Címkék
Szép arany szín, illatában aszalt gyümölcsök. Ízében gazdag gyümölcsösség, fa, édesség és szép savak egyensúlya. A korty végén finom ásványosság, finom botrytisz kesernye.
Színe aranysárga, vastag és édes illatú aszú. Elegáns, fehér virágos, akácmézes és őszibarackos jegyek szép összhangja.
Csillogó, világos aranyszín, intenzív, sokrétű illat. Különleges, rendkívül összetett és gazdag gyümölcsök, intenzív és hosszú utóíz.
A sokféle meggy közül a cigánymeggy adja a legszebb pálinkát. Nem véletlenül, divatos íz lett. Bátorságot vettünk megmérettetni magunkat, és Nagykanizsán termelt „késői szüretelésű", lekvárnak való gyümölcsből készítettük e pálinkát.
A „szomolyai fekete” talán a cseresznye legjobb fajtája. Íze édes, zamata jellegzetes, leve sötétvörösen festő, pálinkája pedig a legrégebbiek közét tartozik. Nagy merészség volt hát részünkről saját termelésű szomolyaiból pálinkát készíteni, de úgy gondoljuk, az eredmény magáért beszél.
6 puttonyos aszúnak megfelelő maradék cukorral készült, de mégsem nehéz sőt egy könnyed szamorodni. Nagyon szép sav cukor egyensúly.
Berliner Wine Trophy 2023 Aranyérem 2019-es évjárat November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 70 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival.
Merlot gerincű házasítás, cabernet franc és cabernet sauvignon fajtákkal. Aromavilágában érett szilva és áfonya, némi elegáns vaníliával, kakaóbabbal és a hordós érlelésből fakadó finom édes dohányossággal. Kerek és intenzív a kortya, érett, eleven tanninokkal, érett áfonyával és finom, feketecsokoládés lecsengéssel.
A shiraz könnyebb, gyümölcsös és dinamikus arca a Balatonra néző Rád pusztai fennsíkról. Piros gyümölcsök, friss zamatok, hosszú, száraz lecsengés a nagyhordós érlelés jegyeivel.
Illatában barack, bodza, csalán. Szájban ropogós savak, zamatos, hosszú korty.
A Gamla Sauvignon Blanc kellemes guava-, ananász-, citrom-, őszibarack- és dinnyefélék kavalkádját mutatja be. Könnyed, frissítő, de egy közepes test és a savak szép egyensúlyban tartják.
Badacsony három legjellemzőbb szőlőfajtájából házasította Tamás a fiatalosan élénk savtartalmú, minerális ízvilágú bort. A Kéknyelű nemes markánssága, az Olasz rizling könnyedebb finomsága és a tartályos érlelés frissessége együtt, igazi egyediség.
Válogatott Rajnai a Packalló dűlőről. Mediterrán gyümölcsös, citrusos, széles savalapon. Testességét leheletnyi maradékcukor kedvesíti, a korty végén mentás friss gyümölcsíz marad a szájban.
A bor Toscana Chianti Rúfina alrégiójából származik. Főként Sangiovese szőlőfajtából készült (90% és 10% ban egyéb fajták:
A Montalcino mellett elhelyezkedő Castel Giocondo birtokon termelt Sangiovese szőlőből készült nagytestű, komplex vörösbor.
Igazi portói különlegesség! Friss, könnyed stílusú, gyümölcsös portói. Önmagában, jól lehűtve vagy jéggel és tonikkal fogyasszuk, forró, nyári estéken.
Veneto régió, Valpolicella alrégiójából származik. Egy Valpolicella mindig házasítás, Corvina, Rondinella és Molinara szőlőkből készül.
Tartályban erjedt, majd egy évig nagy ászokhordóban érett.. Illatában szép Syrah-s karakter, ibolya, fekete olíva és bors. Szájban az erdei gyümölcsök mellett élénk savak, tannin, hordófűszerek és közepes test.
Helyi fajtákból (Loureiro,Pedernã,Trajadura,Azal) készült könnyű, félszáraz fehérbor, enyhe szénsavassággal. Nagyon világos citromsárga színű, enyhén pezsgős, ami fokozza illatát, ízét és frissességét. Aromás és magával ragadó, citrusos és trópusi gyümölcsös jegyeket élénk és élénkítő savassággal egészíti ki, amelyet egy enyhe cukortartalom nagyon jól...
A bort a Kopár , és az Ördögárok dűlőből származó tételek alkotják a következő arányban 70% Cabernet sauvignon (Kopár) 20% Cabernet franc (Kopár) 10% Merlot (Ördögárok).
Fügés finomság, likőrös trüffel krémmel és mindez csokiba borítva Mennyei finomság minden ínyenc számára