Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 253 - 273 / 334
  • Robert Weil

  • Rókusfalvy Pince

    Rókusfalvy Pince borok az Etyek-budai borvidékről. 1999-ben hobbiként kezdtem el borral foglalkozni, mert beleszerettem Budapest szőlőskertjének hangulatába, Etyek romantikájába. A kezdeti négyhordós termelés pár év elteltével egy életformává alakult – mára a több hektárosra bővült szőlőterületen 22000 palack bort készítünk évente. Az egyszemélyes vállalkozásból családi birtokká váltunk: feleségem, testvérem és fiam személyében olyan társakra leltem, akik mindig mellettem állnak ebben a szenvedélyemben. Etyeki borok.
    Mi azonban nem csak a birtokban gondolkodunk, számunkra Etyek, a borvidék és a magyar bor legalább annyira fontos.

    Hálás és szerencsés vagyok, hogy belevághattam ebbe az életre szóló játékba, ami reményeim szerint generációkon át tart. Ma már egy egész csapat dolgozik azon, hogy birtokunkon keresztül Önök is belekóstolhassanak a jó borba, Etyek ízeibe, a vidék romantikájába.

  • Royal Tokaji

    Royal Tokaji borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az 1990-ben alakult Royal Tokaji a borvidék legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. A kezdetektől egyik legfontosabb értékként kezelte a kiváló, történelmi első osztályú termőterületeket, melyek a kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják. Tokaji borok.

    Jelenleg a pincészet a következő első osztályú területekről készít kimagasló évjárat esetén dűlős borokat: a mádi Szt. Tamás, Nyulászó és a Betsek, illetve a tarcali Mézes Mály kiemelt első osztályú területről.
    A Royal Tokaji díjnyertes borainak készítése a hagyományos tokaji borkészítési technológián alapul, de magukban hordozzák az újkori technológia adta előnyös tulajdonságokat is. A Royal Tokaji vezető szerepet játszott e legendás magyar borok újjászületésében, melyek a világhírű borszakíró és a borászat egyik alapító tagja, Hugh Johnson szavaival élve „még az imádkozó angyalokat is dalra fakasztja. 

  • Ruggeri

    A Ruggeri pincészet története mélyen gyökerezik a Valdobbiadene régió borászati hagyományaiban. Valóban, aki a terület régi térképeit nézegeti, a Case Bisoi vagy Bisol házakat fogja látni a Cartizze terület szívében. Már a 19. század közepén Eliseo Bisolnak volt egy kis pincészete Santo Stefanóban, fia, Luigi pedig 1920 körül épített egy másikat Montebellunában. Luigi volt Valdobbiadene egyik első borásza. 1950-ben Giustino Bisol új borászatot alapított unokatestvérével együtt, akinek vezetéknevét, a Ruggeri-t vették fel cégük márkaneveként.

  • Ruinart

  • Ruppert Pincészet

    Tény, hogy még nem vagyunk ott agyban, mint a nagyok. Viszont imádunk kísérletezni. Minden hülyeséget hajlandóak vagyunk elhinni, ha borról van szó, de inkább tanulni szeretünk, mindenkitől, aki ért hozzá. Utazunk, kóstolunk, felfedezünk. Igyekszünk folyamatosan fejlődni.

  • Sauska Pincészet tokaji borok

    Sauska Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapatunk arra törekszik, hogy borainkban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és tisztábban jelenjen meg a fajta, az évjárat és a két borvidék- Tokaj és Villány – különleges potenciálja. Hiszünk abban, hogy a modern technológia és a kézműves precizitás egységében komoly erő rejlik. Ez az energia visz minket dűlőink mélyebb megismerése és ezzel remélhetőleg izgalmas, új borok felé.

    • Három szinten használhatóak ki a gravitáció adta lehetőségek, amely a kapcsolódó technológiai lépéseket nagyban leegyszerűsíti.
    • A prémium borok sajtolása a felső szinten, kisméretű (10-22 hl) préseken történik.
    • A dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük.
    • Az egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételek tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést.
    • Az érlelő pince befogadóképessége 200 db hordó. Döntően magyar és francia hordókkal dolgozunk. Minden tételt külön kezelünk, fejlődésüket napi rendszerességgel figyeljük és dokumentáljuk
  • Sauska Pincészet villányi borok

    Sauska Pincészet borok Villány-siklósi borvidékről. A Borászatunkat 2007-ben alapítottuk. Fő célunk a birtok méretének megfelelő optimális feldolgozókapacitás létrehozása volt úgy, hogy ne kényszerüljünk semmiféle kompromisszumra a szüreti időpont megválasztása, a tárolás, hordós és tartályos érlelés, vagyis a minőség érdekében.

    Erjesztési lehetőségeinket színesítettük: lehetőségünk van nagyjából 100 db fahordóban való erjesztésre és speciális gömb alakú kerámiákat is tudunk felhasználni a borkészítés folyamán.

    Prémium területekről származó fürtöket a megszokott szüretelő ládánál kisebb M10-es rekeszbe szedjük, ennek segítségével lehetőség van előhűtésre és hidegen, kíméletesebben történő egész, épp fürtök feldolgozásra is.Fahordós pincénk 1500 db 225 literes hordónak ad helyt.

    A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi és gépi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet oda nem való anyag, kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. Kompromisszum nélkül csak a legmagasabb minőségű alapanyag kerül a cefrébe.

  • Saveurs & Nature

    A Saveurs & Nature csokoládék Franciaországban készülnek. A kis bonbonok és az elegáns, hosszúkás csokoládé táblák finom, valódi gyümölcsből készült tölteléket kaptak, így intenzív ízhatással találkozunk, ha szerencsésen hozzájutunk egy-egy ilyenhez!

  • Schieber Borászat

    Szőlőbirtokunk 54 hektárnyi termőterülettel rendelkezik, melyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgy és Görögszó dűlőkben találhatók, melyek nemcsak gyönyörűek, de a borvidék legértékesebb térségei közé is tartoznak. A 2018-as évben elkezdtük a szőlőterületeink átállítását ökológia gazdálkodásra, rezisztens szőlőfajtákat telepítettünk, ma pedig már a Tabu-hegy szőlőültevényein is biogazdálkodást folytatunk, mert hiszünk abban, hogy a jövő útja, a természetes értékeink védelme, és olyan borok készítése, amelyek megmutatják borvidékünk egyediségét és szépségét, a szekszárdi terroirt.

  • Schlumberger

    A francia tradíciót követve a "Method Traditionelle", azaz a tradicionális pezsgőgyártási technológia alkalmazása a Schlumberger-módszer alapja a mai napig.

  • Sebestyén Pince

    Sebestyén Pince borok a Szekszárdi borvidékről. A Szekszárdi borvidék közel 2.300 hektáron terül el a Pannon borrégióban, Dél-Magyarországon. Jelenleg 12,5 hektáron dolgozunk, fő fajtánk a Kékfrankos, mely bikavéreink alapanyaga is. Függetlenül az évjárati viszonyoktól, minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítsa a cél. Ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényekben. Hajtásválogatással kezdjük a termés mennyiségének szabályozását. A hatékony zöldmunka mellett a preventív és megfelelő időben elvégzett növényvédelemre törekszünk.

    Az évjárat adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termés végleges mennyiségét, amit fürtválogatással szabályozunk. A szüreti időpontot elsősorban kóstolással döntjük el, ahol az elsődleges szempont a tanninok érettsége, de természetesen figyelembe vesszük a laborból kapott analitikákat is.

    Mindenhol kézi szüretet végzünk, így már akkor lehetőségünk van a legegészségesebb fürtök kiválogatására. Hogy biztosak legyünk a munkánkban, a feldolgozáskor ezt a kézi válogatást megismételjük. Fehér és roséborainkat koracél tartályokban erjesztjük a friss gyümölcsös ízek megtartása érdekében, majd rövid idő elteltével palackozzuk. Vörösborainkat fajélesztős beoltással nyitott kádakban erjesztjük, közben kézi csömöszölést végzünk, majd a borok rövid héjonáztatás után tölgyfahordókba kerülnek. Az almasavbontás spontán történik. A borokat 12-től akár 30 hónapig érleljük.

  • Sike Tamás

    Sike Tamás borok az Egri borvidékről. A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található. A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Szarvas-dűlő, másnéven Nagyhatár, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük. Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Alibernet, Kadarka, Pinot Noir, Olaszrizling. A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen. A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve.

    A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel, fűszerezettséggel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

    FEHÉRBOR KÉSZÍTÉS

    A gyors feldolgozást követően a mustot minden esetben ülepítjük, tisztítjuk. Az erjesztéshez szelektált fajélesztőt használunk. Kedveljük a fahordóban való erjesztést és érlelést, de a választékból nem hiányozhatnak a reduktív borok sem.

    VÖRÖSBOR KÉSZÍTÉS

    Az érett vagy túlérett szőlőt hagyományos eljárással fakádakban erjesztjük. A cefrét kézzel keverjük, csömöszöljük. Erjedés után a cefrét hosszan (4-6 hétig) maceráljuk, miközben sok esetben az almasav bomlás is végbe megy. Ezután a színlevet külön leeresztjük a cefrét pedig külön préseljük.A borokat kisméretű fahordóban, vagy barrique hordóban érleljük 12-36 hónapig.

Mutat 253 - 273 / 334