Az Év Bortermelője díj nyertese...
Címkék
Színe halvány lazac, illatában a friss piros bogyós gyümölcsök: cseresznye, eper, málna. Üde, intenzíven gyümölcsös, nagyon apró, krémes buborékokkal, a korty végén megjelenő maradékcukor pedig nagyon könnyen ihatóvá teszi. Alkoholtartalom (V/V) 12%
Élénk szalmasárga színű zöldes szélekkel, mely tükröi fiatalságát. Illatában a trópusi gyümölcsök (ananász) és a citrusfélék aromái keverednek a fehér gyümölcsökkel (alma) és gyógynövényekkel. Szájban a frissesség és savasság elképesztő egyensúlyban van.
Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és...
A Kopár dűlőből származó legjobb Cabernet franc boraink kerültek ebbe a palackba. Intenzív illatában a dohány és a vanília mellett, erdei gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Buja, magával ragadó zamatát a tölgyfa pörköléséből származó ízek mellett, az áfonya és a málna vezetik. Testes, de nem nehézkes bor, ami magában hordozza a fajtára jellemző...
Kékfrankos, cabernet franc, merlot, zweigelt, blauburger és portugeiser Szűretlen, tartályban, majd vegyes hordóban érlelve. Közepesen testes, fűszeres és gyümölcsös szép sav- és tanninszerkezettel.
Cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, cabernet franc, syrah Élénk rubinvörös, illatában klassz fűszeresség, ánizs és fehérbors, meg érett meggy és kis ibolya. Kortya roppanóan gyümölcsös és friss, áfonyás-szedres, finom enyhe füstösséggel. Teste filigrán és arányos, finom tanninokkal, eleven savakkal. A jóleső napi vörös, csavarzárral.
A Nyéki hegy Szeleshát dűlőjének löszös és vörösagyagos talaján tökéletesen beérett merlot (55%), kékfrankos (30%) és cabernet sauvignon (15%) házasítása október végi szüretből. Irányított erjesztés körfejtéssel és újhordós érlelés 12 hónapon át 225 literes hordókban. Forrás: Szeleshát pincészet
Great Taste Award Top 50 Food legjobb élelmiszere közé választott csokoládés drazsé!
A hét hektáros balatonszőlősi Barátszőlő-dűlő Sauvignon Blanc, Chardonnay, Szürkebarát és Sárgamuskotály házasítása. Intenzív és tiszta, jellegzetesen virág illatú, ízében telt, gyümölcsös, lendületes. Citrusgyümölcsök, piszke, érintésnyi keleti fűszer, a végén mineralitás.
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz, citrusok és bodza keveredik. Kóstolva édes, gömbölyű savak, gazdag íz, érett-, lédús gyümölcsök, hosszú lecsengés jellemzik. Jó egyensúly, egy igazán szerethető hárslevelű.
Rozénk szíve újra kékfrankos, merlot és syrah fajtákat foglal izgalmas keretbe. Hamvas őszibarack és licsi színekben tündököl a bor, talán soha nem volt ilyen provence-i a látvány. Az első találkozást eper és őszibarack illata dominálja. Kortyában gyümölcskosár, mandarin, citrusok, aztán újra eper meg őszibarack.
Halványsárga színű. Illatában gyümölcsök, virágok és kis sósság. Ízben erőteljes frissesség és tökéletes harmónia.
A villányi Ördögárok dűlőben, korlátozott hozamú tőkékről válogattuk a Merlot szőlőt, amelyből ez a bor készült. Az erjesztést követően 12 hónapig új barrique hordóban érleltük, majd 12 hónapig ászokhordóban pihentettük.
Juhász Tibi első sauvignon blanc-ja. Friss, ropogós, igazi gyümölcs oázis a jellegzetes vágott fűves jegyekkel.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
A mádi Kakas-dűlőn termő öregtőkés furmint rendkívül alacsony 1 kilós tőketerheléssel. 300 literes használt hordóban érett 8 hónapon át. Ásványos, gazdag bor hosszú, őszibarackos lecsengéssel.
Színében a narancsra emlékeztet, de koránt sem az. Komplex fajtaösszetétele a gazdag illatában is megmutatkozik, amit szépen egészít ki a héjon erjesztésből származó illatjegyek összessége, mint a bodza-, hársfa- és az akácfavirág. Szájban a virágillat helyét a telt zamatok, a déli gyümölcsök mint a grapefruit, a narancs és az érlelt hárslevelű íze veszi át.
A bor színe zöldes és élénk, vastag habja és finom, tartós perlage-a van. Illata intenzív és nagyon elegáns, sárga, fehér húsú almára emlékeztető jegyekkel. Kiegyensúlyozott és finom, kellemesen savas és pikáns. Szájban az illathoz tökéletesen illeszkedő harmónia jellemzi.
A Reserve Sauvignon Blanc tele van trópusi gyümölcsökkel. Tiszta, koncentrált gyümölcsök, amelyet egy finom, de hosszú, ropogós savak és ásványi lecsengés egyensúlyoz ki.
A 2016-os évjárattól egy teljesen BIO dinamikusan művelt Sárgamuskotályból késői szüreteléssel készült édes fehérbor. Tartályban erjedt 8 hónapig majd palackba került a fogyasztók azaz a mi legnagyobb örömünkre!