Szürkebarát, olaszrizling,...
Címkék
Február a Furmint hónapja! Egész hónapban 10 kedvezménnyel vásárolhatják meg kedvenc furmintjaikat!
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on.
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
Az első évjárat, amikor az időben eltérő korú ültetvények közösen tudják, hogy mit is jelent a Szent Tamás 2017/ 1961. Elképesztő balanszot tud adni a komplexitás a könnyed eleganciával keveredve.
A bor egyik részét tartályban, másik részét 500 literes fahordóban érleltük, hogy a gyümölcsösség, az ásványok és a hordó karaktere szép harmóniát adjon. Hiszünk a fajta értékeiben! Teljes érésben, töppedés nélkül szüretelt, szűz termés a Bács hegyről, 50-50%-ban 500-as újhordós és tartályos erjesztés, illatban gyümölcsös, de ízben inkább a terroir és a...
Meleg aranyszín, illatában körtés birses aromával. Finom tokaji jellegű, elegáns tastű bor az alacsony savtartalom ellenére fogyasztása 9 10 celsius fokon, könnyű vacsorákhoz, salátákhoz fehér húsokhoz ajánljuk
Egy kevés természetes maradék cukor és gazdag savkészlet jellemzi. Botritiszes gyümölcsösség mangóval, kajszival és citrusokkal.
Vulkanikus bor, spontán erjesztve fahordóban érlelve. Tradicionális somlói. Aranysárga szín, aszalt gyümölcsök, sósság. Mély és koncentrált. Klasszik somlói stílus, mineralitással, fehérhúsú gyümölcsökkel.
Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.
Egyik legkedvesebb termőhelyünkről mindössze két 225 literes hordót töltöttünk meg többször válogatott furminttal. Illatában méz, vanília, érett sárgahúsú őszibarack és friss mangó. Feszes ásványosság, gyümölcsös savak, a szőlő tiszta íze. A 9 hónapos használt hordós érlelés kedves édességet, finom vaníliát ad hozzá. Citrusos, nyáresti, hosszú.
Klasszikus furmintnak indul a pohárban, visszafogott ásványosság, eső utáni bazalt. Utána grapefruit és őszibarack illata robban a pohárban. Kerek, kedves korty, kis természetes maradékcukor és vibráló tokaji savak szép egyensúlya. Behízelgő, tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel, almával és őszibarackkal, a végén friss nyári körtével, szájat mindenhol betöltő...
Burgundi stílus, jó savak, ásványos és krémes, mindössze 10% új hordóval, ennek megfelelő elegáns tölgyességgel.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
100% Furmint az organikus művelésű, remek adottságú Rány dűlőből. Fél napos must ülepítés után keveset használt zempléni tölgyfa hordókban spontán erjesztve és érlelve 13 hónapig. Ásványos és jellegzetes sav struktúrájú, a "nagy" tokaji borok komplexitását, mélységét, stílusát hordozza magán.
Gyümölcsös eleganciájához szép hordós érlelési jegyek párosulnak. Tartalmas bor melyet frissessége és mélysége jellemez.
A hordós érlelésnek köszönhetően kerek, határozott bort kaptunk, melyben fűszeres, almás és egres jegyeket fedezhetünk fel. A közepesen testes furmint borunkat csodálatos mineralitás, ropogós savak jellemzik hosszú lecsengéssel.
Halvány szalmasárga, zöld bevillanásokkal. Illatában tűzkő és füge, kortyában mangó, kivi, citromhéj és némi zöldtea. Remek dűlőkről (Birsalmás, Holdvölgy, Padihegy) származó furmintok házasítása, szépsavú, tiszta, közepes testű bor. A fajta névjegye minden túlgondolás nélkül.
Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség...
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
A 60 as években telepített, kvarcos, tufás, vörös agyagos terület 235 méteres magasságban. Nagyobb részt tartályban majd kis időt hordóban érlelt, minerális Furmint.
Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös, picit ásványos illattal indít. Ízében nagyon szép gyümölcsösség, és feszes savak követnek.
Illatát friss gyümölcsösség ( körte, kamilla) jellemzi. Elegáns, magas szerkezetű bor, kis maradékcukor teszi kerekké. Ízében ásványoktól és a fahordós érleléstől gazdag, hosszú utóízű bor.