Címkék
Tornai Pincészet, Tornai bor a Nagy-somlói borvidékről. Tornai Endre az alapító egykoron alig egy holdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a birtok mérete 54 hektár termőterületre bővült és immáron a harmadik generáció is kiveszi részét a pince mindennapi munkájából. Alapvetően három kategóriát alakított ki a pincészet, mely kategóriák jól tükrözik a termőterület különlegességét. Top Selection borcsalád - A borcsaládot a legkiválóbb somlói dűlők válogatott szőlőiből készült kézműves borok alkotják. Egyedi, összetéveszthetetlen íz-világuk kiemelik őket még a somlai borok közül is
Családi pincészet vagyunk. 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat.
Feri bácsi 40 évvel ezelőtt álmodott egy nagyot vagy talán nem is olyan nagyot: egyszerűen csak szőlőt akart termeszteni, belőle finom bort készíteni és azt másoknak is megmutatni.
2006 óta már a következő nemzedék építi, szépíti az örökséget; Feri bácsi lánya, Kata és férje együttes erővel, újító szemlélettel, de az eredeti célkitűzéssel viszi tovább a borászatot és remélik: egy napon majd egy újabb generáció kezébe adhatják a pincekulcsot.
VáliBor, A Váli borok a badacsonyörsi Váli-birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.
A céget a 19. század közepén vette át Vittorio Vanini és csinált belőle idősebb fia, Guiseppe, világmárkát. A Vanini az olasz prémium csokoládét testesíti meg, amelyet szelektált kakaóbabból állítanak elő, és amelyet gondosan kiválasztott ültetvényekben termesztenek. 1946 óta a vanini csokoládé megtestesítette az Agostoni-Vanini család örök szenvedélyét, egy valódi olasz alkotású csokoládé-kultúra virtuózitását.
Varsányi borok az Egri borvidékről. Varsányi Pincészet, Verpelét. Varsányi Lajos 3. generációs szőlőtermelőként 1990-ben alapította meg a Varsányi Pincészetet a jelenlegi telephelyen, Verpeléten. A fő kitűzések közé nem csak a Debrői Hárslevelű bor megújítása tartozott, hanem ezzel kapcsolatban egy olyan korszerű üzem létrehozása is, mely ötvözni tudja az Egri Borvidék tradícióit a korszerű technológiával. A korszerű technológiának és gondolkodásnak köszönhetően a 90 évek végén elkezdtünk Rosé borokat készíteni mely akkor még új dolognak számított Magyarországon. Kezdetekben ezzel a két borral értük el sikereinket, melyek ismerté tettek minket az Egri Borvidéken és a borvidéken kívül is. Boraink sikeresen szerepeltek a Miklós napi rosé borversenyen és a Cannes-i rosé Olimpián is. A Varsányi Család jelenleg 75 hektár saját területtel rendelkezik, és a jövőben szeretnénk még további telepítéseket végrehajtani. Területeink Aldebrőtől Egerszalókig megtalálhatóak a legjobb dűlőkben (Ácsok, Cinege, Szent János völgy, Kerékkötő, Öreghegy, Hosszú, Királyi, Veres, Varjas).
Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk pincészetünket 2010-ben Várszegi Pincészet néven.
Jelenleg birtokaink nagysága 20 hektárra tehető, ültetvényeink Balatonszemesen, és Balatonlellén találhatóak.
A kezdetektől fogva olyan borokat szerettünk volna készíteni, amelyek élményt nyújtanak fogyasztóink számára. Szőlőtermesztésünket a természettudatosság jellemzi, a legfontosabb számunkra, hogy egészséges, érett szőlőszemeket dolgozzunk fel. A borkészítés során a modern kornak megfelelő technológiával dolgozunk. Számunkra a legfontosabb, hogy kirobbanóan zamatos, és illatos borokat zárjunk palackba.
Vesztergombi borok a Szekszárdi borvidékről. A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borász múltra.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet, 2012-től Szekszárd város díszpolgára. 1996-tól a pincészetnél dolgozik, ma már végzett borászként, Csaba fiunk is.
Vida borok a Szekszárdi borvidékről. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Vida Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek. A Bakta, Baranyavölgy, Hidaspetre, Lisztesvölgy, Virághegy dűlőkből merlot-t, kékfrankost, kadarkát, cabernet franc-t szüretelnek. Boraik a koncentráció helyett inkább az eleganciára törekednek.
Villa Sandi az egyik legismertebb Prosecco márka Olaszországban.
A Villa Sandi termőterülete folyamatosan ki van téve a napsugarak és a szél jótékony hatásának. Ez a természet adta lehetőség biztosítja a kiváló minőségű szőlőtermelést és a Prosecco készítés alapját. A varázslatos napsütötte dombok, a tapasztalt szőlőtermelők biztosítják a kiváló, DOC és DOCG borok minőségét. A Villa Sandi a legnagyobb elővigyázatossággal és odafigyeléssel készíti borait.
Villa Sandi a Marca Trevigiana hegyei által védett, csillogó ékszer, amely 1622-ben épült Palladio stílusban, itt található a cég központja. A Villa egy olyan termékeny vidéken emelkedik, ami napjainkban és a múltban is híres volt mezőiről és a gazdaságairól. Vibráló látvány jellemzi, amit a természet és az építészet együttes harmóniája ad; a varázslatos Villa Sandi birtokon megtalálható az emberek és a természet tökéletes szimbiózisa....
VillaTolnay borok a Badacsonyi borvidékről. Villa Tolnay Csobánc. A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található birtokunk központja és szőlőültetvényeink jelentős része. 17 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgozunk fel szőlőt a Badacsonyi borvidéken. A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma együttes hatásai teszik lehetővé, hogy különleges minőségű borokat alkossunk. Testes, száraz borokat, mély gyümölcsösséggel, erőteljes ásványossággal, határozott savakkal, magas extrakt tartalommal és hosszú érlelhetőséggel.
Vincellér borok a Soproni borvidékről. 1986 óta készít borokat Fertőbozon a Vincellér csapata. A Molnár, Pieler, Sásdi családok együttműködése még a régi állami gazdasági időszakra nyúlik vissza. 45 hektáron gazdálkodnak a soproni borvidék legjobb dűlőiben. Különlegességük az aszú jellegű, késői szüretelésű Zenit borunk.
Vylyan borok a Villány-siklósi borvidékről. A borvidéken általános pincemodellel szemben mi a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeink szívében alakítottuk ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésünket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűztük ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmaztuk újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmazunk a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeinktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várunk.