Dűlőszelektált kékfrankos egy...
Címkék
A Cabernet sauvignon igazi világutazó aki sokat látott, sokat tud. A divathullámok hol felkapják, hol elfelejtik, de ez a sauvignont nem zavarja.
Alapanyaga a Bodzási dűlőből óktober végi szürettel. 18 hónapos érlelés első töltésű 225 literes magyar és francia hordókban. Mély szín, intenzív fajtajelleges illat, gyümölcse a szilva, fűszere a pirospaprika. Testes, nagy bor, ünnepi alkalmakhoz ajánljuk!
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el az Etalon, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
Reduktív technológiával készült, friss gyümölcsös ízü és illatú bor kellemes savakkal. 11°C ra hütve szárnyasokhoz, halételekhez ajánljuk.
Ez a kiváló bátaszéki termőhely a Kékfrankos teltebb, húsosabb arcát mutatja meg, gazdag gyümölcsösséggel, melyben az érett meggy és cseresznye játszák a főszerepet. Vibráló karakter, hosszú utóíz jellemzi.
A Benedek hegytetőn lévő ültetvényünkről szedtük az egyik leghosszabb érési idővel rendelkező szőlőnket. 15 hónapig barrique hordóban érlelődött, majd ezt követően palackban fejlődött.
A Merlot fajta gyümölcsössége, színessége jellemzi ezt a bort. Koncentrált savak, szép lágy tanninok és elegáns hordóhasználat határozza meg karakterét. Egyértelműen visszaköszönnek a szekszárdi terroár jegyek. Úgy gondoljuk ennek a bornak az elkészítése évről évre komoly kihívást jelent a pincészet számára, mivel a RESERVE sorozat kizárólag a Mészáros...
Halványsárga, fűzöld villanásokkal. Illatában citromhéj, citromkrém, körte és ánizs, meg frissen nyírt pázsit, kapor, grapfruit és méz. Eleven és sokrétegű a kortya, finom tokaji sós-ásványosság keretezi meghatározó ízeit, szegfűszeg, barack és fehér tea jegyekkel. Reduktív, nyári bor – amennyiben képes egész éven át a nyárba repíteni bárkit.
12 hónapos érlelést követően került palackba szűretlenül. Szép könnyed test, gyümölcsös illat és íz. Szép Pinot!
Különleges illat, mely egyszerre vonultatja fel a gyümölcsös és a fűszeres aromákat. Az ízhossz komoly fehérborokat idéz. Szeptember végén szüreteltük a szokásoknak megfelelően az Öreghegyről. Spontán erjedt hordóban és tartályban, majd seprőn érett tavaszig. Fűszeres és gyümölcsös egyszerre, csonthéjasok mentával.
Organikus művelésű dűlő termése klasszikus feldolgozás után tartályban erjedt, később pedig használt hat hektós hordóban érett kerekre. Vadvirágos, sárga almás és ásványos illat, finom savérzet, érett ízek, kerek zárás.
80% Franc és 20% Merlot házasítása a Görögszó dűlőből. Október közepi szüret. Spontán erjesztve, saját élesztőkkel, szűretlenül palackozva. Francia és magyar, első és másod töltésű tölgyfahordókban érlelve 24 hónapig. Komplex, szép egyensúlyú, folyamatosan változó: erdei bogyós gyümölcsök, likőrös hordós fűszerek, dohány, csokoládé. szilva, cédrus, menta,...
Tartályban erjedt és fél évig ott is érett. Ropogós, gyümölcsös, de izgalmas, sűrű és gazdag villányi vörösbor.
Vinagora 2025 - Champion díj Cserszegi Fűszeresből készült, friss, üde fiatalos és lendületes gyöngyöző borunk mely elsőként már az új arculatunkat viseli.
Színe közepes citrom szín, apró buborékokkal. Illatban parfümös savanyú cukorkás, majd fehér húsú gyümölcsök, sárgabarack és körte. Ahogy hagyjuk picit még szellőzni bodzavirág és akác is felfedezhetőek benne. Szájban lágy habzás, majd citrusok (citrom, lime, grapefruit).
A vénhegyi ezerjót (organikus terület) szeptember végén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot a pincében egy éjszakán át ülepitették, majd Légli Attila amforáiba fejtették és érlelték. Spontán erjesztés és érlelés, finom seprő kevergetés mellett. Friss, gyümölcsös, kis krémesség a kortyban.
A San Marzano 60 Sessantanni Primitivo di Manduria 60 éves szőlőtőkékről szüretelt, fantasztikus csúcsbor. Intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal. Szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Jól idomult tanninokkal, kakaós, kávés és vaníliás ízvilágú lecsengéssel. Igazi meditációs bor.
Az évjárat jó beérést hozott a Chardonnay-nál, magas cukortartalom, szép savak. Az almasavbontás és a finomseprőn történő rendszeres keverés után egy nagytestű, elegáns fehér bor született.
Aranysárga színű, száraz bor. Tipikus illata dióra, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Zamatában kellemes aszúhéj jelleg fedezhető fel.
Ez a kivételesen finom bor 100% ban Cabernet Sauvignon szőlőből készült. Rubinvörös színe nagyon jó benyomást tesz. Igen zamatgazdag, sokrétű bor, melyben megtalálhatóak a szeder és a fekete ribizli aromák. Nagy testű, mégis könnyed bor, kifejezetten szép cseranyaggal. Vadételek és bárányból készült fogások kísérője lehet.
Vidám, lilás rozé színe, medvecukros, karakteres illata és fehérhúsú gyümölcsökre emlékeztető íze igazán egyedi karakterű rozévá teszi. Kékfrankos és merlot reduktívan iskolázva Csopakról.