Illatban már rögtön elénk tárul...
Címkék
Tiszta sötét szín a pohárban. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a hordó fűszerei is megjelennek.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
A bor 85%-ban Malbecből készült, mely ültetvények legmagasabb része 3111 méter mgasan fekszenek, de a házasításhoz további fajtákat is használtak, Tannat-ot, Cabernet Sauvignont, Syrah-t és Petit Verdot-t, összesen 15%-ban...
Különleges illat, mely egyszerre vonultatja fel a gyümölcsös és a fűszeres aromákat. Az ízhossz komoly fehérborokat idéz. Szeptember végén szüreteltük a szokásoknak megfelelően az Öreghegyről. Spontán erjedt hordóban és tartályban, majd seprőn érett tavaszig. Fűszeres és gyümölcsös egyszerre, csonthéjasok mentával.
100% Glera szőlőfajtából, készített, tartályban erjesztett száraz habzó bor. Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés.
A Tokaji Borvidék adottságai és a Dereszla Pincészet szakmai hozzáértése ötvöződik ebben a nemes habzó borban, mely tradicionális technológiával (Méthode Traditionnelle), 18 hónapig tartó palackos érleléssel készült a borvidék két autentikus szőlőfajtájának, a Furmint és Hárslevelű házasításából. A szalmasárga szín és a friss íz tavaszi virágokra emlékeztet.
Illatában gyönyörű piros gyümölcsök és szilva. Ízében kiegyensúlyozott, ribizli és fekete cseresznye, amelyet édes, kerek tanninok támogatnak. A szegfűszeg és a fahéj illatának hosszú lecsengéssel tetőzik.
Színe közepes citrom szín, apró buborékokkal. Illatban parfümös savanyú cukorkás, majd fehér húsú gyümölcsök, sárgabarack és körte. Ahogy hagyjuk picit még szellőzni bodzavirág és akác is felfedezhetőek benne. Szájban lágy habzás, majd citrusok (citrom, lime, grapefruit).
A híres Apátság-dűlő szűz termése, 100% Juhfark. 1000 literes akácfa hordóban spontán érlelve és erjesztve, majd palackozáskor széndioxiddal dúsítva. Enyhén ásványos, erőteljes pezsgésű, grépfrútos, zöld almás, citrusos, sok-sok érett, lédús trópusi gyümölccsel. Alkoholtartalom (V/V) 10,5%
Borpárlatos trüffelkrémmel töltött aszalt füge, étcsokoládéba márta. A dobozban minden szem egyesével csomagolt.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.
Sötét színű, fekete bogyós gyümölcsök és érett illatok jellemzik. Ízvilágát is az érettség és a harmónia jellemzi, bársonyosabb, kerekebb vörös bor.
Klasszikus stílusú Chardonnay gazdag és krémes sült almás, körtés és ananászos jegyekkel. Szájban kiegyensúlyozott és elegáns, fűszerekkel és citrusfélékkel. A bor többsége francia tölgyfa hordóban érlelődik, mely finom és krémes jegyet kölcsönöz a bornak.
Egyike a legnagyobb Sangiovese alapú boroknak, mely tökéletesen mutatja be a fajta eleganciáját. Ebben az összeállításban a fő szőlőfajta a Sangiovese.
Fűszeres, erdei gyümölcsös, picit pörköltes illatok, nagyon szép és markáns hordóhasználat. Nem túlzó az illat, a korty vastag. Komplex, idővel nyílnak a bor rétegei: kávé és csoki, igazi szuper cabernet franc!
Az Ördögárok dűlőből válogatott, kizárólag Merlot fajtából készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk. Alkoholtartalom (V/V) 14,83
100% cabernet franc egy kivételes évjáratból. Almasavbontás után derítve, szűrve, utánna 500 literes új francia hordóban érlelve 18 hónapon át. Testes, sűrű szövésű, mégis nagyon bársonyos, sok gyümölcs, finom hordó.
A pincészet prestige Cuvée bora, amely csak a kiemelkedő évjáratokban készül, a legjobb dűlők hozamkorlátozott terméséből. 40 % Merlot, 35 % Cabernet franc, 15 % Cabernet sauvignon és 10 % Kékfrankos házasítása. Alkoholtartalom (V/V) 15%
Intenzív vörös színű. Illatában vörös gyümölcsök és enyhe fa a 3 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően. Ízben főleg szilva és málna, elegáns, könnyű lecsengéssel.