Címkék
Kivételesen gazdag aromavilágú, harmonikus, selymes, fenséges bor. Emlékezetes pillanatok felejthetetlen kísérője. Vad- és marhaételek, gyümölcsös desszertek tökéletes társa.
45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot
Az erjesztést követően, 12 hónapos nagy tölgyfa hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak. Alkoholtartalom (V/V) 14,9%
Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort.
Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. Gondosan válogatatt szőlőkből készült, tölgyfahordóban érlelődött.
Fokozatosan nyíló, piros bogyós jegyek, csipkebogyó, málna, rózsabors. Lendületes savak, feszes szerkezet, ízében visszakapjuk az illatnál leírtakat. Kellemesen melengető alkoholérzet.
A pohárban tiszta behízelgő illatok fogadnak. Erdei gyümölcsök és a dohány játéka, a hordófűszerek megfelelő aránya egy már összeforrt bor benyomását kelti.
A bor alapanyagául szolgáló Sauvignon Blanc szőlőt a Loire folyó bal partjáról szüretelték. Klasszikus francia stílusban készített Sauvignon. Illata és íze egyaránt üde és friss benyomást kelt.
Szüret után a szőlőfürtöket bambusz rácson 3-4 hónapon keresztül szárítják, az erjesztés csak ezután következik. Ennek a technológiának köszönhetően a bor hihetetlenül testes és komlex. Akár 30-35 éven keresztül is érlelhető. Vadételek, érett sajtok ideális társa.
Sötétvörös színű bor. Illatában a gyönyörű ászkolási jelleg mellett sokféle vörös húsú gyümölcs aromáit, fűszereket, finom dohánylevél illatot és eukaliptuszt érezhetünk. Intenzív íze gyümölcsöt és kakaót rejteget. Kerek, hosszú utóízű bor, melyet friss sajtokhoz, vörös húsú ételekhez és tésztákhoz fogyasszunk.
Az egyik nagy klasszikus. Nagyon jó egyensúlyban a gyümölcsös és az élesztős jelleg. Pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítás, 100 különböző, 30 %-ban reserve, borokból, a konzisztencia biztosítása érdekében.
Cabrnet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir és merlot . Élénk, friss, reduktív technológiával készült Dél balatoni rozé eperrel, hideg cseresznyével, finom savakkal.
Intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású.
Vinagora 2022 Ezüstérem A bort kitöltve árad a virágillat. Színe ezüstös aranysárga, ragyogó tiszta. Szájban üde, ízben finom vegetális jegyek, grapefruit és sok-sok citrus diszkrét alma és körte lecsengéssel. Határozott karakter, szép savszerkezet, fiatalos lendület.
Chardonnay, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű, sauvignon blanc Szalmasárga, zöldes bevillanásokkal. Illatában harsogó hársvirág és gyanta. Kortyában akácméz, fehér tea, fehérhúsú őszibarack és ananász. Savai elegánsak, klasszul kísérik a kortyot, kifejezett egzotikus utóízzel. Jól behűtve a nyár bora lesz, már látjuk!
Szalmasárga szín, friss citrusos illat. Komplex savszerkezet, szép összetett aszú.
Ezt a bort nem minden évjáratban készítjük, hiszen megfelelő alapanyagot nem mindig tudunk válogatni. Hordóban erjed saját élesztőkkel, majd 6 hónapot érlelődik hordóban.
Fekete hegy dűlő hozamkorlátozott terméséből készített közepesen testes vörösbor. Acéltartályban történő erjedés után 12 hónapig érlelődött másodtöltésű barrique hordóban. Bíborvörös szín jellemzi. Illatában, ízében meggy, cseresznye fedezhető fel, melyet csokoládés aromák egészítenek ki.
Fügés finomság, likőrös trüffel krémmel és mindez csokiba borítva Mennyei finomság minden ínyenc számára