Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 346 márka

oldalanként
Mutat 295 - 315 / 346
  • Szeleshát Szőlőbirtok

    Szeleshát Szőlőbirtok borok a Szekszárdi borvidékről. A birtok kizárólag családi tulajdonban van. Területe 55 hektár, amelyből jelenleg 40 hektár a szőlő. Az elmúlt 15 évben ezen kiváló terület újraegyesítése zajlik.
    Családunk több mint 50 tulajdonostól vásárolta meg kisebb parcellákként. A Szeleshát Szőlőbirtok első tőkéit 2001 őszén telepítettük, amelyet további parcellákkal bővítettünk 2004, 2008 és 2011-ben és 2013-ban. Fő fajtáink a Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir és a Kadarka. Szeleshát szekszárdi bor.

  • Szemes Pincészet

    Szemes Pincészet borok a Villány-siklósi borvidékről. A villányi borvidék igazi erejét az mutatja, ha a "nagy nevek" mellett számos kevésbé ismert, de kiváló borokat készítő termelőt is a magáénak mondhat. Villány kétségtelenül ilyen. Az első "fecskék" után néhány éve megjelent a borkészítők második hulláma is, azok a zömében kis, 5-10 ha-ral rendelkező pincészetek, amelyek évjáratról évjáratra tartalmas és izgalmas borokat készítenek.

    Közéjük tartozik Szemes József, egy szerény, mosolygós, 5 ha szőlőt művelő termelő, akivel 2007 tavaszán ültünk le egy baráti beszélgetésre. Aztán szó szót, Szemes bor Szemes bort követett, végül pedig a 2006-os évjárat tételei arról győztek meg bennünket, hogy a beszélgetést közös munka formájában folytassuk. Ezt a 2006-os, sokakat megnyerő portugieserrel indítottuk el, amelyet aztán követett egy kékfrankos, egy merlot, egy cabernet franc és végül a 2005-ös évjáratból a Dél küvé, mely egy klasszikus bordeaux-i házasítás, és melynek alapanyaga a Kopár-dűlőben található 6500 tőkéről származott.

    "Kis borászat a miénk, hagyományos módszereket alkalmazunk a pincében. A vörösborokat kézzel csömöszöljük, a franc-t műanyag kádban és acéltartályban erjesztjük. E fajta esetében kizárólag első töltésű, kisméretű tölgyfa hordókat használunk, amelyekben 13-14 hónapot tölt a bor.

    A villányi franc-ról:
    1997 volt az első cabernet franc-os évjárat. Akkor egy cuvée részét alkotta ez a szőlőfajta a sauvignon mellett. Majd 2001-ben a Kopárban telepítettünk belőle, és a 2005-ös évjáratból napvilágot is látott a Dél Cuvée névre keresztelt borunk, amely jelenleg is forgalomban van. A fajtát önállóan első ízben 2011-ben töltöttük palackba a meszes, köves talajú Kopár-dűlő termését használva, amely adottságai révén melegséget ad a borhoz."

  • Szent Donát Borkúria

    Szent Donát Borkúria, St. Donat Birtok borok a Balatonfüred-csopaki borvidékről. Birtokunkat Szent Donátról, a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről neveztük el. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is számunkra, mely összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek 1000 éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait. Csopaki borok.


    Borkúria Bisztró
    Fontos számunkra, hogy birtokunk nagy gonddal készített termőhelyi borai megfelelő gasztronómiai kontextusban jelenjenek meg. A bisztrókonyha alappilérei a frissesség és a regionalitás. Endrédi Zoltán séf és csapata a Balaton és a Bakony alapanyagai mentén építik fel az étlapot. A konyha saját fűszer- és zöldségkertje, valamint a szezonhoz illeszkedő változatos étlap a biztosítékok arra, hogy csak a legjobb kerüljön a tányérokra.

  • Szentesi J&J

  • Szentesi Pince

    Szentesi József tősgyökeres budaörsi sváb családból származik, gyerekkorában szőlőtermesztés és borkészítés nélkül elképzelhetetlen volt az élet. A hetvenes-nyolcvanas évek szocialista szemléletű gazdálkodása és az ezt kísérő ipari bortermelés mind a szőlőtől, mind a bortól távol tartotta. 1998-ban aztán úgy határozott, hogy mégis visszatér a gyökerekhez, és évente készítene egy hordó bort, amelyet, ahogy ő fogalmaz „nyáron a diófa alatt, télen a kandalló mellett barátokkal elszürcsölgetek”. A hobbiból aztán szenvedély lett, a területek növekedtek és egyre többféle bor került ki a pincétől, amely hamar felkeltette a borszakírók és borkedvelők figyelmét.

  • Szentpéteri Borpince

    Szentpéteri borok a Kunsági borvidékről. Családi pincészetünk három generáció tapasztalatát öleli fel. 65 hektár szőlőterületünk Kiskőrös és környezetében terülnek el, homokon és löszös alapkőzetű meszes talajokon. Ennek köszönhetően készítjük fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borainkat. Színes fajtapaletta tükrözi arculatunkat.

    Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítjuk fehér-, rosé-, vörös és késői szüretelésű boraink jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikum- valamint világfajták határoznak meg.

    Célunk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték aránnyal párosítva, valamint izgalmas, különleges borok készítése fogyasztóink számára. Emellett gazdagítani kívánjuk a Kunsági Borvidék hírnevét és maradandó élményt nyújtani vendégeink számára.

  • Szepsy István Pincészete

    Szepsy borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal. Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú fehérbor készül.  Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve. Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550mm.

  • Szőke Mátyás és Zoltán

    Szőke Mátyás borok a Mátraaljai borvidékről. Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.
    A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
    Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
    Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.

  • Szöllősi Pincészet

    Szöllősi Pincészet borai az Ászár-neszmélyi borvidékről. A Neszmélyi Borvidék kiemelt szőlőfajtáit termesztjük 35 hektár saját szőlőterületünkön, melyből 28 hektár új telepítésű. Új ültetvényeink magas tőkeszámmal, alacsony terheléssel (8-10 fürt tövenként), Guyot-művelésmóddal biztosítják a kiemelkedő minőségű borszőlőt. A kifogástalan minőségű alapanyag és a korszerű borászati technológiánk az alapja kiváló borainknak.

  • Takler Borbirtok

    Takler borok a Szekszárdi borvidékről. Szekszárdi borok a Takler pincészetből. Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig. Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

  • Tarjányi Pincészet

    A Tarjányi Pincét 2008-ban alapítottuk. Az első évjárat a 2009 volt, körülbelül 5000 palackot készítettünk. Azóta évről-évre nagyjából duplázzuk a palack mennyiséget. A 2014-es évben már 35.000 palackot készítünk. A jövőben nem tervezzük ezt a mennyiséget növelni, de a pince szépen fejlődik, és reményeink szerint fog is fejlődni.

    Fehér és vörösboraink kizárólag hagyományos módon, hordóban erjesztve, és hosszú hordós érleléssel készülnek, úgy, ahogy őseink is csinálták. Véleményünk szerint csak így lehet megmutatni igazán Eger tradícióit, jelenét, és ez a jövőnk is.

    Szőlőültetvényünk Eger egyik nagy tradíciójú dűlőjében, a Pajdos dűlőben, egy tagban található. A területünk jelenleg 13,5 hektár, ebből 9 hektár termő, a többi telepítés alatt áll. Fajtáink nagyjából fele fehér, fele vörös szőlő. A birtokunk több, mint fele magyar szőlőfajta, a jövőben főleg ezekre szeretnénk a portfóliót felépíteni.

  • Taschner Bor és Pezsgőház

    Taschner borok a Soproni borvidékről. A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. ma 20 hektáron gazdálkodik, ahol kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, Irsai Olivér, korai piros veltelini és zenit fajtákat termeszt. A nagyszülők borkimérésétől a Schneebergre csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett. Kezdetben az édesapa mellett csak palackozással foglalkozó ifjúként, majd a szőlész-borász szakma fortélyait elsajátítva folyamatosan bővítette ismereteit, mígnem mára egy 16 hektáros szőlőbirtok gazdájaként éli mindennapjait. Soproni borok.

  • Tenuta Baron

    A Tenuta Baron Fontében található, amely egy trevisói tartománybeli elő-alpesi város. A terület tíz hektáron terül el, és a Villa Peschicini uralja, amely a késői 1600-as években épült, és az olasz király, II. Vittorio Emanuele régi rezidenciája volt. Sokszor és szívesen tartózkodott ezen dombokon. A villa a birtok közepén helyezkedik el, és egy évszázados olajfákkal körülvett parkkal és a szőlőültetvényekkel van körülvéve. Ezzel teremtve meg egy kis természetes ökoszisztémát..

  • Thummerer Pince

    Thummerer borok az Egri borvidékről. A Thummerer Pince egy családi vállalkozás, 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük a borainkat. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Nagyvölgy-tető dűlőkből kerül ki. Megkezdtük a régi ültetvények lecserélését is, új kísérletként Cabernet Dorsát és Csóka szőlőt telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagyeged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagyegedi Egri Bikavér Superior-hoz vagy Grand Superior–hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik. Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

  • Tiffán Pincészet

    Tiffán borok a Villány-siklósi borvidékről. A családi birtok szőlőterületei a villányi borvidék termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 20 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. Művelésmódjuk középmagas kordon, amelyen egy- és kétrügyes, rövidcsapos metszést végzünk. A legjobb fekvésű ültetvényeikben visszafogott metszéssel határoljuk be a termésmennyiséget. A fürtöket kétszer átválogatjuk a szüret és a feldolgozás folyamán, így a betakarított termésből csak az egészségeset dolgozzuk fel. A feldolgozó és a Tiffán pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.

  • Tohu

  • Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok

    Tokaj Hétszőlő borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az 1991-ben alakult Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 55 hektárnyi területe a borvidék legdélibb pontján, a Tokaj-hegy déli oldalán, egy északról és keletről védett völgykatlanban található, 120-300 m tengerszint feletti magasságban. A birtok nagyobb részét két első osztályú dűlő, a Hétszőlő (16 ha) és a Nagyszőlő (15 ha), valamint a Lencsés és Kis-Garai dűlők alkotják.A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok megalakulása óta következetesen hagyományos szőlőtermesztést folytat: alacsony művelés (Royat kordon, bakművelés) rövid csapos metszéssel, teljes talajművelés, négyévenkénti istállótrágyázás, zöldmunkák (rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés), fürtválogatás.

  • Tokaj Nobilis Szőlőbirtok

    Tokaj Nobilis Borászat tokaji borai. Tokaji borok a Tokaj Nobilis Szőlőbirtokról. Borászatunkat egy XIX . századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyeztük el. A házhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol a borok hordós és palackos érlelése történik.
    Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmazunk. Rendkívül alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt szüretelhetünk.
    A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A borkészítés során nem használunk semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg.

Mutat 295 - 315 / 346