Címkék
Érett alma, grapefruit és kedves kesernye egészen kerek pezsgő. Mélység, szép részletek, gazdag savak, furmint és chardonnay hosszú íze. Méthode traditionnelle eljárással készült. Az érlelési idő minimum 18 22 hónap, a dosage 16 gramm/liter.
Édes, puha zweigelt illat, krémes, nagyon behízelgő. Lédús, gyümölcsös (málna és erdei gyümölcsök) reduktív.
Irányított erjesztés tartályban, majd ezt követő fél éves hordós érlelés, másodtöltésű tölgyfa hordóban. Vastagabb, karakteresebb az előző évjáratnál. A hordós fűszerek még kissé dominálnak a kortyban, de belefér, hisz szép érlelési potenciállal bír, mint Andreas összes vörös bora. Igazi gyümölcsbomba: érett málna, eper, cseresznye. A korty végén pedig...
Sötét, tintaszerű, szinte fekete, átlátszatlan bor. Összetett, intenzív illatában menta, mák, friss feketeribizli és cseresznye likőr. Hatalmas test, nagy érett tanninok, koncentrált. Erőteljes ugyanakkor friss.
Sárgamuskotály és furmint kizárólag tartályban érlelve. Színe világos, zöldes reflexekkel. Illatban ananász, aszalt barack és akácméz. Ízében mangó, papaya és kis menta. Kortya arányos és kedves, sokáig a szájban marad.
Rubinvörös, intenzív és élénk szín. Illatában a mandula, ibolya, a mediterrán bogyós vadon élő gyógynövények aromája, a mirtusz, a szamóca és a kis piros bogyós gyümölcsök aromája, amelyet finom fűszerezés, kellemes balzsamos árnyalatok követnek. Az íze száraz, finom és jól felépített, elegáns tannin textúra jellemzi. Harmonikus és kitartó utóíz.
50% Cabernet Franc; 40% Merlot; 10% Cabernet Sauvignon Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort....
Burgundi stílus, jó savak, ásványos és krémes, mindössze 10% új hordóval, ennek megfelelő elegáns tölgyességgel.
Frissítő, vidám illatú jóivású fehérbor a kéknyelű porzópárjaként ismert ritka fajtából a szinte csak a Badacsonyban termő budai zöldből.
A Hungaria Rosé Extra Dry tisztaságában egymásra talál a könnyed tavasz és a dögös szénsavasság. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mély rózsaszín színe és krémes utóíze huncutul kérlelnek, hogy táncold át velük az egész éjszakát.
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
283 500 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Az aszúszemek kicsöpögő színmustját jelen esetben csak az első generációs aszúbogyókból gyűjtöttük össze. A nagyon lassúalkoholos erjedés spontán módon ment végbe. A 2017-ben történt palackozásakor, közel nyolc évvel a szüret után, érte el az Essencia az 1,8%-os alkoholtartalmat.
283 500 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Tiszta sötét szín a pohárban. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a hordó fűszerei is megjelennek.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
HEMATIT olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőiből válogatták. Ez az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az innen származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret.
Ez az elegáns burgundi világfajta igazi otthonra talált a kiváló adottságú Noszvaj melletti birtokunkon. Finom fűszeres jegyek párosulnak a tiszta gyümölcsösséggel, tükrözve a fajta 777-es „dijoni” klónjának minden előnyös tulajdonságát.
A bor 85%-ban Malbecből készült, mely ültetvények legmagasabb része 3111 méter mgasan fekszenek, de a házasításhoz további fajtákat is használtak, Tannat-ot, Cabernet Sauvignont, Syrah-t és Petit Verdot-t, összesen 15%-ban...
„KARÓS” Badacsonyi Olasz rizling limited selection, az 50’es évek végén telepített, bak művelésű Olasz rizling ültetvény válogatása. A „Karós” név a művelésmódra utal, nagyszüleim hívták így a csak karóval művelt, bak művelésű szőlőiket a gyermekkoromban, innen kapta a nevét.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem Merlot és cabernet franc a Porkoláb-völgyi-tetőről és a Porkoláb-völgy Gyöngyszem dűlőjéből, Tannat a Bati kereszt monopol dűlőnk fél hektáros területéről és kékfrankos a Baranya-völgy magasabban fekvő területeiről.
100% Glera szőlőfajtából, készített, tartályban erjesztett száraz habzó bor. Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.