Tartalmas rozé cuvée, kedvességét a...
Címkék
Egy család szenvedélye A bor szerelmeseinek tüze. A Cabernet Sauvignon fekete ribizlije, a merlot bogyós gyümölcse és a Shiraz különlegessége Ez mind a mi Tangónk Érlelés: kóracél tartályban és használt barrique hordóban
100% Franc az Ördögárok dűlőből. A pohárban feketébe hajló mag, lassan mozgó, tartalmas tétel. Illatában a villányi termőtáj meleg, elegáns jelleme. Érett, túlérett piros és fekete gyümölcsök, finoman sós-füstös jegyek és kávé behízelgő harmóniája. Kóstolva puha tanninokban bővelkedik, de nem bújnak el az aromák. A nagyborokra jellemzően minden elemében...
Színében szalmasárga. Könnyed illatában érett körte és sárga alma aromája fedezhető fel, amely mellett megjelenik a méz illata is. Ízében, akárcsak illatában a mézes karakter, a körte és sárga alma ízei dominálnak...
Halvány szalmasárga szín, ezüstös reflexekkel. Illatában intenzív trópusi illatjegyek, -papaya, maracuja, -később barackos, körtés illatokra vált, friss, zöldfűszeres kísérettel. Kóstolva fajsúlyos, tiszta, tartalmas bor, cikázó savérzettel. Gyümölcsössége a diszkrét hátteret képviseli, közepesen hosszú, megmaradó korty.
Likőrös, fűszeres bor, sok borókabogyó és fahéj: meg karácsonyi fűszerek. A hordónak még mindig kell egy kis idő, addig örüljünk a cseresznyés utóíznek, az eperdzsemes, dohányos, édes tanninoknak.
Tartályban és kisebb része hordóban érlelt, aroma gazdag, gyümölcsös 100% Viognier. A Viognier francia fajta, jellemzően nagyon gyümölcsös, finom aromagazdag bort ad, a különféle egzotikus gyümölcsök, citrusok, valamint barack, körte illataival, ízeivel.
Lendületes bor, feszes savakkal. Ízben és illatban a fajtára jellemző fűszerek, málna és ribizli. Könnyed,mégis tartalmas vörösbor.
Színe a hosszú érleléstől az oxidáció miatt kifakul erről kapta a nevét (tawny topáz). Az alap tawnyt többféle és több évjáratú bor házasításával állítják elő, átlagosan három év érlelés után. Ekkor a nagy tartályokból kisebb, jellemzően 534 literes, szivar alakú fahordókba fejtik át.
A hordós érlelésnek köszönhetően kerek, határozott bort kaptunk, melyben fűszeres, almás és egres jegyeket fedezhetünk fel. A közepesen testes furmint borunkat csodálatos mineralitás, ropogós savak jellemzik hosszú lecsengéssel.
Intenzív, de nem tolakodó, behízelgő illat, melyben jól beérett fehér húsú gyümölcsök sorakoznak. Mangó, körte, barack, pici vaníliával. Kóstolva feszes savak andnak a kortynak lendületet, melyben a citrusokat és némi zöldfűszerességet kellemes gyöngyözés tesz teljessé.
Kékfrankos-merlot Illatában cseresznye, friss málna és piros ribiszke. Szájban is szép gyümölcsös, hosszú lecsengéssel. Tartalmas és elegáns rosé.
Viszonylag sötét, rubint színű. illatában érett piros bogyós gyümölcsök, szilva és édes fűszerek. Ízében száraz, szoliid struktúrával és kiemelkedő kerekséggel. Utóízében hosszantartó komplex gyümölcsösség.
Nagyon fajtajelleges, fűszeres bor. Üde kadarka, nem a túlérett ízvilág jellemzi. Elegáns bor, mindenképp meghatározó benne a sav, de nem savhangsúlyos. Érdekessége, hogy nem volt fahordóban!
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el a Szekszárdi ETALON Cuvée, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
3 borásznő Bárdos Sarolta, Bodó Judit és Berecz Stephanie közös bora, amely 2011-től minden évjáratban elkészült. Nagyrészt Furmint és kisebb részben Hárslevelű házasítása, 3 település 3 dűlőjéből. Szóval egy igazi borvidéki bor.
Fűszeres, gyümölcsös gazdag illatával és ízével igazán szép, hosszú lecsengésű desszertbor.
Az érett szőlő és a 28 napos héjon erjesztés gazdag zamatokat eredményezett. Lesimult tanninok, a palackérlelés során szépen megjelent a franc ra jellemző mély meleg illat, csokoládés jelleg.
Tartalmas és gyümölcsös rozénk könnyű ételek, és nyáresti beszélgetések méltó kísérője.
Visszafogott illat, elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, mineralitással és enyhe tűzkövességgel. Pohárban déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség...