Szűrők
Betöltés...
Címkék
Organikus művelésű dűlő termése klasszikus feldolgozás után tartályban erjedt, később pedig használt hat hektós hordóban érett kerekre. Vadvirágos, sárga almás és ásványos illat, finom savérzet, érett ízek, kerek zárás.
A Nyéki hegy Szeleshát dűlőjének löszös és vörösagyagos talaján tökéletesen beérett merlot (55%), kékfrankos (30%) és cabernet sauvignon (15%) házasítása október végi szüretből. Irányított erjesztés körfejtéssel és újhordós érlelés 12 hónapon át 225 literes hordókban. Forrás: Szeleshát pincészet
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem A Szeleshát-dűlő újraegyesítése és a tökéletes évjárat lehetőséget adott a birtok zászlósborának elkészítéséhez. A bor sűrű és koncentrált, bordói házasítás. Egy évet töltött új tölgyfa hordóban, aminek 70% magyar, 30%-a francia fa. Utolsó simításokat a palackos érlelés végzi rajta. Forrás: Szeleshát pincészet
Komplex, érett jegyek. Szilvás-málnás a fő irányvonal ízben és illatban is. A nagyobb test ellenére bársonyos karakter. A bor jelen pillanatában is a csúcson van, élő tétel, de egész biztos, hogy éveken keresztül még izgalmas lesz ha érleljük, félretesszük a palackot. Kopár-dűlős stílus, férfias, erőteljes, Sauvignon-Franc házasítás.
Testes, gyümölcsös, a Kopár-dűlőre jellegzetes jegyekben gazdag száraz vörös bor.
Testes, gyümölcsös, a Kopár-dűlőre jellegzetes jegyekben gazdag száraz vörös bor.
Komoly, komlex bor. Mély gyümölcsösség, főleg feketeribizli és áfonyalekvár jellemzi illatban és ízben. A hordómegválasztás tökéletes, szép kávés jelleget kölcsönöz a kortynak. Zseniálisan elkészített Villányi Franc, méltó a szuper prémium kategóriához.
A pohárban tiszta, málnás illatok fogadnak. A korty lendületes, a buborékok pont jók, nem nyomják el az intenzív málnás ízeket. Kellemes cukortartalom kerekíti a korty végét.
Testes, gyümölcsös, a Kopár-dűlőre jellegzetes jegyekben gazdag száraz vörös bor.
Szamóca és eper illata, egészen könnyű, filigrán rosébor.
Decanter World Wine Awards 2025 - Bronzérem Halvány szalmasárga, elegáns megjelenés. Illatában a fajtára jellemző klasszikus karakter, zöldalma és citrusok mutatkoznak meg, kevés őszibarackkal kiegészítve. Szájban karakteres, gyümölcsösségre hangolt, üde savak kíséretében. Igazán hosszú lecsengésű, tartalmas, magas minőségű, fahordós fehérbor.
A kunsági borokra jellemző tisztaság és üdeség határozza meg e kedves bort. Zöldes sárga színe vonzóvá teszi. Könnyed és elegáns megjelenése mellett bodza és szőlő virág illatával lep meg.
6 puttonyos aszúnak megfelelő maradék cukorral készült, de mégsem nehéz sőt egy könnyed szamorodni. Nagyon szép sav cukor egyensúly.
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
206 gramm maradék cukor és 8,5 gramm sav finom egyensúlya. A nagy aszúk jellemzőivel rendelkező gazdag, elegáns és hihetetlenül hosszú utóízű bor.
Fiatalos, halványsárgás szín. Illata lassan nyílik. Ízben kiteljesedik, komoly szerkezet és ásványosság. Csúcs furmint!
Friss, ropogós, élénk 100% chardonnay virágos, citrusos aromákkal semmi túlzás. Szalmasárga színben megjelenő, hosszú lecsengésű száraz bor a Jenősarokról. Hűtött tartályban erjesztve és 12 hónapon át nagyhordóban érlelve. Szépen elkészített bor, minden a helyén.
A bor ugyanolyan illatos és gyümölcsös, mint amilyennek mindig is ismertük a nehéz év ellenére. Könnyű, jó savú, szőlőízű és frissítő.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.