Címkék
A pincészet prestige Cuvée bora, amely csak a kiemelkedő évjáratokban készül, a legjobb dűlők hozamkorlátozott terméséből. 40 % Merlot, 35 % Cabernet franc, 15 % Cabernet sauvignon és 10 % Kékfrankos házasítása. Alkoholtartalom (V/V) 15%
Nagyon fajtajelleges, fűszeres bor. Üde kadarka, nem a túlérett ízvilág jellemzi. Elegáns bor, mindenképp meghatározó benne a sav, de nem savhangsúlyos. Érdekessége, hogy nem volt fahordóban!
Kiváló minőségű termését a Sauli völgyben található tőkéiről kézzel szüreteltük, és válogattuk. Francia tölgyből készült hordókban érlelődött 15 hónapon át a letöltés elött.
Illata nagyon hívogató gyümölcsös, intenzív őszibarack és egzotikus gyümölcs. Friss és kellemesen édes, fajtára jellemző ízvilág
Szép házasítása a Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó terroirok érett gyümölcseinek.
Tiszta világon szín fogad a pohárban. Intenzív illat, virágos jegyekkel tűzdelve melyet a must illata bolondít meg.
Tiszta világon szín fogad a pohárban. Intenzív illat, meglepően fehérboros jelleggel.
A legjobb területekről szüretelt szőlőből készült Prosecco. Színe halványsárga, zöldes reflexekkel. Illata intenzíven gyümölcsös főleg zöld alma, citrom és grapefruit valamint akác és virágok. Testes, egyensúlyos, friss, szép savakkal.
Nagyon illatos, friss, hosszú, krémes és mindig jóleső prosecco a legnemesebb területekről, nagyobb hozamkorlátozással készült olasz pezsgő.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Kadarka, Kékfrankos Érett cseresznye, vagány fűszerek, sok gyümölcs, szép beltartalom, mégis igazán jó ivású. Remek gasztró bor, jól társítható az ételek mellé.
Irsai olivér, chardonnay, sauvignon blanc, olaszrizling Világos szalmasárga szín. Illatában bodzavirág, citrusfélék és lédús szőlő tűnnek fel. Kóstolva száraz, életteli savérzet, elegáns-, könnyed test, gazdag gyümölcsös ízvilág jellemzi.
50% Kékfrankos 50% Syrah Illata fűszeres, füstös málnás cigarettadobozra, enyhén likőrös, szegfűborsos szilvabefőttre emlékeztető. Íze telt és légies, meggy, szilvalekvár, szeder, édesgyökér, jól integrált tölgy és finom tanninok támogatják az elegáns testet.
Chardonnay és pinot noir Gazdag, krémes buborékok, meghatározó kekszes jegyek illatban és ízben. Szájban kandírozott gyümölcsök, virágosság, rétegzettség és nagyon hosszú korty.
Testes, gyümölcsös, a Kopár-dűlőre jellegzetes jegyekben gazdag száraz vörös bor.
A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (30%) és Merlot (10%). 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban, majd a hordós érlelést követően legalább 1 évig palackban fejlődik. Mély, sötét intenzitású, bíborba hajló sötétvörös színárnyalat jellemzi.
Friss, ropogós, lendületes. Grapefuitos, borsmentás, enyhén sós, kerek savakkal. Remek fröccsbor a kánikulában.
A fajta 100% Pecorino, ami a vidékre jellemző fehér szőlőfajta és egyébként nincs köze az azonos nevű sajthoz, bár tény, hogy igen jó párost alkotnak együtt fogyasztva. Vérbeli mediterrán, fickós savakkal, tengerparti borokat idéző sóssággal és rozmaring illattal, kiegészülve természetesen a palackban maradt seprő kenyérhéjra jellemző ízeivel.
Illatában gazdag fekete bogyós gyümölcsök, áfonya, szeder, pici fűszer paprikával, amit a háttérben egy kevés keserű csokoládé zár le. Elegáns és finom melegséget áraszt az aromatika. Ízben gazdag, mély gyümölcsök, frissesség és fűszeresség jelentkezik
Halvány szalmasárga, ragyogó gyöngyözéssel, Gazdag citromos és friss fűszernövényes aromák jellemzik, kellemes kenyérkéreg jegyekkel, amelyek együtt érkeznek az ízletes ízenergiával.
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik.