Akciós termékek

Gyártók

Információ

Márkák 334 márka

oldalanként
Mutat 211 - 231 / 334
  • Matheus pálinkaház

  • Meinklang

    A Meinklang biodinamikus farm (65 hektár certifikált biodinamikus gazdálkodás) egy eredeti, családi tulajdonban lévő vegyes gazdaság, amely a Fertő-tó Nemzeti Park Világörökség részének közepén helyezkedik el, a Fertő-tó keleti oldalán, közvetlenül a magyar alföldeken, ahol az élet sokféleségét és összetettségét ünneplik.

  • Merfelsz Pincészet

    A Merfelsz Pince Kft-t 1999-ben alapítottuk, Merfelsz Gábor és  Arató Krisztina. Merfelsz Gábor szekszárdi  születésű, az apai nagyszülők egy ismert csárdát  vezettek Szekszárd határában és művelték  a hozzátartozó több hektárnyi kadarkát.  Innen a szekszárdi kötődés és a pince  elnevezése is.

    kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8  hektárnyi szőlőnkből,  amelyek 100 százaléka saját telepítés.  A szőlő területek jó minőségű dűlőkben  fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes  termésünket 2006-ban szüreteltük.

    A fajtaválaszték  kizárólag vörösbor szőlőből áll,  világfajtákból és a  helyi fajtákból, részben pedig új,  vagy a borkészítésben új fajtákból:  cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, kékfrankos,  kadarka, néró, hamburgi muskotály. A fajták  sokszínűsége és a különböző  mikroklímák jó alapot teremtenek a házasításra.

    2005. szeptember  végére készült el a feldolgozónk és  pincénk Szekszárdon, méghozzá egy  1832-ben épített présház-pince  felújításával. Hűthető-fűthető  acéltartályok, acél szőlő feldolgozó  gépek és egy modern palackozó a pince technikai  gerince. A termelés fokozatos felfutásával  párhuzamosan bővül a pince tároló  kapacitása, nő a hordók száma.

    Figyelembe véve az erőteljes terméskorlátozást, végleges kibocsátási kapacitásként 30.000 palack minőségi bort céloztunk meg. A választék rosé boroktól a gyümölcsös, könnyű vörösborokon keresztül a kiérlelt, nagytestű de könnyen iható vörösborokig vezet.

    Így minden palack - többször is - a gazda gondos kezébe kerül.

  • Mészáros Borház és Pince

    A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.

    Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonunkba, ezt követően kezdtünk bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.

    Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk, széles a fajtaválasztékunk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudunk megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.

    A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.

  • Michael David

    A több mint 150 éves családi gazdálkodásnak köszönhetően a Michael David név mára több lett, mint egy pincészet; ez egy kultúra.
    Mi és Lodi régóta ismerjük egymást. Az 1860-as évek óta műveljük ezt a földet, és a 20. század eleje óta termesztünk borszőlőt. Alapítóink, a testvérek, Michael és David Phillips, 5. generációs szőlőtermelők, akik családjukat is a szőlőben nevelték, és most a 6. generáció is csatlakozott a csapathoz, Mike fia, Kevin és lánya, Melissa. Mi a legtöbbeknél jobban megértjük annak fontosságát, hogy a következő generációk számára jobbat hagyjunk hátra, mint amit találtunk. Családi örökségünk és Lodi iránti szeretetünk vezérli a fenntarthatóságra való összpontosításunkat.

  • Miguel Torres

  • Miklós Csabi

    hogy mit érdemes tudni rólunk?

    és már jön is a válasz…, mert szeretek bort inni. szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. igen, csak azért választottam ezt a gyönyörű és vivid mesterséget.

    igazából mázlim is volt, valljuk be. van egy egészséges családi hátterem. édesapám, aki tűzoltó, mindent megtesz a szőlőben a szép, tartalmas és biztonságos termés érdekében. édesanyám, aki a vendégvárás mellett táncot is okít, szemfülesen figyeli vendégpoharaink ürülését és persze a Tesóm, Kata, ő a csomagolás, és dekorációfelelős. így könnyű, tudom.

    bizony nem az ugrik be elsőnek, hogy mennyire összetett a szőlészkedés és borászkodás. sokkal inkább a léggitározás, az egészséges és viszonzott szerelem, amikor két oldalról süt ránk a nap. az élmények a vendégeinkkel, a hangos, szűnni nem akaró, egészen hasfájásig tartó nevetések. így igaz ez egy remek feladat, számtalan lehetőséggel arra, hogy olyat alkossunk, amitől elégedetten, őszinte és igazi lelki békében álmodjuk, vágyjuk jövőnket. Már volt olyan is, hogy elismerően kóstolgattam borainkat. sőt, már egyszer majdnem teljes harmóniában is voltam magammal bórkóstolás közben a pincém előtt, de csak majdnem...

    még nem merek sokat beszélni magunkról, ambícióinkról, erőinkről. majd akkor ha megszelektálnak engem is a nehéz évjáratok. ha azokat is méltósággal tudom kezelni, akkor majd talán… elöljáróban pedig annyit, hogy minden jó, ha ezerjó.

  • Mionetto

  • Molnár és Fiai Pincészet

    Több generáció óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Jelenleg 35 hektáron gazdálkodunk, nagyobb részt fehér szőlőtermesztés a profilunk. Termékpalettánkban egyaránt megtalálhatóak a fehér, rosé és vörösborok de pincészetünk palackban érlelt pezsgővel is büszkélkedik. Zászlós borunk az Abasári Olaszrizling, mely minden évben kiváló eredményekkel öregbíti hírnevét.

  • Mrs Bean

  • Németh János

    Németh János

    Családunk már generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, így talán nem véletlen, hogy már korán eldöntöttem, milyen utat szeretnék magamnak választani. Apáról fiúra szállt nálunk a szőlő és a borkészítés szeretete, persze az örökségem mellé tanulmányaimat is ezzel a céllal végeztem.

    Borászként a kiváló minőségű szőlő alapanyagot tekintem a legfontosabbnak a jó bor készítésénél. Hogy a bor milyen lesz a hordóban, az elsődlegesen a szőlőtőkén dől el, ezért különös figyelemmel kísérem nemcsak a saját ültetvényeim fejlődését, hanem a más szőlészektől vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.

    Szeretném megőrizni a hagyományos kézművességet mind a szőlőtermesztés, mind a borkészítés munkafolyamataiban. Egyedi ízvilágú, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborok készítése foglalkoztat. A választott út, a döntésem helyességét talán az is erősíti bennem, hogy 2008-ban és 2011-ben a Legeredményesebb Ifjú Borász címet nyertem el a Szekszárdi hegyközségi borversenyen.

  • Ogier Caves de Pape

  • Oremus Pincészet

    A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermést a lehető legkíméletesebb módon dolgozzák fel, ugyanis az a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztő tér boltíves mennyezetével a régi, hagyományos érlelő pincék folyosóira emlékeztet.       

Mutat 211 - 231 / 334