Címkék
Élénk, intenzív, szőlővirágos muskotályos illat, finom savszerkezet. Az alacsony alkohol és a szőlőből származó maradék cukortartalmával a borkóstolással csak most ismerkedők számára is kedvessé teszi ezt a könnyű bort. Alkohol: 11,5%, sav: 4,8 g/l, cukor: 48,5 g/l.
Berliner Wine Trophy 2023 aranyérem Cabernet Franc és Merlot Érett és koncentrált alapanyag a Görögszó dűlőből, magasabb alkohol- és extrakttartalom, testes és behízelgő. Csúcsbor csak csúcsévjáratokból!
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
Az Olasz rizling a Badacsonyi borvidék legelterjedtebb fajtája. Az egészséges, érett szőlőből préselt mustot tartályban erjesztettük, hogy egy frissebb, gyümölcsös stílusú rizlinget, egy igazi fröccsbort kapjunk. A fajtának és a bazalt talajnak köszönhető finom savtartalommal és keserűmandulára emlékeztető utóízzel rendelkezik.
A palack különleges megjelenése már sugallja, hogy nem mindennapi bor kerül a poharunkba. A HOLD AND HOLLO DRY merészen friss, száraz, markáns fehérbor, mely remekül illik a jó társasághoz és a beszélgetésekhez.
Színe nem csak elegáns rózsaszínben játszik, hanem megidézi a narancshéjat is.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
Feketecseresznye, csoki és komoly vanília felhő érkezik a palackból. Érett anyag, enyhén fűszeres, lekváros, szép hordóval. Ízben aszalt meggy, lekváros, hosszú, szép savakkal.
Egy kedves bor, illatában a mézeskalács fűszereivel. Egyensúlya jó, az édesség nem túlzott. Kellemes utóíz, főleg karamellel.
A bor 92% Tempranillo és 8% Mazuelo szőlőfajták felhasználásával készült. Az érlelés 16 hónapig tartott amerikai tölgyfahordókban.
Finoman összetett illatában birs, körte és déli gyümölcsök. Ízében sósság egészíti ki az intenzív aromákat. Harmonikus bor élénk savakkal, kellemes textúrával és hosszú lecsengéssel. Hozza a somlói karaktert.
A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Élénk rózsaszín árnyalata ropogós frissességről árulkodik. Illatában nem tolakodó, elegáns cseresznye, szilva, apró bogyósok, finoman virágos jegyek. Ízében a gyümölcsök szép egyensúlyban vannak a savakkal, melyek stílusának megfelelően feszesen tartják. A szénsavbuborékok szépen kiemelik a gyümölcsös ízeket, a bor pedig egy közepesen hosszú tartalmas...
Térségünkben a legkorábban szüretelhető kékszőlőből készített rosé bor.Friss erdei gyümölcsös illata jól harmonizál az üde savaival és elsődleges szőlő ízével.
Szalmasárga színű pezsgő, élénken gyöngyöző, finom buborékokkal. Tipikus, muskotályra emlékeztető illata kifejezetten intenzív. Édes, de ugyanakkor meglepően friss pezsgő, gazdag gyümölcsösséggel.
Cseresznyés íz, fűszerekkel és némi ibolyával. A textúra puha és krémes, szépen simuló savakkal.
A Csóka 2019 egyedi arcával izgalmasan hozza a villányi nagy évjárat szépségeit. Az aszalt meggyes és a hűvös, avaros illat-és ízjegyek egyszerre vannak jelen. Az igazán selymes savak és a tükörbársony szerű tanninok a burgundi világra emlékeztetnek.
Vulkanikus jegyek, ászok hordó, fajtajelleg: minden, ami Badacsony. Apukánk ízlése szerint készült Olaszrizling, igazi nosztalgikus tétel, mely összehozza az embereket...
Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Franc fajtákból házasítottuk, borunk ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel. Közép-hosszú lecsengés, bársonyos tanninok jellemzik.