós érleléstől gazdag, hosszú utóízű bor.
Furmint és Kövérszőlő aszúszemekTermő terület: Barakonyi dűlő Borkészítés: A korai tavasz és a forró nyár miatt korán érett a szőlő, a megfelelő csapadéknak köszönhetően sok aszúszemet tudunk gyűjteni. Amióta teremnek az ültetvényeink, aszúszemekben ez volt a leggazdagabb évjárat. Hordóban erjedt és 2 évig érlelődött 220l es hordóban.
kékfrankos (66%), merlot (31%), pinot noir (3%) Könnyed, frissítő rozé. Illatában szamóca, grapefruit és friss citrusok, melyek ízében is visszaköszönnek.