Tartalmas rozé cuvée, kedvességét a...
Címkék
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.
Koncentrált, érett, botritiszben gazdag furmint, komplex, mély, ásványos és mézes illattal, a zempléni hordós érlelés finom tölgyével keretezve. A 179 gramm cukor édességét élénk, lime-os, szépen érett savak egyensúlyozzák. Jóízű, kortárs, tartalmas. Krémes, vastag korty, citromkrém, kis vajasság, telt, hosszú íz.
A Steiger dűlő terméséből készült bor a pincészet könnyedebbre hangolt veltelínije, mely élénk zöldes sárga árnyalatot és rendkívül friss illatot hordoz, főleg grapefruit, lime és friss zöldfűszerek formájában. Ízében is a frissesség, tisztaság és lédús citrusos gyümölcsösség nyújtja a folytatást, melyet ropogós savérzet, valamint nagyon finoman apró...
45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot
Az erjesztést követően, 12 hónapos nagy tölgyfa hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak. Alkoholtartalom (V/V) 14,9%
Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort.
Fokozatosan nyíló, piros bogyós jegyek, csipkebogyó, málna, rózsabors. Lendületes savak, feszes szerkezet, ízében visszakapjuk az illatnál leírtakat. Kellemesen melengető alkoholérzet.
A pohárban tiszta behízelgő illatok fogadnak. Erdei gyümölcsök és a dohány játéka, a hordófűszerek megfelelő aránya egy már összeforrt bor benyomását kelti.
A bor alapanyagául szolgáló Sauvignon Blanc szőlőt a Loire folyó bal partjáról szüretelték. Klasszikus francia stílusban készített Sauvignon. Illata és íze egyaránt üde és friss benyomást kelt.
Szüret után a szőlőfürtöket bambusz rácson 3-4 hónapon keresztül szárítják, az erjesztés csak ezután következik. Ennek a technológiának köszönhetően a bor hihetetlenül testes és komlex. Akár 30-35 éven keresztül is érlelhető. Vadételek, érett sajtok ideális társa.
Sötétvörös színű bor. Illatában a gyönyörű ászkolási jelleg mellett sokféle vörös húsú gyümölcs aromáit, fűszereket, finom dohánylevél illatot és eukaliptuszt érezhetünk. Intenzív íze gyümölcsöt és kakaót rejteget. Kerek, hosszú utóízű bor, melyet friss sajtokhoz, vörös húsú ételekhez és tésztákhoz fogyasszunk.
Az egyik nagy klasszikus. Nagyon jó egyensúlyban a gyümölcsös és az élesztős jelleg. Pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítás, 100 különböző, 30 %-ban reserve, borokból, a konzisztencia biztosítása érdekében.
Cabrnet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir és merlot . Élénk, friss, reduktív technológiával készült Dél balatoni rozé eperrel, hideg cseresznyével, finom savakkal.
Intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású.
Vinagora 2022 Ezüstérem A bort kitöltve árad a virágillat. Színe ezüstös aranysárga, ragyogó tiszta. Szájban üde, ízben finom vegetális jegyek, grapefruit és sok-sok citrus diszkrét alma és körte lecsengéssel. Határozott karakter, szép savszerkezet, fiatalos lendület.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem Chardonnay, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű, sauvignon blanc Szalmasárga, zöldes bevillanásokkal. Illatában harsogó hársvirág és gyanta. Kortyában akácméz, fehér tea, fehérhúsú őszibarack és ananász. Savai elegánsak, klasszul kísérik a kortyot, kifejezett egzotikus utóízzel. Jól behűtve a nyár bora lesz, már...
Vinagora 2025 - Champion díj Szalmasárga szín, friss citrusos illat. Komplex savszerkezet, szép összetett aszú.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem A Szeleshát-dűlő újraegyesítése és a tökéletes évjárat lehetőséget adott a birtok zászlósborának elkészítéséhez. A bor sűrű és koncentrált, bordói házasítás. Egy évet töltött új tölgyfa hordóban, aminek 70% magyar, 30%-a francia fa. Utolsó simításokat a palackos érlelés végzi rajta. Forrás: Szeleshát pincészet
Ezt a bort nem minden évjáratban készítjük, hiszen megfelelő alapanyagot nem mindig tudunk válogatni. Hordóban erjed saját élesztőkkel, majd 6 hónapot érlelődik hordóban.