Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Drappier

1808-ban Urville-ben a Drappier család birtokát a csodálatos állapotban fennmaradt középkori clairvaux-i apátság körül hozták létre.

"Szőlőültetvényünket Urville-ben telepítettük, azon a terroiron, amely befogadta a Pinot Noir szőlőfajtát, amely ma már "az ereinkben folyik", és organikus és természetes eljárások szerint gazdálkodunk."

1952-ben André és Micheline Drappier megalkotta a Drappier Carte d'Or évjáratot, jellegzetes sárga címkével. Minden palackban birsalmakocsonyára emlékeztető aromás jegyek találhatók. Az 1957-es történelmi fagyot követően (amely a termés 95%-át elpusztította) André úgy döntött, hogy egy új szőlőfajtát, a Pinot Meunier-t vezet be, amely ellenállóbb a tavaszi fagyokkal szemben.
1968-ban Micheline javasolta, hogy készítsenek egy rozé pezsgőt, és úgy döntött, hogy azt 100%-ban Pinot Noir szőlőből készítik. Ötven évvel később a Champagne Drappier Rosé de Saignée hatalmas sikert aratott, és még az Elysée-palotában is töltöttek belőle.

Michel Drappier irányítja ma a borkészítési folyamatot (1979 óta), míg André Drappier - 74 szüret tapasztalatával - gondozza a szőlőültetvényeket, amelyek 62 hektáron (vagy 1000 hommées, a régióban használt mezőgazdasági mértékegység) terülnek el, a birtok tulajdonában, és 50 hektáron, más termelőkkel kötött szerződés alapján.
1988-ban a családi birtok részévé váltak azok a mély pincék, amelyeket III. Napóleon uralkodása idején ástak a Reims környéki mészkőbe. Ezekben a hűvös földalatti alagutakban találhatók a legértékesebb palackok, különösen a Grande Sendrée, amelyet leghűségesebb szövetségesünk, az idő tökéletesített.

2016 óta a Drappier család nyolcadik generációja csatlakozott Michelhez és feleségéhez, Sylvie-hez, hogy a családi vállalkozásban dolgozzon. Az 1989-ben született Charline fokozatosan átveszi a marketinget, míg testvére, az 1991-ben született Hugo a szőlészetért és borászatért felel. Antoine, aki 1996-ban született, élénken érdeklődik az állatok és a természet iránt, és lovával felszántja a biogazdálkodással művelt szőlőültetvény egy részét. A Drappier birtokhoz tartozik még néhány régi gyümölcsös, egy zöldségeskert és egy gazdasági udvar. Mostanra kiérdemelte a jól megérdemelt "szén-dioxid-semleges" minősítést.

Bővebben
Mutat 1 - 1 / 1
Mutat 1 - 1 / 1