Címkék
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
40% Kékfrankos 30% Pinot Noir 20% Portugieser 10% Cabernet A fajtaösszetételen, mint minden évben ezévben is változtattunk kicsit. E változtatásnak és a kiváló évjáratnak köszönhetően véleményünk szerint az eddigi legszebb Immortal Cuvée született meg: a kétéves fahordós érlelés eredménye egy bársonyos szép vörösbor, lágy savakkal, érett, finom tanninal.
Marlborough Új Zéland legjobb adottságaival rendelkező borvidéke. Az innen származó Sauvignon Blanc borok gyorsan meghódították a világot kivételes zamataikkal,és egyediségükkel.
Rubintvörös színű bor, bíbor árnyalatokkal. Különleges, gyümölcsös aromáit írisz és viola illata kíséri. Megkóstolva jól strukturáltnak, frissnek érezzük. Szalámikhoz és vörös húsból készült ételekhez ajánlható.
Olyan, mint mikor egy igazán jó cukrászdában érezzük, hogy a fagylalt igazi eperből, málnából, ribizliből készült: egy rosé visszafogott, de szinte harapható gyümölcsösséggel.
A mádi dűlőkre jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő, Furmint szőlőfajtából acéltartályos erjesztéssel készített száraz fehérbor. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza. Jól érlelhető, 8+ év potenciállal rendelkező bor. Tengeri halak, szárnyasokból készült fogások ideális párja.
Sauvigon blanc, Chardonnay és Olaszrizling Virágos, fűszeres, egreses illat fehérhúsú gyümölcsökkel, finom, zamatos, vitális. Sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling. Kiváló évjárat.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Egy éves hordós érlelés. Közepesen testes, szedres, piros ribizlis és meggyes.
A Madeira Fine Rich hagyományosan Madeira-szigetén készül. Sötét borostyánszínű bor. A szárított gyümölcsök gazdag aromája kellemesen könnyű komplexitást mutat. Gazdag és sima ízű, könnyű savassággal és jó befejezéssel. Ragyogó bor - jó minőségű a fiatal Madeira-k között.
A pohárból szinte kirobbanó illat, mentával, citrusokkal és egy kis bazsalikommal. Szájban is intenzív, vibráló. Itt is folytatódnak az illat izgalmas zöldfűszerei, valamint friss vágott fű, grapefruit, lime, zöld dinnye következnek, selymes és komplex savakkal...
Friss illat, egres, zöld fű, csalán és citrusok ahogy egy Sauvignon blanc-tól várhatjuk. Szájban is ropogós, kiegészülve lédús egzotikus gyümölcsökkel.
Rajnai rizling, ezerjó házasítás tartályban erjesztve, finomseprőn érlelve. Virágos, sárgabarackos illat, ringlós, aszalt sárgabarackos korty, öt gramm cukor kedves érintése és a forró és száraz évjáratra jellemző tiszta, vastag lezárás.
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Kései szüretelésű Cuvée, mely a Furmint, Hárslevelű és a Sárgamuskotály szőlőfajták házasításával készült.
Három kékszőlőfajtánk (pinot noir, merlot, cabernet franc) házasítása, amely három dűlőben termett. Fakádas-acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja. Nagyon szép kerek, tartalmas bor lett!
A hatalmasra rakott tűz lángnyelvei vörösek, látványa rabul ejti az embert. Jóleső érzés a tűzből áradó meleg, kellemesen simogatja a bőrt, míg a ropogó hang régi esték hangulatát idézi. Így vagyunk mi ezzel a borral, mely a tűzhöz hasonlóan minden érzékszervünkre hat, s az évjárat mellet a Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták gondoskodnak arról,...
Kiváló termés az általunk nagyon ígéretesnek tartott Bocor dűlőből, mely egy magasan fekvő, tereprendezett, három oldalról védett katlan. 24 hónapot érleltük új 225 literes berrique hordóban. Lehengerlő illatában csokoládé, frissen pörkölt kávé, aszalt meggy és áfonya érződik. Vastag textúrájú, hosszú vörösbor.
Magyarországi megrendelésre készült, palackos erjesztésű crémant. Montils 30%,Colombard 25% Grolleau Gris & Noir 45% Loire ritka és ősi szőlőfajtája a Montils egyedülálló élményt biztosít minden érzékszervünknek. Halvány púderrózsaszín megjelenése azonnal felkelti az érdeklődést. Összetett ízvilágát tavaszi virágos aromák, leheletnyi dinnye és friss...
Rajnai rizling, Olaszrizling és Fűszeres Traminiből készült friss, üde, gyümölcsös fehérbor.
Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.