Címkék
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
A klasszikus Wairau-völgyi stílus, amely az ebben a régióban található érett gyümölcsök védjegye. Illatában tiszta és erőteljes a gyümölcsösség (maracuja, grapefruit és feketeribizli). Ízben koncentrált, egres és Guava gyümölcs, finom savak és hosszú utóíz.
Tiszta, szalmasárga szín, intenzív trópusi gyümölcsös és vajas karakterű illat. Megkóstolva sok trópusi gyümölcsöt mutat, a háttérben, harmónikusan illeszkedve a fahordós érlelésből származó jegyek.
Halvány színű, lassú CO2 buborékképződés jellemzi. Illatban a nyári almára, egresre, citrusokra emlékeztet. Íze izgalmas gyümölcsös, élesztős ízjegyekkel, nagyon szép savszerkezettel. Összetett és elegáns pezsgő, kellemes lecsengéssel. Tradicionális, palackos erjesztésű, minőségi rosé pezsgő.
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél.
Határozott, intenzív illat, először tavaszi virágos, gyógynövényes később gyümölcsös. Pemetefű, édeskömény, kevés menta után érkezik meg a barack, mely édes, lekváros jegyeket visel. Ez a komplexitás mely először kissé meglepő, később szép egységet képez.
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Sós karamellás krémmel töltött aszalt füge tejcsokoládéval leöntve. A dobozban minden szem egyesével csomagolt.
Egy igazi klasszikus, a pinot noirnak (50-55%) köszönhetően jól strukturált, mély szerkezetű champagne, amelyhez a chardonnay eleganciát, a pinot meunier gyümölcsösséget ad. Elkészítéséhez több mint 100 cru-ről válogatták a szőlőt, a házasítást 10-20 % réserve borral egészítették ki.
Szép fajtajelleg jellemzi, melyet jól kiegészít a késői szüretből származó, érett, aszalt gyümölcsös illat. Ízben a keserűcsokoládé, a meggy jellemzi hosszú tartalmas utóízzel. A 12 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően a bor aromái és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak.
Kézzel szüretelt tökéletes szőlő pezsgő céljára 24 hónapos palackos erjesztés és érlelés.Halvány szalmasárga színű. Tiszta, zöld gyümölcsös illatok, kis virágos jegyekkel.A szájban elegáns, krémes buborékok, jellegzetes ízekkel.
Elegáns, finom kidolgozású, minden részletében kifogástalan prosecco Valdobbiadene területről organikusan művelt szőlőből. A modern prosecco legszebb arca. Virágos, őszibarackos, mézes illat, zamatgazdag, viszonylag széles korty, mandulás, gyümölcsös lecsengés. A buborék finomsága önálló érték ebben a proseccoban.
A Roku, a Beam Suntory új kézműves gin-je. Nevének jelentése; HAT. A hatos szám utal a hatszögletű üvegformára és a hat különböző japán fűszerre amivel kiegészítik a nyolc klasszikus gin fűszert így megalkotva ezt a prémium gin-t.
Kiváló minőségű díjnyertes pálinkák, izgalmas, modern, letisztult formájú üvegek egyedi megjelenésével. Kizárólag a legnemesebb - az adott fajta sajátosságait legszebben képviselő – nemes és vad gyümölcsökből készülnek, kézzel palackozva a legapróbb részleteket figyelő gondossággal.
Kiváló minőségű díjnyertes pálinkák, izgalmas, modern, letisztult formájú üvegek egyedi megjelenésével. Kizárólag a legnemesebb - az adott fajta sajátosságait legszebben képviselő – nemes és vad gyümölcsökből készülnek, kézzel palackozva a legapróbb részleteket figyelő gondossággal.
Mézes-sós-virágos illat, ízben, ásványos, sós, zöld és sárgaalma, mandula köszön vissza. Az intenzív gyümölcsösség a korty közepén átfordul, és onnantól a mandulás-sós ízek kerülnek felülre...
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
100% Furmint Orrban nagyon gazdag, szárított barack, csokoládé, méz, dió, füge, narancshéj jegyekkel és némi karamella. A rendkívül összetett illatot egy csoda követ a szájban. Még mindig élénk, sok aszalt gyümölcs, csokoládé, karamell. Nagyon sima és krémes, és van egy olajos, összetett testesség is.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Teljes érésben szedett, telt, nagyon jó ivású, tartályos Olaszrizling és Rajnai Rizling házasítása a szekszárdi Leányvár dűlőből. Citrusok, grépfrút, érett trópusi gyümölcsök kavalkádja. Stílusában a mediterrán borokra hasonlít, igazi nyári bor a vízpart mellé, kerti grillpartikhoz, késő éjszakába nyúló nyáresti beszélgetésekhez.
A Brut Premier testesíti meg a Louis Roederer ház stílusát, elegánsan ötvözve a régit az újjal, a fiatal borok frissességét az érett borok kerekségével. Jól strukturált champagne, stílusa modern, erőteljes, de nem nélkülözi a fineszességet sem.
Öt nagyszerű fajta házasításából született bor, ami ennél fogva egyfajta birtokborként is értelmezhető. Négy nagy világfajta, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, shiraz kiegészítve a Kárpát-medence egyik fajtájával, a kékfrankossal.