Dűlőszelektált kékfrankos egy...
Címkék
Fokozatosan nyíló, piros bogyós jegyek, csipkebogyó, málna, rózsabors. Lendületes savak, feszes szerkezet, ízében visszakapjuk az illatnál leírtakat. Kellemesen melengető alkoholérzet.
A pohárban tiszta behízelgő illatok fogadnak. Erdei gyümölcsök és a dohány játéka, a hordófűszerek megfelelő aránya egy már összeforrt bor benyomását kelti.
A bor alapanyagául szolgáló Sauvignon Blanc szőlőt a Loire folyó bal partjáról szüretelték. Klasszikus francia stílusban készített Sauvignon. Illata és íze egyaránt üde és friss benyomást kelt.
Szüret után a szőlőfürtöket bambusz rácson 3-4 hónapon keresztül szárítják, az erjesztés csak ezután következik. Ennek a technológiának köszönhetően a bor hihetetlenül testes és komlex. Akár 30-35 éven keresztül is érlelhető. Vadételek, érett sajtok ideális társa.
Sötétvörös színű bor. Illatában a gyönyörű ászkolási jelleg mellett sokféle vörös húsú gyümölcs aromáit, fűszereket, finom dohánylevél illatot és eukaliptuszt érezhetünk. Intenzív íze gyümölcsöt és kakaót rejteget. Kerek, hosszú utóízű bor, melyet friss sajtokhoz, vörös húsú ételekhez és tésztákhoz fogyasszunk.
Az egyik nagy klasszikus. Nagyon jó egyensúlyban a gyümölcsös és az élesztős jelleg. Pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítás, 100 különböző, 30 %-ban reserve, borokból, a konzisztencia biztosítása érdekében.
Cabrnet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir és merlot . Élénk, friss, reduktív technológiával készült Dél balatoni rozé eperrel, hideg cseresznyével, finom savakkal.
Intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású.
Vinagora 2022 Ezüstérem A bort kitöltve árad a virágillat. Színe ezüstös aranysárga, ragyogó tiszta. Szájban üde, ízben finom vegetális jegyek, grapefruit és sok-sok citrus diszkrét alma és körte lecsengéssel. Határozott karakter, szép savszerkezet, fiatalos lendület.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem Chardonnay, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű, sauvignon blanc Szalmasárga, zöldes bevillanásokkal. Illatában harsogó hársvirág és gyanta. Kortyában akácméz, fehér tea, fehérhúsú őszibarack és ananász. Savai elegánsak, klasszul kísérik a kortyot, kifejezett egzotikus utóízzel. Jól behűtve a nyár bora lesz, már...
Vinagora 2025 - Champion díj Szalmasárga szín, friss citrusos illat. Komplex savszerkezet, szép összetett aszú.
Decanter World Wine Awards 2025 - Ezüstérem A Szeleshát-dűlő újraegyesítése és a tökéletes évjárat lehetőséget adott a birtok zászlósborának elkészítéséhez. A bor sűrű és koncentrált, bordói házasítás. Egy évet töltött új tölgyfa hordóban, aminek 70% magyar, 30%-a francia fa. Utolsó simításokat a palackos érlelés végzi rajta. Forrás: Szeleshát pincészet
Ezt a bort nem minden évjáratban készítjük, hiszen megfelelő alapanyagot nem mindig tudunk válogatni. Hordóban erjed saját élesztőkkel, majd 6 hónapot érlelődik hordóban.
Fekete hegy dűlő hozamkorlátozott terméséből készített közepesen testes vörösbor. Acéltartályban történő erjedés után 12 hónapig érlelődött másodtöltésű barrique hordóban. Bíborvörös szín jellemzi. Illatában, ízében meggy, cseresznye fedezhető fel, melyet csokoládés aromák egészítenek ki.
Fügés finomság, likőrös trüffel krémmel és mindez csokiba borítva Mennyei finomság minden ínyenc számára
Fügés finomság, likőrös trüffel krémmel és mindez csokiba borítva Mennyei finomság minden ínyenc számára
Vinagora 2021 Aranyérem Tartályban erjedt majd nagy fahordókban érett egy éven át. Illatában barack, zöldalma és kamilla. Élénk korty, közepes test, vibráló savakkal, hosszan tartó gazdag lecsengés.
A birtok legjobb fekvésű területe található az Előhegy fennsíkján, melyről kézi szüretelés során válogattuk a szőlőt. A nemes alapanyagot vegyes dongájú barrique hordókban érleltük 15 hónapon keresztül, a végleges ízvilág kiteljesedése érdekében.
Acéltartályban és nagy hordóban egyaránt pihent, utóbbiban csak annyit, hogy szép kerek legyen a bor.
Merlot és Cabernet Sauvignon házasításából készült bor, amely nevét a kiváló adottságú területről kapta. A Porkoláb házasítást pincészetünk csak kiváló évjáratú borokból készíti.
Villányi Ördögárok (Cabernet Franc 50%), Jammertal (Cabernet Sauvignon 25%), Fekete hegy (Merlot 25%) dűlőkből származó szőlők leveinek házasítása, mely 24 hónapot pihent francia és magyar tölgyfahordókban.