Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 295 - 315 / 334
  • Takler Borbirtok

    Takler borok a Szekszárdi borvidékről. Szekszárdi borok a Takler pincészetből. Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig. Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

  • Tarjányi Pincészet

    A Tarjányi Pincét 2008-ban alapítottuk. Az első évjárat a 2009 volt, körülbelül 5000 palackot készítettünk. Azóta évről-évre nagyjából duplázzuk a palack mennyiséget. A 2014-es évben már 35.000 palackot készítünk. A jövőben nem tervezzük ezt a mennyiséget növelni, de a pince szépen fejlődik, és reményeink szerint fog is fejlődni.

    Fehér és vörösboraink kizárólag hagyományos módon, hordóban erjesztve, és hosszú hordós érleléssel készülnek, úgy, ahogy őseink is csinálták. Véleményünk szerint csak így lehet megmutatni igazán Eger tradícióit, jelenét, és ez a jövőnk is.

    Szőlőültetvényünk Eger egyik nagy tradíciójú dűlőjében, a Pajdos dűlőben, egy tagban található. A területünk jelenleg 13,5 hektár, ebből 9 hektár termő, a többi telepítés alatt áll. Fajtáink nagyjából fele fehér, fele vörös szőlő. A birtokunk több, mint fele magyar szőlőfajta, a jövőben főleg ezekre szeretnénk a portfóliót felépíteni.

  • Taschner Bor és Pezsgőház

    Taschner borok a Soproni borvidékről. A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. ma 20 hektáron gazdálkodik, ahol kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, Irsai Olivér, korai piros veltelini és zenit fajtákat termeszt. A nagyszülők borkimérésétől a Schneebergre csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett. Kezdetben az édesapa mellett csak palackozással foglalkozó ifjúként, majd a szőlész-borász szakma fortélyait elsajátítva folyamatosan bővítette ismereteit, mígnem mára egy 16 hektáros szőlőbirtok gazdájaként éli mindennapjait. Soproni borok.

  • Tenuta Baron

    A Tenuta Baron Fontében található, amely egy trevisói tartománybeli elő-alpesi város. A terület tíz hektáron terül el, és a Villa Peschicini uralja, amely a késői 1600-as években épült, és az olasz király, II. Vittorio Emanuele régi rezidenciája volt. Sokszor és szívesen tartózkodott ezen dombokon. A villa a birtok közepén helyezkedik el, és egy évszázados olajfákkal körülvett parkkal és a szőlőültetvényekkel van körülvéve. Ezzel teremtve meg egy kis természetes ökoszisztémát..

  • Thummerer Pince

    Thummerer borok az Egri borvidékről. A Thummerer Pince egy családi vállalkozás, 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük a borainkat. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Nagyvölgy-tető dűlőkből kerül ki. Megkezdtük a régi ültetvények lecserélését is, új kísérletként Cabernet Dorsát és Csóka szőlőt telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagyeged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagyegedi Egri Bikavér Superior-hoz vagy Grand Superior–hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik. Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

  • Tiffán Pincészet

    Tiffán borok a Villány-siklósi borvidékről. A családi birtok szőlőterületei a villányi borvidék termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 20 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. Művelésmódjuk középmagas kordon, amelyen egy- és kétrügyes, rövidcsapos metszést végzünk. A legjobb fekvésű ültetvényeikben visszafogott metszéssel határoljuk be a termésmennyiséget. A fürtöket kétszer átválogatjuk a szüret és a feldolgozás folyamán, így a betakarított termésből csak az egészségeset dolgozzuk fel. A feldolgozó és a Tiffán pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.

  • Tohu

  • Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok

    Tokaj Hétszőlő borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az 1991-ben alakult Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 55 hektárnyi területe a borvidék legdélibb pontján, a Tokaj-hegy déli oldalán, egy északról és keletről védett völgykatlanban található, 120-300 m tengerszint feletti magasságban. A birtok nagyobb részét két első osztályú dűlő, a Hétszőlő (16 ha) és a Nagyszőlő (15 ha), valamint a Lencsés és Kis-Garai dűlők alkotják.A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok megalakulása óta következetesen hagyományos szőlőtermesztést folytat: alacsony művelés (Royat kordon, bakművelés) rövid csapos metszéssel, teljes talajművelés, négyévenkénti istállótrágyázás, zöldmunkák (rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés), fürtválogatás.

  • Tokaj Nobilis Szőlőbirtok

    Tokaj Nobilis Borászat tokaji borai. Tokaji borok a Tokaj Nobilis Szőlőbirtokról. Borászatunkat egy XIX . századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyeztük el. A házhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol a borok hordós és palackos érlelése történik.
    Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmazunk. Rendkívül alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt szüretelhetünk.
    A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A borkészítés során nem használunk semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg.

  • Tornai Pincészet

    Tornai Pincészet, Tornai bor a Nagy-somlói borvidékről. Tornai Endre az alapító egykoron alig egy holdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a birtok mérete 54 hektár termőterületre bővült és immáron a harmadik generáció is kiveszi részét a pince mindennapi munkájából. Alapvetően három kategóriát alakított ki a pincészet, mely kategóriák jól tükrözik a termőterület különlegességét. Top Selection borcsalád - A borcsaládot a legkiválóbb somlói dűlők válogatott szőlőiből készült kézműves borok alkotják. Egyedi, összetéveszthetetlen íz-világuk kiemelik őket még a somlai borok közül is

  • Tullamore Distillery

  • VáliBor

    VáliBor, A Váli borok a badacsonyörsi Váli-birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.

  • Vanini

    A céget a 19. század közepén vette át Vittorio Vanini és csinált belőle idősebb fia, Guiseppe, világmárkát. A Vanini az olasz prémium csokoládét testesíti meg, amelyet szelektált kakaóbabból állítanak elő, és amelyet gondosan kiválasztott ültetvényekben termesztenek. 1946 óta a vanini csokoládé megtestesítette az Agostoni-Vanini család örök szenvedélyét, egy valódi olasz alkotású csokoládé-kultúra virtuózitását.

  • Varsányi Pincészet

    Varsányi borok az Egri borvidékről. Varsányi Pincészet, Verpelét. Varsányi Lajos 3. generációs szőlőtermelőként 1990-ben alapította meg a Varsányi Pincészetet a jelenlegi telephelyen, Verpeléten. A fő kitűzések közé nem csak a Debrői Hárslevelű bor megújítása tartozott, hanem ezzel kapcsolatban egy olyan korszerű üzem létrehozása is, mely ötvözni tudja az Egri Borvidék tradícióit a korszerű technológiával. A korszerű technológiának és gondolkodásnak köszönhetően a 90 évek végén elkezdtünk Rosé borokat készíteni mely akkor még új dolognak számított Magyarországon. Kezdetekben ezzel a két borral értük el sikereinket, melyek ismerté tettek minket az Egri Borvidéken és a borvidéken kívül is. Boraink sikeresen szerepeltek a Miklós napi rosé borversenyen és a Cannes-i rosé Olimpián is. A Varsányi Család jelenleg 75 hektár saját területtel rendelkezik, és a jövőben szeretnénk még további telepítéseket végrehajtani. Területeink Aldebrőtől Egerszalókig megtalálhatóak a legjobb dűlőkben (Ácsok, Cinege, Szent János völgy, Kerékkötő, Öreghegy, Hosszú, Királyi, Veres, Varjas).

  • Várszegi Pincészet

    Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk pincészetünket 2010-ben Várszegi Pincészet néven.
    Jelenleg birtokaink nagysága 20 hektárra tehető, ültetvényeink Balatonszemesen, és Balatonlellén találhatóak.
    A kezdetektől fogva olyan borokat szerettünk volna készíteni, amelyek élményt nyújtanak fogyasztóink számára. Szőlőtermesztésünket a természettudatosság jellemzi, a legfontosabb számunkra, hogy egészséges, érett szőlőszemeket dolgozzunk fel. A borkészítés során a modern kornak megfelelő technológiával dolgozunk. Számunkra a legfontosabb, hogy kirobbanóan zamatos, és illatos borokat zárjunk palackba.

Mutat 295 - 315 / 334