Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 232 - 252 / 334
  • Pannonhalmi Főapátság Pincészete

    Az ezeréves hagyományokkal rendelkező pannonhalmi szőlő- és borkultúra az ezredforduló után, pontosan két évtizede éledt fel újra. A Főapátság újkori bortörténelmének húsz évjárata során a kezdeti 40 ezer palack mára megtízszereződött, amely az eredetileg tervezett kapacitáson is túlmutat. Az induláskori újratelepítésekhez felrajzolt fajtaválasztékot a terroir-szemlélet határozta meg, amely a bevezetett művelésmóddal egyetemben mindmáig helyes döntésnek látszik. Ugyanakkor az ezen idő alatt megismert termőhelyi adottságok és megszerzett piaci tapasztalatok tükrében néhány éve megkezdődött a fajtaszerkezet finomhangolása és az ültetvények szakaszos megújítása, amelyek révén időközben a termékkínálat is kikristályosodott.

    A szándékoltan változatlanul 50 hektáros birtok kétharmadát fehérszőlők borítják. Köztük világfajták – elsősorban rajnai rizling, sauvignon blanc és chardonnay – és Kárpát-medencei fajták – olaszrizling és királyleányka – egyaránt megtalálhatók. A területek harmadát elfoglaló kékszőlők (pinot noir, merlot, kékfrankos) ideális termesztési feltételei is igazolódtak, ezek közül az eddigi tapasztalatok szerint a pinot noir bizonyult a legeredményesebbnek a termőhelyi adottságok nagyszerűségének megfogalmazásához.

    A 2003-ban épült és mintegy 2200 négyzetméter alapterületűvé bővült, a monostor tövében található pincében és borházban a hagyományok ápolása mellett a fajtaszerkezethez maximálisan igazodó újszerű technológiával kerül sor a Pannonhalmi Főapátság ültetvényeiről származó szőlők feldolgozására. A kezdetekben bevezetett rendhagyó, gravitációs anyagmozgatáson alapuló borászati technológia folyamatos fejlesztés alatt áll. Ennnek köszönhetően a klasszikus borászati eljárásokat a kor modern vívmányaival támogatják a hatékony feldolgozás és minőségi borkészítés érdekében.

  • Pardeon et Fils

  • Pastor pince

    Pastor borok a Szekszárdi borvidékről. A szekszárdi Présház utcában nőttem fel. Mint ahogy minden kisgyerek, akinek a rokonsága bortermeléssel foglalkozik, én is minden hétvégén a szőlőben voltam. Szedtem a vesszőket, fel akartam ülni a traktorra, és ha csak három fürtöt is szedtem le a szüret alatt, boldog voltam, hogy ott lehetek a felnőttekkel.

    Aztán szűk lett számomra a vidék, és világot szerettem volna látni. Londonba vezetett az utam, és néhány kacskaringó után egy borbárba kerültem. Nemzetközi csapatban dolgoztam mint borpincér, és folyamatosan bővítettem a borismeretemet. A különböző nációkhoz tartozó személyzet között a bor és a munka barátságokat szőtt. Kicseréltük az otthoni tapasztalatainkat, és eljutottunk egymás hazájának távoli termőhelyeire. Így kerültem később Ausztráliába, Dél-Amerikába, keresztül-kasul, át a borvidékeken. Bárhol jártam, mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak, az óriási csúcstechnológiával dolgozó borkombinátok világa messze állt tőlem. Messze a szülőhazától jöttem rá, hogy az a harmónia, amit kint tapasztaltam, Szekszárdon is megtalálható a borban, és vissza kell térnem a gyökereimhez. A tüzes, de mégis letisztult, és őszinte borokat szeretném a fogyasztóhoz eljuttatni.

    A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti dűlőszelektált borait. Szőlőterületeink az Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) helyezkednek el. Fiatalos lendülettel, családi összefogással, a megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretnénk megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét.

    Juhász Tibor

  • Patricius Borház

    Patricius Borház borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. A tokaji borvidéken található Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezső és lánya, Kékessy Katinka.

    A család felmenői apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. Tokaj-Hegyalján az anyai felmenők, az Okolicsányiak Tokajban, Szegiben és Szőlőskén rendelkeztek ültetvényekkel és mindemellett jelentős köztisztségeket - alispán, országgyűlési képviselő - töltöttek be. Bodrogkisfaludon, a Várhegy – dűlőben épült fel a borház, az egykori uradalmi présház átalakításával. Volt ez az épület a Wolkenstein grófok, a Falkenheim grófok, a jezsuiták, a Rákócziak, a Széchenyi - Falkensteinek és a Hohenlohek tulajdona is. Bár mindig csak egyszerű szőlőfeldolgozóként üzemelt, az 1867-ben megjelent Tokaj – Hegyaljai Albumban már szerepel.

    Ennek a meglévő épületnek a megtartásával egy új, korszerű birtokközpont épült.

  • Petrény Pincészet

    Petrény Winery borok az Egri borvidékről. Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.

    2001-ben elkezdődött és azóta is folyamatos, a családi birtok és szőlészet illetve a borászat és a kapcsolódó gasztronómiai élmény modern, de Petrény tradíciókra épülő és építő fejlesztése.

  • Pfneiszl Pincészet, Biobirtok

    Pfneiszl Pincészet borok a Soproni borvidékről. Szinte mindenki ismeri a biogyümölcsöt és a biozöldséget. Na de a biobort? Pedig van ilyen – a Pfneiszl Pincészet 2006-ban állt át bioborkészítésre.

    Hogyan is született az ötlet? Birgit bejárta a világot, és látta, hogy a bioművelés életképes rendszer. Igaz, hogy minden nap ki kell menni a szőlőbe, figyelni kell az időjárást, ami nagyobb odafigyelést igényel. De a Pfneiszl-birtokon ideálisak az adottságok: sokat fúj a szél, sok a napsütés és szellősen lógnak a fürtök. Ezzel az érveléssel Birgitnek sikerült meggyőznie az ötlet ellen eleinte berzenkendő édesapát is.

    2006-ban írták alá a minőségbiztosításért felelős Biokontroll Hungáriával a szerződést, amely rendszeresen ellenőrzi, nem használnak-e szintetikus vegyszereket.
    A természethez való visszatérés rengeteg munkával járt, de mindennek köszönhetően a 2009-es évjárattól bioborral örvendeztetik meg a vásárlókat.

  • Pierre Gimmonet&Fils

  • Pierre-Marie Chermette

  • Piper-Heidsieck

    Florens-Louis Heidsieck 1785-ben alapította a házat azzal az ambícióval, hogy „királynőhöz méltó cuvée-t készítsen”. Elsőként Marie-Antoinette udvarát hódította meg, majd távoli kontinenseket. Később a ragyogó, piros-arany címkés champagne vörös szőnyegen vonult be a filmvilágba is, a Piper-Heidsieck az Oscar-gálák exkluzív champagne-a és több mint két évtizede a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere.

  • Pol Roger

    A Pol Roger-t letisztult, nemes stílusa tette a brit királyi udvar és Sir Winston Churchill kedvencévé. Házasításkor a Pinot Noir, Pinot Meunier és Chardonnay egyensúlyára építenek, a legkifejezőbb termőhelyekről (Montagne de Reims, Vallée de la Marne és a Côte des Blancs) és réserve bor készleteikből válogatva.

  • Préselő Borászat

    Préselő Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
    A ház alatt húzódik az erdőbényei pincerendszer egyik gyönyörű szakasza. A mélyben kanyargó 150 éves járatok 8-10 fokos hűvösében szépen érlelődnek tokaji boraink.

    8 hektáron gazdálkodunk Erdőbényéről traktorral bejárható dűlőkön. A javarészt 10-20 éves ültetvények az "igazi" tokaji arányban kétharmad részben furmint, és 15-15%-ban hárslevelű és sárga muskotály tőkéket nevelnek.

  • Quinta dos Carvalhas

  • Rácz Lilla

  • Ramón Bilbao

  • Renzo Masi

  • Riczu Tamás

    Riczu Tamás borok a Villány-siklósi borvidékről. Riczu Tamás egy kreatív, tehetséges, fiatal borász, 2003-ban kezdte a „borászkodást”. Siklóson született és azóta is itt él. Neki a borászat, a szőlő művelése nem csak egy szakma, nem csak egy megélhetés, hanem elhivatottság, egy örök, végtelen „szerelem”, amiben mindig újabb és újabb kihívást talál.
    Tamásban van egy jó adag „rejtély”. Lehet, hogy nem tudatos az álmatag tekintet, lehet, hogy ő csak egyszerűen ilyen, mégis mindig titokzatosnak tűnik. Mivel borai az extra kategóriába tartoznak, még nagyobb nyomatékot kap, hogy Tomi (így hívják őt a borvidéken) különleges figura. 

    A Villányba-járók, a villányi borok ismerői és kedvelői, már 10 éve folyamatosan tudják, hallják, hogy Tamás komoly tehetség, kiváló borász és a régen a drabális borok híve volt. Borai komplexek, ízben, illatban és zamatban gazdagok, szépek és emlékezetes borok. Mára már a „drabális” helyére belépett a különlegesen finom bársonyosság.
    Pályafutása egyéni pályaszakasszal kezdődött, azt a Riczu-Stier időszak követte, és jelenleg családi vállalkozásban élet- és üzlettársával visszatért a kezdetekhez, „riczu tamás” néven kerülnek borai ismételten forgalomba. Villányi borok.

    Tamás borai 2006 óta a borversenyek állandó győztes résztvevői. 2009-től figyelve munkásságát, a Pannon régió és a Villányi borversenyeken kapott nagyarany és aranyérmeiből megállapítható, hogy Riczu Tamás volt a legeredményesebb villányi borász.

    Sikerei, a hagyományok és a természet tisztelete mellett, a modern technikai eljárások alkalmazása és a szakma iránt érzett alázatának az eredménye.

    „Ma már csak arra koncentrálok, hogy a szőlőben minden egyes „bogyóért” felelősséget tudjak vállalni. Felelősség tudatosságom alapelve, hogy a metszéstől kezdve a szőlő művelésén, a környezet és szőlő „barát” permetezésen keresztül, a szüretben, a kíméletes szőlő feldolgozásában (prés helyett szinte csak „simogatás” jár a bogyóknak, bár így nincs nagy lé nyereség, viszont a héjból kevesebb cserzesség jut a borba, viszont a magas extraktnak és az érett savaknak köszönhetően vörösboraim így is jól érlelhetőek és már viszonylag fiatalon élvezhetők), egészen a palack lezárásáig ott legyek minden mozzanatnál. Mindenről tudni szeretnék, ami a szőlőben és a borban történik.

    Siklóson saját 8 hektár szőlőterületemen Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc szőlőfajtákat termelek és tapasztaltam már eleget ahhoz, hogy ezt a birtokméretet átlássam és tudatosan irányítani tudjam.

Mutat 232 - 252 / 334