Címkék
A 74%-os sötét csokoládé és a Bagua-kakaóbab durva őrlésével kapott kakaódarabok kombinációja amelyben a csokoládé jellegzetesen diós, fás ízét fokozza a kakaó keserű felhangja. Gluténmentes!
A Gál Tibor Pincészet és Titi munkásságának ikonikus és legfontosabb bora. Első évjárat mely már Superiorként kerül forgalomba. Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva. Szép gyümölcsös, elegáns, jól iható, tökéletes bisztro bor.
Bock József 70. születésnapja tiszteletére készített vörös cuvée folytatása a Fekete-hegy terméséből. 50% Kékfrankos, 25% Cabernet Franc és 25% Merlot.
Ez a Rosé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát.
A szekszárdi történelmi borvidék legrégebbi fajtája a Kadarka. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol.
A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel. Alkoholtartalom (V/V) 14,5%
Élénk és ropogós Sauvignon Blanc, mely büszkélkedhet Marlborough különálló alrégióinak különféle tiszta és intenzív ízével. A sokféleség teljes mértékben kifejezi az aromák és az aroma intenzitását a régió egyedi éghajlati viszonyai között.
Halvány, zöldes fehér szín, élénk, friss, Szájban is fürge: virgonc savakkal a Balatonszőlőst ölelő Gella hegy oldaláról.
Különleges ˝szóláti˝ zamatokkal rendelkezik. A virágos, mézes illathoz finom fás jelleg is hozzájárul, amit az új hordóban való erjesztésnek és a 11 hónapos érlelésnek köszönhet.
24. Vinagora 2023 - Ezüstérem Barátságos, finom tannintartalmú, kerekké érlelt bor. A két fajtának köszönhetően fűszeres és gyümölcsös jegyek találkoznak, amit diszkrét barrique hordós érlelés tesz teljessé.
Világos aranysárga megjelenés. Illatában finom fűszeresség viszi a prímet, amit diszkrét fehér húsú gyümölcsök ölelnek körül. Kóstolva száraz, életteli savérzet, krémes felszínű test, összetett gyömölcs aromák jellemzik. Az elegancia egy olyan szintjét képviseli, amivel ritkán találkozhatunk.
Visszafogott, de tiszta illatokkal kezdjük az ismerkedést. Ízében szépen komponált bor, sima, kerek, harmonikus. Tartalmas bor, sűrű, fűszeres, szekszárdi. Fekete bors és diszkrét fahéj, vanília és tőzegáfonya, kis édesgyökérrel. A végén picit szárítanak a tanninok, és van kis kesernye is a zárásban.
A bor ugyanolyan illatos és gyümölcsös, mint amilyennek mindig is ismertük a nehéz év ellenére. Könnyű, jó savú, szőlőízű és frissítő.
12 hónapot érlelődött francia barrique hordóban. Rubinvörös színű gránátvörös árnyalatokkal.Illata intenzív és összetett, érett bogyós gyümölcsök (málna, szeder) és lekvár (szilva), tiszta, fűszeres, vanília aromával, végén balzsamjegyekkel.Ízben meleg, puha tanninok, pirított jegyek teszik kerekké.
Komoly, mély színvilág. Az első pillanattól nagyon intenzíven gyümölcsös és fűszeres az illata, komplex és mély, hosszan szippantható. A teste nagy, az alkohol erőteljes, de bírja a szerkezet. Bírja, mert nagyon koncentrált, intenzíven gyümölcsös, komoly és egészen izgalmas. Sokrétű és nagyon jól egyensúlyoz, lecsengése pedig egészen hosszú. Komoly Kadarka!
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
40% Kékfrankos 30% Pinot Noir 20% Portugieser 10% Cabernet A fajtaösszetételen, mint minden évben ezévben is változtattunk kicsit. E változtatásnak és a kiváló évjáratnak köszönhetően véleményünk szerint az eddigi legszebb Immortal Cuvée született meg: a kétéves fahordós érlelés eredménye egy bársonyos szép vörösbor, lágy savakkal, érett, finom tanninal.
Marlborough Új Zéland legjobb adottságaival rendelkező borvidéke. Az innen származó Sauvignon Blanc borok gyorsan meghódították a világot kivételes zamataikkal,és egyediségükkel.
Rubintvörös színű bor, bíbor árnyalatokkal. Különleges, gyümölcsös aromáit írisz és viola illata kíséri. Megkóstolva jól strukturáltnak, frissnek érezzük. Szalámikhoz és vörös húsból készült ételekhez ajánlható.
Olyan, mint mikor egy igazán jó cukrászdában érezzük, hogy a fagylalt igazi eperből, málnából, ribizliből készült: egy rosé visszafogott, de szinte harapható gyümölcsösséggel.