Címkék
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik.
Kacérkodtunk a gondolattal, hogyan lehetne egy igazi nyári vörösbort készíteni! Így született meg ez a jó ivású, alacsony alkoholtartalmú 2021-as Kadarka, melyet fehérboros eljárással készítettünk. Hűtött erjesztés, acél tartály, korai palackozás. Manapság divat a világban ez a típusú bor, szerettük volna kipróbálni mi is ezt a stílust.
Egy család szenvedélye A bor szerelmeseinek tüze. A Cabernet Sauvignon fekete ribizlije, a merlot bogyós gyümölcse és a Shiraz különlegessége Ez mind a mi Tangónk Érlelés: kóracél tartályban és használt barrique hordóban
A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti és Gulács hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradicionális, 4 hónapos nagy tölgyfahordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát és harmóniáját.
A bor 85% Tempranillo, 10% Graciano és 5% Mazuelo szőlőfajták felhasználásával készült. Az érlelés 26 hónapig tartott amerikai és francia tölgyfahordókban.
Halvány szalmasárga szín, ezüstös reflexekkel. Illatában intenzív trópusi illatjegyek, -papaya, maracuja, -később barackos, körtés illatokra vált, friss, zöldfűszeres kísérettel. Kóstolva fajsúlyos, tiszta, tartalmas bor, cikázó savérzettel. Gyümölcsössége a diszkrét hátteret képviseli, közepesen hosszú, megmaradó korty.
Likőrös, fűszeres bor, sok borókabogyó és fahéj: meg karácsonyi fűszerek. A hordónak még mindig kell egy kis idő, addig örüljünk a cseresznyés utóíznek, az eperdzsemes, dohányos, édes tanninoknak.
Tartályban és kisebb része hordóban érlelt, aroma gazdag, gyümölcsös 100% Viognier. A Viognier francia fajta, jellemzően nagyon gyümölcsös, finom aromagazdag bort ad, a különféle egzotikus gyümölcsök, citrusok, valamint barack, körte illataival, ízeivel.
Cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, cabernet franc, syrah Élénk rubinvörös, illatában klassz fűszeresség, ánizs és fehérbors, meg érett meggy és kis ibolya. Kortya roppanóan gyümölcsös és friss, áfonyás-szedres, finom enyhe füstösséggel. Teste filigrán és arányos, finom tanninokkal, eleven savakkal. A jóleső napi vörös, csavarzárral.
Cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,cabernet franc Színe mélylila - rubin, komplex, virágos, fűszeres illat, szamóca és szeder egy kis szegfűszeggel. Elegáns test, a gyümölcsök mellett megjelenik ízében a kakaó is. Tanninjai finomak, harmonikusak, utóíze hosszú, friss, gyümölcsös. Egy eleven vörös merlot szerelmeseknek, összetéveszthetetlen villányi...
Irányított erjesztés tartályban, majd ezt követő fél éves hordós érlelés, másodtöltésű tölgyfa hordóban. Vastagabb, karakteresebb az előző évjáratnál. A hordós fűszerek még kissé dominálnak a kortyban, de belefér, hisz szép érlelési potenciállal bír, mint Andreas összes vörös bora. Igazi gyümölcsbomba: érett málna, eper, cseresznye. A korty végén pedig...
Színe a hosszú érleléstől az oxidáció miatt kifakul erről kapta a nevét (tawny topáz). Az alap tawnyt többféle és több évjáratú bor házasításával állítják elő, átlagosan három év érlelés után. Ekkor a nagy tartályokból kisebb, jellemzően 534 literes, szivar alakú fahordókba fejtik át.
A hordós érlelésnek köszönhetően kerek, határozott bort kaptunk, melyben fűszeres, almás és egres jegyeket fedezhetünk fel. A közepesen testes furmint borunkat csodálatos mineralitás, ropogós savak jellemzik hosszú lecsengéssel.
Ez egy igen jól sikerült kékfrankos rozé öreg tőkékről az egri Középbércről. Édes cseresznye, pirosribizli és málna. Klasszikus reduktív iskola, vidám, jó ízű korty, kis mineralitás az illatban és az ízben.
Viszonylag sötét, rubint színű. illatában érett piros bogyós gyümölcsök, szilva és édes fűszerek. Ízében száraz, szoliid struktúrával és kiemelkedő kerekséggel. Utóízében hosszantartó komplex gyümölcsösség.
Nagyon fajtajelleges, fűszeres bor. Üde kadarka, nem a túlérett ízvilág jellemzi. Elegáns bor, mindenképp meghatározó benne a sav, de nem savhangsúlyos. Érdekessége, hogy nem volt fahordóban!
Illata nagyon hívogató gyümölcsös, intenzív őszibarack és egzotikus gyümölcs. Friss és kellemesen édes, fajtára jellemző ízvilág
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el a Szekszárdi ETALON Cuvée, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
Fűszeres, gyümölcsös gazdag illatával és ízével igazán szép, hosszú lecsengésű desszertbor.