Címkék
Az 1886-ban alapított Maison Monmousseau a Loire-völgy szívében Montrichard-ban található. Kivételes tudásával és tehetségével a borászat az évszázadok alatt tökéletesen elsajátította a Loire-völgyi bor és pezsgő stílusok, és különösen a Touraine készítésének a művészetét. A környék talajainak és szőlőinek változatossága, mint például a Chenin Blanc, a Cabernet Franc vagy a Cot (ahogy a régióban a Malbec fajtát hívják) és az egyedi mikroklíma összetett és jellegzetes borokat ad.
Az 1886-ban alapított Maison Monmousseau a Loire-völgy szívében Montrichard-ban található. Kivételes tudásával és tehetségével a borászat az évszázadok alatt tökéletesen elsajátította a Loire-völgyi bor és pezsgő stílusok, és különösen a Touraine készítésének a művészetét. A környék talajainak és szőlőinek változatossága, mint például a Chenin Blanc, a Cabernet Franc vagy a Cot (ahogy a régióban a Malbec fajtát hívják) és az egyedi mikroklíma összetett és jellegzetes borokat ad.
A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.