Címkék
Virágok, zöld alma és citrusok illata, a szájban finomra érett buborékokkal, zsenge savérzettel és finom sóssággal. Két év érlelés után, a palackokat kis adagokban, mindig frissen degorzsálják.
A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (30%) és Merlot (10%). 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban, majd a hordós érlelést követően legalább 1 évig palackban fejlődik. Mély, sötét intenzitású, bíborba hajló sötétvörös színárnyalat jellemzi.
Kristálytiszta közepesen mély intenzitású rubin színét gránátos szél szegélyezi. Illatában meleg fűszeresség, érett szeder és fekete cseresznye játssza a főszerepet. Szájban a száraz telt korty közepes savérzete, lágy tanninal egészül ki...
Klasszikus furmintnak indul a pohárban, visszafogott ásványosság, eső utáni bazalt. Utána grapefruit és őszibarack illata robban a pohárban. Kerek, kedves korty, kis természetes maradékcukor és vibráló tokaji savak szép egyensúlya. Behízelgő, tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel, almával és őszibarackkal, a végén friss nyári körtével, szájat mindenhol betöltő...
Kivételesen gazdag aromavilágú, harmonikus, selymes, fenséges bor. Emlékezetes pillanatok felejthetetlen kísérője. Vad- és marhaételek, gyümölcsös desszertek tökéletes társa.
A Bolyki Szőlőbirtokon a minőséget tartjuk a legfontosabbnak, ezért hosszú évek óta célunk volt, hogy készíthessünk bikavért a legmagasabb, grand superior minőségi kategóriában.
12 14 hónapos hordós érleléssel készült, testes, karakteres Malbec.
Sötét intenzív szín, sűrű anyag, nagy bort ígér. A gombás, földes jegyek mind mind a terroir jegyeit hozzák előtérbe. A gyümölcsök (szilva, megy) mellet beköszön a kakaó és az ét csoki íz jegyei is, melyet a szép hordóhasználat tesz kerekké. A kortyban érezhető, hogy fajtajegyek kissé háttérbe szorulnak, helyet adván a terroirnak. Bár még gyerekcipőben...
Ez a bor a fenntartható gazdálkodás és a természet iránti elkötelezettség szimbóluma az Eszterbauer Borászat kínálatában. A borkészítés során nem használnak vegyszereket, így a bor a lehető legtermészetesebb formájában jut el hozzád.
A Néró egy fűszeres és lédús magyar szőlőfajta, sötétkékes színnel. Csemegeszőlőként és borszőlőként is megállja a helyét, kettős hasznosítású fajta...
A Loire folyó jobb partjára telepített ültetvényekről szüretelték a tökéletesen egészséges és jól beérett szőlőt.
50-50% Királyleányka, Szürkebarát. Illatában fehér virágok, citrom és fehérhúsú barack. A korty végén trópusi gyümölcsök és pici fehér bors is beköszön. A lecsengés hosszú 6 gramm maradék cukor kerekítve.
A pincészet eszenciája, mely egy különleges hordóválogatás. A pincészet legszebb új barrique hordóiból szelektált, limitált mennyiségben készülő borkülönlegessége. Magában hordozza az egyedülálló Villányi termőtáj valamennyi értékét. Mélység, komplexitás, koncentráció és elegancia jellemzik. Nagy érlelési potenciállal rendelkező bor. Alkoholtartalom (V/V)...
Elegáns, halvány rózsaszín. Leheletnyi szénsav, málna, pomelo, grapefruit, finom, zamatos korty.
A nagyobb része kékfrankos, blauburger, pinot noir, de a borászatnál fellelhető összes fajta megtalálható benne. Meggyes, feketecseresznyés, könnyű, zamatos, nyári vörösbor a kékfrankos és a blauburger gazdag fűszereivel. Kedves, jó ivású bor, közepes testtel. Alkoholtartalom (V/V) 12,5%
Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi. Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják, úgy mint a kék szilváé friss és aszalt formában egyaránt, a dohányé és a csokoládéé.
Szekszárdias kékfrankos, mely egyszerre jeleníti meg a fajtára jellemző izgalmas savakban és gyümölcsökben bővelkedő tulajdonságokat és a borvidékben rejlő szelídséget. Tanninban gazdag, gyümölcsízeit hosszan megtartó vörösbor egy kiváló évjáratból.
Ízében szép, élénk és friss kék gyümölcsökben bővelkedik, a gazdag középső ízben pedig szilva és vörös cseresznye jelenik meg...
Acéltartályban és nagy hordóban egyaránt pihent, utóbbiban csak annyit, hogy szép kerek legyen a bor.
A diszkréten virágos, gyümölcsös illat hátterében szépen megjelenik a Somlóra jellemző ásványosság. Jól iható, arányos szerkezetű bor, amelyben a frissítő gyümölcsösség és grapefruit dominál. Utóízében a sósság is visszatér.