Címkék
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
283 500 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Az aszúszemek kicsöpögő színmustját jelen esetben csak az első generációs aszúbogyókból gyűjtöttük össze. A nagyon lassúalkoholos erjedés spontán módon ment végbe. A 2017-ben történt palackozásakor, közel nyolc évvel a szüret után, érte el az Essencia az 1,8%-os alkoholtartalmat.
283 500 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Tiszta sötét szín a pohárban. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a hordó fűszerei is megjelennek.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
A bor 85%-ban Malbecből készült, mely ültetvények legmagasabb része 3111 méter mgasan fekszenek, de a házasításhoz további fajtákat is használtak, Tannat-ot, Cabernet Sauvignont, Syrah-t és Petit Verdot-t, összesen 15%-ban...
„KARÓS” Badacsonyi Olasz rizling limited selection, az 50’es évek végén telepített, bak művelésű Olasz rizling ültetvény válogatása. A „Karós” név a művelésmódra utal, nagyszüleim hívták így a csak karóval művelt, bak művelésű szőlőiket a gyermekkoromban, innen kapta a nevét.
Merlot és cabernet franc a Porkoláb-völgyi-tetőről és a Porkoláb-völgy Gyöngyszem dűlőjéből, Tannat a Bati kereszt monopol dűlőnk fél hektáros területéről és kékfrankos a Baranya-völgy magasabban fekvő területeiről.
100% Glera szőlőfajtából, készített, tartályban erjesztett száraz habzó bor. Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Syrah, Carmenere Kivételes házasítás, mely képviseli mindazt, amit a lösztalaj az egész világon közvetít. Gyönyörű telt gyümölcsösség, kerek tanninok és kedvesség. Végtelen elegancia Szekszárd völgyeiből.
Testes, gyümölcsös, a Kopár-dűlőre jellegzetes jegyekben gazdag száraz vörös bor.
A Tokaji Borvidék adottságai és a Dereszla Pincészet szakmai hozzáértése ötvöződik ebben a nemes habzó borban, mely tradicionális technológiával (Méthode Traditionnelle), 18 hónapig tartó palackos érleléssel készült a borvidék két autentikus szőlőfajtájának, a Furmint és Hárslevelű házasításából. A szalmasárga szín és a friss íz tavaszi virágokra emlékeztet.
A noszvaji Tekenőhát dűlőről származó fajtabor szőlőjének tökéletes időpontban történő szüretelése egy igazán egyedi és harmonikus ízvilágot hozott létre. A magas cukorfokra beérés érdekében gondos odafigyelésre volt szükség a szüret időpontjának meghatározásához.
A szép piros bogyóknak köszönhetően a bor mély, rubinvörös színű, a pohárba szippantás után a csokor kinyílik és egy kifinomult, de bombaként ható illata árad belőle. Az érett gyümölcsösség mellett szeder, áfonya, szilvalekvár és erdei szamóca kellemesen fanyar ízvilága dominál...
Vinagora 2021 Aranyérem Berliner Wine Trophy 2021 Aranyérem Ízében és illatában is megjelennek a citrusok, kandírozott sárgabarack, méz, fűszerek és egy csipet mentol; mindez elegáns savszerkezettel. 175 g/l természetes cukortartalmával ez a bor maga a desszert!
Illatában a trópusi gyümölcs és az egres uralkodik. Kiegyensúlyozott, mégis ropogós savai teszik ezt a bort különlegessé. Tenger gyümölcseihez és aperitifnek egyaránt ajánljuk.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.
Az évjárat jó beérést hozott a Chardonnay-nál, magas cukortartalom, szép savak. Az almasavbontás és a finomseprőn történő rendszeres keverés után egy nagytestű, elegáns fehér bor született.
Kacérkodtunk a gondolattal, hogyan lehetne egy igazi nyári vörösbort készíteni! Így született meg ez a jó ivású, alacsony alkoholtartalmú 2021-as Kadarka, melyet fehérboros eljárással készítettünk. Hűtött erjesztés, acél tartály, korai palackozás. Manapság divat a világban ez a típusú bor, szerettük volna kipróbálni mi is ezt a stílust.
A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti és Gulács hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradicionális, 4 hónapos nagy tölgyfahordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát és harmóniáját.
Klasszikus stílusú Chardonnay gazdag, koncentrált zöld almás, citrusos jegyekkel. Szájban kiegyensúlyozott és elegáns, fűszerekkel és citrusfélékkel. A bor többsége francia tölgyfa hordóban érlelődik, mely finom és krémes jegyet kölcsönöz a bornak.