A bor egyik részét tartályban, másik...
Címkék
40 éves szakmai tapasztalat mellett további egy évtizedes, speciális technológiai és helyszíni felkészülésre volt szükség ahhoz, hogy Garamvári Vencel irányításával a budafoki Pezsgőpincében elindulhasson a pezsgőkészítés és megszülethessenek a Garamvári pezsgők.
40 éves szakmai tapasztalat mellett további egy évtizedes, speciális technológiai és helyszíni felkészülésre volt szükség ahhoz, hogy Garamvári Vencel irányításával a budafoki Pezsgőpincében elindulhasson a pezsgőkészítés és megszülethessenek a Garamvári pezsgők.
A legfontosabb szempont az volt, hogy a kifogástalan minőségű alapbor úgy váljon pezsgővé, hogy az erjedés és érlelés során keletkezett minden nemes illat és finom zamat maximálisan megőrizhető legyen.
Éppen ezért technológiánkat a champagne-i iskola szabályaira alapoztuk.
A pezsgőkészítéshez szükséges berendezéseinket Champagne környékén gyártották, így az általunk használt technológia megegyezik azzal, amelyet a világhírű francia pezsgőgyárakban ma is alkalmaznak. Ezzel együtt azonban a Garamvári pezsgő elsősorban a hazai igényeknek és ízlésvilágnak szeretne megfelelni: a hazai lehetőségeket, hazai szőlőfajtákat szeretné előtérbe állítani.
A megfelelő alapbor készítéséhez a balatonlellei dűlőkben 12 hektár Chardonnay és 7 hektár Pinot Noir, kiegészítő fajtaként pedig Pinot Blanc található.
A szőlő fogadása, majd továbbítása gravitációs módon kerül a speciális, hűthető présbe. Itt alacsony nyomás mellett, a válogatott szőlő préseléséből a kinyert must 60-62%-a lesz pezsgő alapbor.
A nyerspezsgő erjesztéséhez olyan élesztőtörzs került kiválasztásra, amely nemcsak a hatékony, tiszta erjedést garantálja, alacsony hőmérsékleten, hanem íz és zamat anyagában és illatában is kiváló.
Ennek a gyártónak jelenleg nincsen terméke.