Címkék
Imádjuk Hegyalja borait, és a világ izgalmas termőhelyeit. Rengeteget kóstolunk, de ha a sajátunk kerül palackba, akkor kemények az alapelvek: arra az eleganciára törekszünk, amit mi kedvelünk, ami képes megmutatni az itteni terroirt és a termőhelyeinkben rejlő potenciált. Nem lehet hangsúlyos a hordó, nem fűthet be az alkohol és nem billenhet a folyamatosan keresett egyensúly. Szóval a számunkra tökéletes arányokon dolgozunk.
Loire-völgyének szívében, Saumur vidékén, régi tufabányák mélyén érlelődve nyerik el a Louis de Grenelle családi pincészet pezsgői végső, különlegesen egyedi ízvilágukat.
Az 1859-ben alapított borászat a mai napig családi tulajdonban van, jelenlegi vezetője Françoise Flao, aki testvérével Antoine Bodet-val együtt tulajdonosa is a nagymúltú pincének.


Az 1886-ban alapított Maison Monmousseau a Loire-völgy szívében Montrichard-ban található. Kivételes tudásával és tehetségével a borászat az évszázadok alatt tökéletesen elsajátította a Loire-völgyi bor és pezsgő stílusok, és különösen a Touraine készítésének a művészetét. A környék talajainak és szőlőinek változatossága, mint például a Chenin Blanc, a Cabernet Franc vagy a Cot (ahogy a régióban a Malbec fajtát hívják) és az egyedi mikroklíma összetett és jellegzetes borokat ad. A Monmousseau pincéiben a méthode traditionnelle eljárással készített, majd a tufába vájt érlelőpincékben hosszú ideig érlelt pezsgő stílus elegáns és tekintélyes borokat eredményez, finom és krémes buborékgyöngyökkel. A Maison Monmousseau kapui nyitva állnak a látogatók előtt is egy festői bortúrára a pincéikben, amelyek szorosan kötődnek a Loire-völgyi kastélyokhoz ahol a nagyszerű borok és pezsgők készítésének művészete és a történelem szorosan összefonódik.

Az 1886-ban alapított Maison Monmousseau a Loire-völgy szívében Montrichard-ban található. Kivételes tudásával és tehetségével a borászat az évszázadok alatt tökéletesen elsajátította a Loire-völgyi bor és pezsgő stílusok, és különösen a Touraine készítésének a művészetét. A környék talajainak és szőlőinek változatossága, mint például a Chenin Blanc, a Cabernet Franc vagy a Cot (ahogy a régióban a Malbec fajtát hívják) és az egyedi mikroklíma összetett és jellegzetes borokat ad.


A Marrenon márkanév mögött a Rhône völgye és Provence között elhelyezkedő Luberon és Ventoux vidéki bortermelők szövetkezete tömörül.
Közös céljuk, egy erős nemzetközi márka létrehozása mellett, hogy magas minőségű, egyedi borok megalkotásával biztosítsák a térség gazdasági vitalitását.
A vidéket délről Luberon hegye (1 125 m), északról Ventoux (1 912 m) határolja. A napsütéses órák száma igen magas, az Alpok közelsége pedig igen kedvező a hőmérséklet szempontjából. Szelíd lejtők és mészkő alkotta hegyoldalak jellemzik a tájat.
Ha terület talaját egy szóval kellene jellemezni, akkor a változatos lenne az ideillő szó. Mészkőben, kavicsban gazdag homokos termőrétege ideális a vidékre legjellemzőbb szőlőfajtáknak, a Syrah-nak és a Grenache-nak, valamint a Vermentino-nak.


A Masseria Tagaro egy 40 hektáros kis családi gazdaság a gyönyörű Itria-völgyben, Puglia szívében. A Trulli régióban található, néhány kilométerre a festői Alberobello várostól, egy olyan régióban, amely különleges éghajlatáról és terroirjáról ismert, amely eltér a régió többi részétől.

A Meinklang biodinamikus farm (65 hektár certifikált biodinamikus gazdálkodás) egy eredeti, családi tulajdonban lévő vegyes gazdaság, amely a Fertő-tó Nemzeti Park Világörökség részének közepén helyezkedik el, a Fertő-tó keleti oldalán, közvetlenül a magyar alföldeken, ahol az élet sokféleségét és összetettségét ünneplik.
A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.
Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonunkba, ezt követően kezdtünk bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.
Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk, széles a fajtaválasztékunk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudunk megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.
A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.
A több mint 150 éves családi gazdálkodásnak köszönhetően a Michael David név mára több lett, mint egy pincészet; ez egy kultúra.
Mi és Lodi régóta ismerjük egymást. Az 1860-as évek óta műveljük ezt a földet, és a 20. század eleje óta termesztünk borszőlőt. Alapítóink, a testvérek, Michael és David Phillips, 5. generációs szőlőtermelők, akik családjukat is a szőlőben nevelték, és most a 6. generáció is csatlakozott a csapathoz, Mike fia, Kevin és lánya, Melissa. Mi a legtöbbeknél jobban megértjük annak fontosságát, hogy a következő generációk számára jobbat hagyjunk hátra, mint amit találtunk. Családi örökségünk és Lodi iránti szeretetünk vezérli a fenntarthatóságra való összpontosításunkat.