Címkék
Cabernet Franc és Merlot, klasszikusnak mondható házasítása melyben a Cabernet 60% ban a Merlot 40% ban szerepel. A bort évjárattól függően 15 18 hónapig érleljük barrique hordókban.
Egy kiváló évjárat közepes testű vörösbora, melyet 8 hónapon keresztül érleltünk barrique hordóban. Lebilincselő illatában sok-sok gyümölcs és egy kevés pörkölési aroma érződik. Elegáns, selymes Cabernet Franc a mindennapokra.
Kiemelkedő bor, melyhez a szőlő Mendoza Uco-völgyében terem, ahol egyedi termesztési körülmények révén a Malbec hihetetlenül koncentrált gyümölcsöket ad. Alkoholtartalom (V/V) 13%
Egy rendkívül izgalmas és lendületes bor, a kiváló adottságú, bátaszéki Szenta-hegyről. Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya a legmeghatározóbb. Telt és gazdag, érett taninokkal és finom fahordós jegyekkel.
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
Színe rubinvörös lila szélekkel. Illatban lekvárszerű érettség intenzív, piros és sötét gyümölcsök. Szájban selymes és több rétegű. Nagy bor!
Illatában tipikus fajta jegyek, zöldfűszerek, fehérbors, citrusok, sárgabarack. Teltebb test, lendületes savérzet végén finom sósság.
Szalmasárga szín, finom és tartós buborékokkal. Illatában gyümölcsös (alma, őszibarack) és elegáns virágos (akác) jegyek. Szájban élénk, friss, meglehetősen puha, kellemes és kiegyensúlyozott savassággal.
Mély bíbor színű. Friss aromája vörös és fekete gyümölcsökre emlékeztet, mint például a szilva és a málna, fűszeres aromával. Érett tanninjai és ásványi anyagai nagy identitású terroir borrá teszik.
Nagy bor, koncentrált ízekkel, gazdag beltartalommal. Intenzív sötét rubin szín, nagy testű „mély-Merlot” illatú szép bor. A 2011-es rendkívüli meleg év volt, a kékszőlő szüreti ideje a megszokottól jóval korábbra esett.
Vinagora 2021 Aranyérem A 2017-es év rendkívül csapadékszegény és meleg volt. A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel. Tanninjai lekerekedettek, utóíze hosszú, a fajtaösszetétel izgalmas ízvilágot kölcsönöz. Védett...
Furmint 100% Illatában aszalt barack, trópusi gyömölcsök, sárgadinnye, vanília, és egy kis narancslekvár. Izgalmas illat, nagyon sokféle, változatos, mégsem tolakodó. Ízében az illathoz illő komplexitás. Lendületes savak mellett a méz, mazsola és némi puncs fedezhető fel. Rendkívüli tartása van hosszú lecsengéssel. Egy bor, melyben nem az édesség dominál,...
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el az Etalon, mely Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
Ezzel a bordeaux-i fajtával szeretnénk teljessé tenni grandiózus szériánkat. Karakteres jellegével, sötét színvilágával, határozott tanninjaival és gyümölcsösségével egy igazán tartalmas, de bársonyos élményt nyújt számunkra. Igazi grandiózus egyéniség.
A kunsági borokra jellemző tisztaság és üdeség határozza meg e kedves bort. Zöldes sárga színe vonzóvá teszi. Könnyed és elegáns megjelenése mellett bodza és szőlő virág illatával lep meg.
Élénk, intenzív, szőlővirágos muskotályos illat, finom savszerkezet. Az alacsony alkohol és a szőlőből származó maradék cukortartalmával a borkóstolással csak most ismerkedők számára is kedvessé teszi ezt a könnyű bort. Alkohol: 11,5%, sav: 4,8 g/l, cukor: 48,5 g/l.
Berliner Wine Trophy 2023 aranyérem Cabernet Franc és Merlot Érett és koncentrált alapanyag a Görögszó dűlőből, magasabb alkohol- és extrakttartalom, testes és behízelgő. Csúcsbor csak csúcsévjáratokból!
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
Az Olasz rizling a Badacsonyi borvidék legelterjedtebb fajtája. Az egészséges, érett szőlőből préselt mustot tartályban erjesztettük, hogy egy frissebb, gyümölcsös stílusú rizlinget, egy igazi fröccsbort kapjunk. A fajtának és a bazalt talajnak köszönhető finom savtartalommal és keserűmandulára emlékeztető utóízzel rendelkezik.
A palack különleges megjelenése már sugallja, hogy nem mindennapi bor kerül a poharunkba. A HOLD AND HOLLO DRY merészen friss, száraz, markáns fehérbor, mely remekül illik a jó társasághoz és a beszélgetésekhez.