Tiszta világon szín fogad a pohárban....
Címkék
Organikus művelésű dűlő termése klasszikus feldolgozás után tartályban erjedt, később pedig használt hat hektós hordóban érett kerekre. Vadvirágos, sárga almás és ásványos illat, finom savérzet, érett ízek, kerek zárás.
Tartályban erjedt és fél évig ott is érett. Ropogós, gyümölcsös, de izgalmas, sűrű és gazdag villányi vörösbor.
Elegáns gyöngyöző, élénk karakterrel. Fellehetőek benne a gyümölcsös jegyek. Hagyományos francia eljárással kerül palackba osztrák szőlőből. Ezzel a speciális kiadással a legismertebb osztrák festő előtt tiszteleg a márka. Gustav Klimt „Csók” című műve látható a díszdobozon és a címkén.
Színe közepes citrom szín, apró buborékokkal. Illatban parfümös savanyú cukorkás, majd fehér húsú gyümölcsök, sárgabarack és körte. Ahogy hagyjuk picit még szellőzni bodzavirág és akác is felfedezhetőek benne. Szájban lágy habzás, majd citrusok (citrom, lime, grapefruit).
Hárslevelű és királyleányka adja az alapbort, ez illatában is visszaköszön, virágokkal, fehér húsú gyömölcsökkel, kis mézzel. A korty frissít, szép savak, vidám buborékok, kosárnyi gyümölccsel. Vidám pezsgő, igazán jól esik inni, bármilyen helyzetben.
A San Marzano 60 Sessantanni Primitivo di Manduria 60 éves szőlőtőkékről szüretelt, fantasztikus csúcsbor. Intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal. Szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Jól idomult tanninokkal, kakaós, kávés és vaníliás ízvilágú lecsengéssel. Igazi meditációs bor.
A vénhegyi ezerjót (organikus szőlő) szeptember közepén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot harmad és negyed töltésű magyar tölgyfahordókba tették, spontán erjesztették és érlelték. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, frissesség a kortyban. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Aranysárga színű, száraz bor. Tipikus illata dióra, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Zamatában kellemes aszúhéj jelleg fedezhető fel.
Ez a kivételesen finom bor 100% ban Cabernet Sauvignon szőlőből készült. Rubinvörös színe nagyon jó benyomást tesz. Igen zamatgazdag, sokrétű bor, melyben megtalálhatóak a szeder és a fekete ribizli aromák. Nagy testű, mégis könnyed bor, kifejezetten szép cseranyaggal. Vadételek és bárányból készült fogások kísérője lehet.
Vidám, lilás rozé színe, medvecukros, karakteres illata és fehérhúsú gyümölcsökre emlékeztető íze igazán egyedi karakterű rozévá teszi. Kékfrankos és merlot reduktívan iskolázva Csopakról.
Decanter World Wine Awards 2019 Bronzérem Érett alma, grapefruit és kedves kesernye egészen kerek pezsgő. Mélység, szép részletek, gazdag savak, furmint és chardonnay hosszú íze. Méthode traditionnelle eljárással készült. Az érlelési idő minimum 18 22 hónap, a dosage 16 gramm/liter.
Édes, puha zweigelt illat, krémes, nagyon behízelgő. Lédús, gyümölcsös (málna és erdei gyümölcsök) reduktív.
Irányított erjesztés tartályban, majd ezt követő fél éves hordós érlelés, másodtöltésű tölgyfa hordóban. Vastagabb, karakteresebb az előző évjáratnál. A hordós fűszerek még kissé dominálnak a kortyban, de belefér, hisz szép érlelési potenciállal bír, mint Andreas összes vörös bora. Igazi gyümölcsbomba: érett málna, eper, cseresznye. A korty végén pedig...
Alapanyaga a Bodzási dűlőből óktober végi szürettel. 18 hónapos érlelés első töltésű 225 literes magyar és francia hordókban. Mély szín, intenzív fajtajelleges illat, gyümölcse a szilva, fűszere a pirospaprika. Testes, nagy bor, ünnepi alkalmakhoz ajánljuk!
Sötét, tintaszerű, szinte fekete, átlátszatlan bor. Összetett, intenzív illatában menta, mák, friss feketeribizli és cseresznye likőr. Hatalmas test, nagy érett tanninok, koncentrált. Erőteljes ugyanakkor friss.
Sárgamuskotály és furmint kizárólag tartályban érlelve. Színe világos, zöldes reflexekkel. Illatban ananász, aszalt barack és akácméz. Ízében mangó, papaya és kis menta. Kortya arányos és kedves, sokáig a szájban marad.
Rubinvörös, intenzív és élénk szín. Illatában a mandula, ibolya, a mediterrán bogyós vadon élő gyógynövények aromája, a mirtusz, a szamóca és a kis piros bogyós gyümölcsök aromája, amelyet finom fűszerezés, kellemes balzsamos árnyalatok követnek. Az íze száraz, finom és jól felépített, elegáns tannin textúra jellemzi. Harmonikus és kitartó utóíz.
50% Cabernet Franc; 40% Merlot; 10% Cabernet Sauvignon Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort....
Burgundi stílus, jó savak, ásványos és krémes, mindössze 10% új hordóval, ennek megfelelő elegáns tölgyességgel.
Frissítő, vidám illatú jóivású fehérbor a kéknyelű porzópárjaként ismert ritka fajtából a szinte csak a Badacsonyban termő budai zöldből.
A Hungaria Rosé Extra Dry tisztaságában egymásra talál a könnyed tavasz és a dögös szénsavasság. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mély rózsaszín színe és krémes utóíze huncutul kérlelnek, hogy táncold át velük az egész éjszakát.