Címkék
Illatában gazdag fekete bogyós gyümölcsök, áfonya, szeder, pici fűszer paprikával, amit a háttérben egy kevés keserű csokoládé zár le. Elegáns és finom melegséget áraszt az aromatika. Ízben gazdag, mély gyümölcsök, frissesség és fűszeresség jelentkezik
Halvány szalmasárga, ragyogó gyöngyözéssel, Gazdag citromos és friss fűszernövényes aromák jellemzik, kellemes kenyérkéreg jegyekkel, amelyek együtt érkeznek az ízletes ízenergiával.
A fajta 100% Pecorino, ami a vidékre jellemző fehér szőlőfajta és egyébként nincs köze az azonos nevű sajthoz, bár tény, hogy igen jó párost alkotnak együtt fogyasztva. Vérbeli mediterrán, fickós savakkal, tengerparti borokat idéző sóssággal és rozmaring illattal, kiegészülve természetesen a palackban maradt seprő kenyérhéjra jellemző ízeivel.
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik.
Egy család szenvedélye A bor szerelmeseinek tüze. A Cabernet Sauvignon fekete ribizlije, a merlot bogyós gyümölcse és a Shiraz különlegessége Ez mind a mi Tangónk Érlelés: kóracél tartályban és használt barrique hordóban
100% Franc az Ördögárok dűlőből. A pohárban feketébe hajló mag, lassan mozgó, tartalmas tétel. Illatában a villányi termőtáj meleg, elegáns jelleme. Érett, túlérett piros és fekete gyümölcsök, finoman sós-füstös jegyek és kávé behízelgő harmóniája. Kóstolva puha tanninokban bővelkedik, de nem bújnak el az aromák. A nagyborokra jellemzően minden elemében...
Halvány szalmasárga szín, ezüstös reflexekkel. Illatában intenzív trópusi illatjegyek, -papaya, maracuja, -később barackos, körtés illatokra vált, friss, zöldfűszeres kísérettel. Kóstolva fajsúlyos, tiszta, tartalmas bor, cikázó savérzettel. Gyümölcsössége a diszkrét hátteret képviseli, közepesen hosszú, megmaradó korty.
Likőrös, fűszeres bor, sok borókabogyó és fahéj: meg karácsonyi fűszerek. A hordónak még mindig kell egy kis idő, addig örüljünk a cseresznyés utóíznek, az eperdzsemes, dohányos, édes tanninoknak.
Lendületes bor, feszes savakkal. Ízben és illatban a fajtára jellemző fűszerek, málna és ribizli. Könnyed,mégis tartalmas vörösbor.
Cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,cabernet franc Színe mélylila - rubin, komplex, virágos, fűszeres illat, szamóca és szeder egy kis szegfűszeggel. Elegáns test, a gyümölcsök mellett megjelenik ízében a kakaó is. Tanninjai finomak, harmonikusak, utóíze hosszú, friss, gyümölcsös. Egy eleven vörös merlot szerelmeseknek, összetéveszthetetlen villányi...
Színe a hosszú érleléstől az oxidáció miatt kifakul erről kapta a nevét (tawny topáz). Az alap tawnyt többféle és több évjáratú bor házasításával állítják elő, átlagosan három év érlelés után. Ekkor a nagy tartályokból kisebb, jellemzően 534 literes, szivar alakú fahordókba fejtik át.
A hordós érlelésnek köszönhetően kerek, határozott bort kaptunk, melyben fűszeres, almás és egres jegyeket fedezhetünk fel. A közepesen testes furmint borunkat csodálatos mineralitás, ropogós savak jellemzik hosszú lecsengéssel.
Intenzív, de nem tolakodó, behízelgő illat, melyben jól beérett fehér húsú gyümölcsök sorakoznak. Mangó, körte, barack, pici vaníliával. Kóstolva feszes savak andnak a kortynak lendületet, melyben a citrusokat és némi zöldfűszerességet kellemes gyöngyözés tesz teljessé.
Kékfrankos-merlot Illatában cseresznye, friss málna és piros ribiszke. Szájban is szép gyümölcsös, hosszú lecsengéssel. Tartalmas és elegáns rosé.
Viszonylag sötét, rubint színű. illatában érett piros bogyós gyümölcsök, szilva és édes fűszerek. Ízében száraz, szoliid struktúrával és kiemelkedő kerekséggel. Utóízében hosszantartó komplex gyümölcsösség.
Nagyon fajtajelleges, fűszeres bor. Üde kadarka, nem a túlérett ízvilág jellemzi. Elegáns bor, mindenképp meghatározó benne a sav, de nem savhangsúlyos. Érdekessége, hogy nem volt fahordóban!
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el a Szekszárdi ETALON Cuvée, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
3 borásznő Bárdos Sarolta, Bodó Judit és Berecz Stephanie közös bora, amely 2011-től minden évjáratban elkészült. Nagyrészt Furmint és kisebb részben Hárslevelű házasítása, 3 település 3 dűlőjéből. Szóval egy igazi borvidéki bor.
Fűszeres, gyümölcsös gazdag illatával és ízével igazán szép, hosszú lecsengésű desszertbor.