Spontán erjesztettük ezt is, mert...
Címkék
Great Taste Award Top 50 Food legjobb élelmiszere közé választott csokoládés drazsé!
CSWWC 2023 Aranyérem A Gróf Degenfeld Pezsgő furmint szőlőből, klasszikus palackban erjesztéssel és érleléssel készült. Színe halvány citromsárga. Illatában visszafogott, enyhe tokaji ásványosság jellemzi. A citrusos jegyek mellett a tradicionális pezsgőkészítésre jellemző kenyeres és élesztős aromákat fedezhetünk fel benne...
A hét hektáros balatonszőlősi Barátszőlő-dűlő Sauvignon Blanc, Chardonnay, Szürkebarát és Sárgamuskotály házasítása. Intenzív és tiszta, jellegzetesen virág illatú, ízében telt, gyümölcsös, lendületes. Citrusgyümölcsök, piszke, érintésnyi keleti fűszer, a végén mineralitás.
Kiváló hordó illata, fehér gyümölcsök és finom mandula. Kerekebb tónus, ám savai gazdagok, hosszúak.
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz, citrusok és bodza keveredik. Kóstolva édes, gömbölyű savak, gazdag íz, érett-, lédús gyümölcsök, hosszú lecsengés jellemzik. Jó egyensúly, egy igazán szerethető hárslevelű.
Rozénk szíve újra kékfrankos, merlot és syrah fajtákat foglal izgalmas keretbe. Hamvas őszibarack és licsi színekben tündököl a bor, talán soha nem volt ilyen provence-i a látvány. Az első találkozást eper és őszibarack illata dominálja. Kortyában gyümölcskosár, mandarin, citrusok, aztán újra eper meg őszibarack.
Halványsárga színű. Illatában gyümölcsök, virágok és kis sósság. Ízben erőteljes frissesség és tökéletes harmónia.
A villányi Ördögárok dűlőben, korlátozott hozamú tőkékről válogattuk a Merlot szőlőt, amelyből ez a bor készült. Az erjesztést követően 12 hónapig új barrique hordóban érleltük, majd 12 hónapig ászokhordóban pihentettük.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
Maracuja és guava érett jegyeit hordozza, melyek mellé társul még fekete ribizli és gyógynövényes érzet is. Szájban érett gyümölcsös jegyeket és citrust érezhetünk, melyeket hosszú ásványos lecsengés tesz még harmonikusabbá.
Színében a narancsra emlékeztet, de koránt sem az. Komplex fajtaösszetétele a gazdag illatában is megmutatkozik, amit szépen egészít ki a héjon erjesztésből származó illatjegyek összessége, mint a bodza-, hársfa- és az akácfavirág. Szájban a virágillat helyét a telt zamatok, a déli gyümölcsök mint a grapefruit, a narancs és az érlelt hárslevelű íze veszi át.
A bor színe zöldes és élénk, vastag habja és finom, tartós perlage-a van. Illata intenzív és nagyon elegáns, sárga, fehér húsú almára emlékeztető jegyekkel. Kiegyensúlyozott és finom, kellemesen savas és pikáns. Szájban az illathoz tökéletesen illeszkedő harmónia jellemzi.
A Reserve Sauvignon Blanc tele van trópusi gyümölcsökkel. Tiszta, koncentrált gyümölcsök, amelyet egy finom, de hosszú, ropogós savak és ásványi lecsengés egyensúlyoz ki.
A 2016-os évjárattól egy teljesen BIO dinamikusan művelt Sárgamuskotályból késői szüreteléssel készült édes fehérbor. Tartályban erjedt 8 hónapig majd palackba került a fogyasztók azaz a mi legnagyobb örömünkre!
Igazán szép nektarinos és mézes ízjegyekben gazdag késői szüretelésű Kövérszőlő.
Ízében és illatában a csokoládé, szentjánoskenyér, aszalt gyümölcsök dominálnak. Harmonikus savtartalma összhangban van az alkohollal, cukortartalommal. Lenyelve hosszú, gazdagon tölti be a száj minden szegletét. 12 14 °C hômérsékleten, desszertekhez, édes tésztákhoz ajánljuk.
Ez a száraz vörösbor tette a Los Vascos pincészetet híressé. Szép megjelenésű, rubinvörös színű Cabernet sauvignonból készült. Igazi chilei vörösbor.
A friss gyümölcsösséghez éppen annyi pezsgést társítottak, hogy a műfaj rajongóit levegyék a lábukról.