Címkék
A sokféle meggy közül a cigánymeggy adja a legszebb pálinkát. Nem véletlenül, divatos íz lett. Bátorságot vettünk megmérettetni magunkat, és Nagykanizsán termelt „késői szüretelésű", lekvárnak való gyümölcsből készítettük e pálinkát.
A pálinkát a viszonylag ritka debreceni muskotályos szilvából készítettük, félévig eperfa hordóban érleltük. Az eredmény a klasszikus szilvapálinkával ellentétben, egy könnyed, nagyon gyümölcsös, nagyon szilvapálinka.
Úgy gondoltuk, a sok vadszeder, kökény, körte pálinkák mellett ugyanolyan kitűnő pálinka készíthető a szelíd változatú, házi málnából is. Elkészítettük! De nem a szeszipar régi szabályai szerint geist-et készítve, hanem klasszikus pálinkát, erjesztés és desztillálás útján.
A balatonkötcsei Opperheim Pincészet által termelt ˝Irsai Olivér˝ szőlőjéből készült szőlőpálinka, mely megőrizte a fajta kirobbanó illatát és átütő zamatát. E pálinka csodálatosan üde, intenzív Irsai fajtajellegével bódítja el a fogyasztóját. A szőlő fűszeressége és sokrétű aromatikája csábító, mámoros pálinkát varázsol elénk. Krémes süteményekhez ajánlott.
Agrárminisztérium Pálinkája 2019 TOP Pálinkakiválóság 2019 A magyar pálinka hírnevét ez alapozta meg, amikor annak idején elvitték Angliába. A magyar kajszi, mint gyümölcs a legkényesebb, de mint alapanyag a legjobb. Az ebből készült pálinkának pedig komplex, gyönyörű íze van. A gyümölcsök közt a magyar kajszi a királynő: ebből a legjobb a lekvár és ebből...
A „szomolyai fekete” talán a cseresznye legjobb fajtája. Íze édes, zamata jellegzetes, leve sötétvörösen festő, pálinkája pedig a legrégebbiek közét tartozik. Nagy merészség volt hát részünkről saját termelésű szomolyaiból pálinkát készíteni, de úgy gondoljuk, az eredmény magáért beszél.