Címkék
A bort a Kopár , és az Ördögárok dűlőből származó tételek alkotják a következő arányban 70% Cabernet sauvignon (Kopár) 20% Cabernet franc (Kopár) 10% Merlot (Ördögárok).
Több évjárat, de legalább 10 évig érlelt borok házasítása. Intenzív illat, komplex ízjegyek, krémes, lágy és bársonyos bor.
Cabernet franc, Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot. Erősen visszafogott termésmennyiség, 18 hónapos barrique érlelés, teljes almasavbontás. Komoly megjelenésű, mély szinű, már illatában a nagy vörösborok igéretével. Ízvilága rendkivül tömör és sokrétű A nagy vörösborok iránt érdeklődőknek feltétlenül meg kell kóstolni
Nagyon nehéz évjárat volt, alapvetően meleg, de rengeteg esővel. Közepes terhelés, kiváló minőség, egészséges szőlő. A kora reggeli szüretet követően a szőlőt kíméletesen feldolgoztuk, pár órát áztattuk, majd préseltük...
Világosabb árnyalatú zöldessárga szín. Üde, vonzó, gyümölcsös-virágos illat, szőlős, citrusos és áványos jegyekkel. Ízében is friss és üde, szőlős, őszibarackos ízvilágú tétel egy kis finom ásványossággal. Jó arányokkal bíró, élénk zamatú, lendületes savtartalmú, jó ivású nyári bor.
Illatban már rögtön elénk tárul gazdagsága: édes mandulás sütemény, mirebella szilva citrussal. Szájban ezt szépen egyensúlyba hozza citrusossága, mellé gyógynövényes jegyek társulnak. Feszes test, lendületes savak, lenyűgöző, hosszú utóíz, kitartó lágy mousse.
„Vagány zweigelt!” Nagyon komplex, elegáns, gyümölcsös, szép hordós jegyekkel. Hordós érlelés, első töltésű hordóban érlelve. Erősen hozam korlátozott (1,5 kg-os tőke terhelés)
Reduktív és hordós tétel vidám, gyümölcsös, citrusos, grapefruitos, ásványos sauvignon blanc.
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
A klasszikus Wairau-völgyi stílus, amely az ebben a régióban található érett gyümölcsök védjegye. Illatában tiszta és erőteljes a gyümölcsösség (maracuja, grapefruit és feketeribizli). Ízben koncentrált, egres és Guava gyümölcs, finom savak és hosszú utóíz.
Tiszta, szalmasárga szín, intenzív trópusi gyümölcsös és vajas karakterű illat. Megkóstolva sok trópusi gyümölcsöt mutat, a háttérben, harmónikusan illeszkedve a fahordós érlelésből származó jegyek.
Halvány színű, lassú CO2 buborékképződés jellemzi. Illatban a nyári almára, egresre, citrusokra emlékeztet. Íze izgalmas gyümölcsös, élesztős ízjegyekkel, nagyon szép savszerkezettel. Összetett és elegáns pezsgő, kellemes lecsengéssel. Tradicionális, palackos erjesztésű, minőségi rosé pezsgő.
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél.
Határozott, intenzív illat, először tavaszi virágos, gyógynövényes később gyümölcsös. Pemetefű, édeskömény, kevés menta után érkezik meg a barack, mely édes, lekváros jegyeket visel. Ez a komplexitás mely először kissé meglepő, később szép egységet képez.
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Sós karamellás krémmel töltött aszalt füge tejcsokoládéval leöntve. A dobozban minden szem egyesével csomagolt.
Egy igazi klasszikus, a pinot noirnak (50-55%) köszönhetően jól strukturált, mély szerkezetű champagne, amelyhez a chardonnay eleganciát, a pinot meunier gyümölcsösséget ad. Elkészítéséhez több mint 100 cru-ről válogatták a szőlőt, a házasítást 10-20 % réserve borral egészítették ki.
Szép fajtajelleg jellemzi, melyet jól kiegészít a késői szüretből származó, érett, aszalt gyümölcsös illat. Ízben a keserűcsokoládé, a meggy jellemzi hosszú tartalmas utóízzel. A 12 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően a bor aromái és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak.
Kézzel szüretelt tökéletes szőlő pezsgő céljára 24 hónapos palackos erjesztés és érlelés.Halvány szalmasárga színű. Tiszta, zöld gyümölcsös illatok, kis virágos jegyekkel.A szájban elegáns, krémes buborékok, jellegzetes ízekkel.
Elegáns, finom kidolgozású, minden részletében kifogástalan prosecco Valdobbiadene területről organikusan művelt szőlőből. A modern prosecco legszebb arca. Virágos, őszibarackos, mézes illat, zamatgazdag, viszonylag széles korty, mandulás, gyümölcsös lecsengés. A buborék finomsága önálló érték ebben a proseccoban.