Címkék
Megérkeztek az első újborok szaküzletünkbe! Frissek, üdék, ropogósak tele gyümölcsös aromákkal.
Bozsoléra hajazva˝ amolyan Bodri módra. Márton napjára készített könnyed, elegáns savakkal, egyszerű tanninokkal és friss gyümölcsökkel rendelkező bor. Főként liba ételek mellé ajánljuk. Márton nap után a nem túl fűszeres, hétköznapi ételek, fiatal sajtok kiváló kísérője.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Kínálatunkban az egyik legnépszerűbb bor, igazi mindennapi Olaszrizling. Tiszta, zöldes, világos citrom színben forog a pohárban. Illatában, zöldalma és zöld szilva fejlődik ki, ahogyan szellőzik és melegszik a bor...
Térségünkben a legkorábban szüretelhető kékszőlőből készített rosé bor.Friss erdei gyümölcsös illata jól harmonizál az üde savaival és elsődleges szőlő ízével.
Tükrösen fénylő, élénk árnyalatú reduktív bor. Illatában zöldalma és őszibarack, virágos, mézes jegyekkel. Kóstolóskor a lágy savak mellett visszaköszönnek a gyümölcsök, kiegészülve a fajtajelleges, mandulás lecsengéssel. A fajta a borvidék szépségeit magánhordozó könnyed, lágy, gazdag olaszrizling.
Rózsás árnyalat, kirobbanó ropogós piros gyümölcsök, tutti-fruttis jegyek, üde frissesség. Illatában és ízében egyaránt szilva, fekete cseresznye, szamóca. Kóstolva telt ízérzet, lendületes struktúra, nem hivalkodó, elegáns savak. A gyümölcsérzet végig hangsúlyban marad, közepesen hosszú lecsengéssel köszön el.
Igazán intenzív fajtajelleges illattal rendelkező üde, friss ropogós száraz fehérbor kevés szén-dioxiddal.
Beaujolais techmológiával készült nagyon gyümölcsös, jóivású, friss kékoportó sötétlila színnel.
Illatában hozza a fajta jegyeit: szőlővirág, fehér húsú gyümölcsök. Szájban élénk, lendületes és kristálytiszta. Pontosan annyi a parfümösség és a frissesség, amennyi egy jó Irsaihoz kell.
Fűszeres tramini, királyleányka, Pinot blanc Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára...
100% Kékfrankos a Leányvár dűlőből. Friss, ropogós, filigrán, ribizlis, szamócás, mályvacukros, enyhén szénsavas. Nagyon populáris stílus!
Az új évjárat első fehérbora, halványzöld színű, egy igazán üde, könnyű, vidám bor, illatában virág és lime, kóstoláskor ízében a muskotályos és a citrusos aromák jellemzik, valamint a frissen szedett szőlő...
Nagyon szép, fajtajelleges illat, intenzív, parfümös-virágos. Ízben a friss csemegeszőlő és a savak is elég jók. A fajta és a stílus kedvelőinek biztos, hogy elnyeri a tetszését.
A kunsági borokra jellemző tisztaság és üdeség határozza meg e kedves bort. Zöldes sárga színe vonzóvá teszi. Könnyed és elegáns megjelenése mellett bodza és szőlő virág illatával lep meg.
Izgalmas, egyedi fajtajelleges illat, melyet intenzív gyümölcsösség jellemez. Friss málna és eper. Cseresznye és szeder. Izében sokrétegű tartalom mellett friss és lendületes, igazi divatos rosé mediterrán jelleggel. Mély tartalommal, üde savakkal, hosszú, lédús lecsengéssel.