Címkék
Badacsony három legjellemzőbb szőlőfajtájából házasította Tamás a fiatalosan élénk savtartalmú, minerális ízvilágú bort. A Kéknyelű nemes markánssága, az Olasz rizling könnyedebb finomsága és a tartályos érlelés frissessége együtt, igazi egyediség.
A bor Toscana Chianti Rúfina alrégiójából származik. Főként Sangiovese szőlőfajtából készült (90% és 10% ban egyéb fajták:
A Montalcino mellett elhelyezkedő Castel Giocondo birtokon termelt Sangiovese szőlőből készült nagytestű, komplex vörösbor.
Igazi portói különlegesség! Friss, könnyed stílusú, gyümölcsös portói. Önmagában, jól lehűtve vagy jéggel és tonikkal fogyasszuk, forró, nyári estéken.
Veneto régió, Valpolicella alrégiójából származik. Egy Valpolicella mindig házasítás, Corvina, Rondinella és Molinara szőlőkből készül.
Helyi fajtákból (Loureiro,Pedernã,Trajadura,Azal) készült könnyű, félszáraz fehérbor, enyhe szénsavassággal. Nagyon világos citromsárga színű, enyhén pezsgős, ami fokozza illatát, ízét és frissességét. Aromás és magával ragadó, citrusos és trópusi gyümölcsös jegyeket élénk és élénkítő savassággal egészíti ki, amelyet egy enyhe cukortartalom nagyon jól...
A bort a Kopár , és az Ördögárok dűlőből származó tételek alkotják a következő arányban 70% Cabernet sauvignon (Kopár) 20% Cabernet franc (Kopár) 10% Merlot (Ördögárok).
Fügés finomság, likőrös trüffel krémmel és mindez csokiba borítva Mennyei finomság minden ínyenc számára
Több évjárat, de legalább 10 évig érlelt borok házasítása. Intenzív illat, komplex ízjegyek, krémes, lágy és bársonyos bor.
Cabernet franc, Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot. Erősen visszafogott termésmennyiség, 18 hónapos barrique érlelés, teljes almasavbontás. Komoly megjelenésű, mély szinű, már illatában a nagy vörösborok igéretével. Ízvilága rendkivül tömör és sokrétű A nagy vörösborok iránt érdeklődőknek feltétlenül meg kell kóstolni
Világosabb árnyalatú zöldessárga szín. Üde, vonzó, gyümölcsös-virágos illat, szőlős, citrusos és áványos jegyekkel. Ízében is friss és üde, szőlős, őszibarackos ízvilágú tétel egy kis finom ásványossággal. Jó arányokkal bíró, élénk zamatú, lendületes savtartalmú, jó ivású nyári bor.
Lilás rubin színű, intenzív illatában rózsát, epret és egries fűszereket érezhetni.
90% pinot noir, 10% kékfrankos Vegán védjeggyel minősített tartalmas, elegáns, száraz rozé bor. Illatára, ízére az elegáns visszafogottság jellemző. Kóstoláskor a friss, grapefruitos jegyek kiegészültek némi cédrusos tónussal, a hordós érlelést a krémes, hosszú korty igazolja vissza.
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
80% merlot, 5% cabernet franc, 5% cabernet Sauvignon, 6% Syrah, 4% Kékfrankos Csúcsborunk különös gondossággal készült, legjobb dűlőinkből származó fajták házasításából. Illatában gazdag és buja gyümölcsösség, ízében finom elegancia és gyönyörű egyensúly.
A klasszikus Wairau-völgyi stílus, amely az ebben a régióban található érett gyümölcsök védjegye. Illatában tiszta és erőteljes a gyümölcsösség (maracuja, grapefruit és feketeribizli). Ízben koncentrált, egres és Guava gyümölcs, finom savak és hosszú utóíz.
Halvány színű, lassú CO2 buborékképződés jellemzi. Illatban a nyári almára, egresre, citrusokra emlékeztet. Íze izgalmas gyümölcsös, élesztős ízjegyekkel, nagyon szép savszerkezettel. Összetett és elegáns pezsgő, kellemes lecsengéssel. Tradicionális, palackos erjesztésű, minőségi rosé pezsgő.
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél.
Határozott, intenzív illat, először tavaszi virágos, gyógynövényes később gyümölcsös. Pemetefű, édeskömény, kevés menta után érkezik meg a barack, mely édes, lekváros jegyeket visel. Ez a komplexitás mely először kissé meglepő, később szép egységet képez.
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.