Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 353 márka

oldalanként
Mutat 316 - 336 / 353
  • Tiffán Pincészet

    Tiffán borok a Villány-siklósi borvidékről. A családi birtok szőlőterületei a villányi borvidék termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 20 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. Művelésmódjuk középmagas kordon, amelyen egy- és kétrügyes, rövidcsapos metszést végzünk. A legjobb fekvésű ültetvényeikben visszafogott metszéssel határoljuk be a termésmennyiséget. A fürtöket kétszer átválogatjuk a szüret és a feldolgozás folyamán, így a betakarított termésből csak az egészségeset dolgozzuk fel. A feldolgozó és a Tiffán pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.

  • Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok

    Tokaj Hétszőlő borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az 1991-ben alakult Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 55 hektárnyi területe a borvidék legdélibb pontján, a Tokaj-hegy déli oldalán, egy északról és keletről védett völgykatlanban található, 120-300 m tengerszint feletti magasságban. A birtok nagyobb részét két első osztályú dűlő, a Hétszőlő (16 ha) és a Nagyszőlő (15 ha), valamint a Lencsés és Kis-Garai dűlők alkotják.A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok megalakulása óta következetesen hagyományos szőlőtermesztést folytat: alacsony művelés (Royat kordon, bakművelés) rövid csapos metszéssel, teljes talajművelés, négyévenkénti istállótrágyázás, zöldmunkák (rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés), fürtválogatás.

  • Tokaj Nobilis Szőlőbirtok

    Tokaj Nobilis Borászat tokaji borai. Tokaji borok a Tokaj Nobilis Szőlőbirtokról. Borászatunkat egy XIX . századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyeztük el. A házhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol a borok hordós és palackos érlelése történik.
    Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmazunk. Rendkívül alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt szüretelhetünk.
    A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A borkészítés során nem használunk semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg.

  • Tornai Pincészet

    Tornai Pincészet, Tornai bor a Nagy-somlói borvidékről. Tornai Endre az alapító egykoron alig egy holdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a birtok mérete 54 hektár termőterületre bővült és immáron a harmadik generáció is kiveszi részét a pince mindennapi munkájából. Alapvetően három kategóriát alakított ki a pincészet, mely kategóriák jól tükrözik a termőterület különlegességét. Top Selection borcsalád - A borcsaládot a legkiválóbb somlói dűlők válogatott szőlőiből készült kézműves borok alkotják. Egyedi, összetéveszthetetlen íz-világuk kiemelik őket még a somlai borok közül is

  • Tóth Ferenc Pincészet

    Családi pincészet vagyunk. 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat.

    Feri bácsi 40 évvel ezelőtt álmodott egy nagyot vagy talán nem is olyan nagyot: egyszerűen csak szőlőt akart termeszteni, belőle finom bort készíteni és azt másoknak is megmutatni.

    2006 óta már a következő nemzedék építi, szépíti az örökséget; Feri bácsi lánya, Kata és férje együttes erővel, újító szemlélettel, de az eredeti célkitűzéssel viszi tovább a borászatot és remélik: egy napon majd egy újabb generáció kezébe adhatják a pincekulcsot.

  • Tullamore Distillery

  • VáliBor

    VáliBor, A Váli borok a badacsonyörsi Váli-birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.

  • Vanini

    A céget a 19. század közepén vette át Vittorio Vanini és csinált belőle idősebb fia, Guiseppe, világmárkát. A Vanini az olasz prémium csokoládét testesíti meg, amelyet szelektált kakaóbabból állítanak elő, és amelyet gondosan kiválasztott ültetvényekben termesztenek. 1946 óta a vanini csokoládé megtestesítette az Agostoni-Vanini család örök szenvedélyét, egy valódi olasz alkotású csokoládé-kultúra virtuózitását.

  • Varsányi Pincészet

    Varsányi borok az Egri borvidékről. Varsányi Pincészet, Verpelét. Varsányi Lajos 3. generációs szőlőtermelőként 1990-ben alapította meg a Varsányi Pincészetet a jelenlegi telephelyen, Verpeléten. A fő kitűzések közé nem csak a Debrői Hárslevelű bor megújítása tartozott, hanem ezzel kapcsolatban egy olyan korszerű üzem létrehozása is, mely ötvözni tudja az Egri Borvidék tradícióit a korszerű technológiával. A korszerű technológiának és gondolkodásnak köszönhetően a 90 évek végén elkezdtünk Rosé borokat készíteni mely akkor még új dolognak számított Magyarországon. Kezdetekben ezzel a két borral értük el sikereinket, melyek ismerté tettek minket az Egri Borvidéken és a borvidéken kívül is. Boraink sikeresen szerepeltek a Miklós napi rosé borversenyen és a Cannes-i rosé Olimpián is. A Varsányi Család jelenleg 75 hektár saját területtel rendelkezik, és a jövőben szeretnénk még további telepítéseket végrehajtani. Területeink Aldebrőtől Egerszalókig megtalálhatóak a legjobb dűlőkben (Ácsok, Cinege, Szent János völgy, Kerékkötő, Öreghegy, Hosszú, Királyi, Veres, Varjas).

  • Várszegi Pincészet

    Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk pincészetünket 2010-ben Várszegi Pincészet néven.
    Jelenleg birtokaink nagysága 20 hektárra tehető, ültetvényeink Balatonszemesen, és Balatonlellén találhatóak.
    A kezdetektől fogva olyan borokat szerettünk volna készíteni, amelyek élményt nyújtanak fogyasztóink számára. Szőlőtermesztésünket a természettudatosság jellemzi, a legfontosabb számunkra, hogy egészséges, érett szőlőszemeket dolgozzunk fel. A borkészítés során a modern kornak megfelelő technológiával dolgozunk. Számunkra a legfontosabb, hogy kirobbanóan zamatos, és illatos borokat zárjunk palackba.

  • Vesztergombi Pincészet

    Vesztergombi borok a Szekszárdi borvidékről. A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borász múltra.
    Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
    A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
    Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet, 2012-től Szekszárd város díszpolgára. 1996-tól a pincészetnél dolgozik, ma már végzett borászként, Csaba fiunk is.

  • Vida Családi Borbirtok

    Vida borok a Szekszárdi borvidékről. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Vida Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek. A Bakta, Baranyavölgy, Hidaspetre, Lisztesvölgy, Virághegy dűlőkből merlot-t, kékfrankost, kadarkát, cabernet franc-t szüretelnek. Boraik a koncentráció helyett inkább az eleganciára törekednek. 

  • Vignerons de Bel Air

Mutat 316 - 336 / 353